Seuraa 
Viestejä45973

Jos tuon IPCC:n käyrän mukaan nyt on lämpimämpää kuin keskiajan lämpökaudella, niin miksi Grönlannissa ei voida viljellä viljaa tai Englannissa viiniä? Tämähän oli tuolloin mahdollista.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

offmind
Seuraa 
Viestejä20691
Future
Jos tuon IPCC:n käyrän mukaan nyt on lämpimämpää kuin keskiajan lämpökaudella, niin miksi Grönlannissa ei voida viljellä viljaa tai Englannissa viiniä? Tämähän oli tuolloin mahdollista.

Muinaiset Grönlannin viikingit harjoittavat kyllä maataloutta mutta eivät tainneet pahemmin viljaa viljellä vaan keskittyivät lampaiden ja lehmien hoitoon ja niistä saataviin tuotteisiin.

Jos peruna olisi tunnettu jo silloin, niin ehkä sitä olisi 1000-luvun Grönlannissa voinut viljellä.

Mutta historia on ehkä toistumassa parasta aikaa:
http://www.spiegel.de/international/spi ... 56,00.html
Known for its massive ice sheets, Greenland is feeling the effects of global warming as rising temperatures have expanded the island's growing season and crops are flourishing. For the first time in hundreds of years, it has become possible to raise cattle and start dairy farms.

Ja kyllähän Englannissa viiniä tehdään paikallisesti kasvatetuista rypäleistä. Ilmeisesti on viljelty myös 1600-luvulla jolloin oli kuulema jokin jääkausi.
http://www.english-wine.com/

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Future
Jos tuon IPCC:n käyrän mukaan nyt on lämpimämpää kuin keskiajan lämpökaudella, niin miksi Grönlannissa ei voida viljellä viljaa tai Englannissa viiniä? Tämähän oli tuolloin mahdollista.

Grönlannin lämpötilat ja pohjoisen pallonpuoliskon lämpötilat ovat kaksi eri asiaa.

Grönlannissa viljellään nykyäänkin vaikka mitä:

http://tuukkasimonen.blogspot.com/2007/ ... vihre.html

Englannissa on yli 400 kaupallista viinitilaa tänä päivänä:

http://www.english-wine.com/vineyards.html

Että otapa kaveri vähän selvää asioista. Esim. GOOGLE on aika kova sana, english wine hakusanaksi niin johan pukkaa tulosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Englannissa on kasvatettu viiniä keskeytyksettä lukuunottamatta maailmansotien välistä aikaa.

Skandinaviassa ei nykyisin kasvateta viiniä, mutta ennenvanhaan sielläkin on kasvatettu:

[list:l2l0b9gz]In Scandinavia, signs of viticulture appeared during the Bronze Age. Later, however, the climate changed and grape growing ceased. Viticulture was re-introduced by the Christians and grapes were cultivated around the monasteries and made into altar wine for Holy Communion. This cultivation flourished until the reformation in the 1600s. During the 1800s, attempts were made to cultivate grapevines in Sweden with the aim of self-sufficiency. Later in the 1800s, an increased interest among the industrial magnates led to a minor reappearance of vineyards near the mansions of the iron masters. This fashionable cultivation ceased during the 1900s, and in the 1960s the considered northern limits for cultivation of the vine in Western Europe were set by the cities Nantes, Chartres, Reims, Trier, Geisenheim, Frankfurt and Erfurt Zielona Gora (close to 30 degrees East longitude) (Prescott, 1965). However, at the end of the 1900s, vineyards were established in areas once considered unsuitable. Promising examples of this include Canada and north-west USA. This change has been made possible by new cultivation techniques, new genetic material, and a demand in the market for high-quality local products. Attempts have also been initiated to establish vine cultivation in Scandinavia (Gensbl & Gundersen, 2002).

http://www.informaworld.com/smpp/173529 ... =713240928[/list:u:l2l0b9gz]

Tuon mukaan uudet tekniikat ja uudet lajikkeet mahdollistavat viininviljelyn käynnistämisen alueilla, joilla sitä ei koskaan tai ainakaan pitkään aikaan ole voitu viljellä.

Norjan vuonoissa on hyvät mahdollisuudet lämpöarkojen kasvien viljelyyn, mutta ei ehkä monivuotisiin riittävä nyt.

T-Bolt
Seuraa 
Viestejä3602

Hieman ironista että Hockey teamin olemattomaksi julistaman MWP:n aikana inkojen valtakunta nousi kukoistukseen ilmeisesti korkeampien lämpötilojen johdosta:

http://www.clim-past-discuss.net/5/771/ ... -print.pdf

Nyt koettavan ennenäkemättömän lämpenemisen takia samoilla seuduilla kärsitään kylmyyttä ja nälkää:

[size=150:2cw0sag2]Peru's mountain people face fight for survival in a bitter winter[/size:2cw0sag2]Climate change is bringing freezing temperatures to poor villages where families have long existed on the margins of survival. Now some must choose whether to save the animals that give them a living, or their children

http://www.guardian.co.uk/world/2010/ja ... inter-cold

Too many protest singers, not enough protest songs...

Haistakaa modet v'ttu ja koko muukin idioottiporukka, nyt saatana riittää, hyvää jatkoa idiootit.
Voi v/ttu mitä ääliöitä. Luulisi saatanan pellet että riittää 300 ilmastoaiheista ketjua, mutta ei, haistakaa idiootit vittu, heihei ja hyvästi..

Vatkain
Kuka on syönyt ärripurripastilleja???En tiiä, just heräsin ja taas kerran täälä on pari uutta ketjua samasta ilmastoaiheesta. Saman asian toisto on erittäin ärsyttävää varsinkin kun moderointi ei toimi järkevällä tavalla, joten haistakaa vittu lähes kaikki tai ainakin uskovaiset.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat