Seuraa 
Viestejä45973

Tässä on 40 vähiten kehittynyttä maata hdi indeksillä mitattuna. En ole käynyt niistä missään, enkä itse asiassa Suomen ulkopuolella 10 vuoteen muutenkaan. Kuvittelen että Euroopan maat muistuttavat Suomea aika paljon joka asiassa, tai en tiedä miksei kiinnosta.

Millaista "top-40" maissa mahtaa olla? Soiko kadulla akustinen musiikki vaiko radio? Montako tv-kanavaa näkyy? Mitä aikuiset harrastaa? Onko öisin kylmää? Kuinka usein kyläillään, ja miten muukalaisiin suhtaudutaan?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Gambiassa (numero 155) on käyty.

Lektu-Elli

Millaista "top-40" maissa mahtaa olla? Soiko kadulla akustinen musiikki vaiko radio? Montako tv-kanavaa näkyy? Mitä aikuiset harrastaa? Onko öisin kylmää? Kuinka usein kyläillään, ja miten muukalaisiin suhtaudutaan?

Rannikon suurissa kaupungeissa on sähköt, ja siellä kaduilla soi radio. Varakkaammissa kodeissa on tv, josta näkyy satelliittikanavia. Kotimaisia ei käsittääkseni ole yhtään. Maaseudulta sähköt puuttuvat kokonaan.
Aikuiset tuskin ehtivät liiemmin harrastaa mitään. Ainakaan en koskaan nähnyt ketään joutilaan tai harrastavan näköisenä. He pitivät kauppoja tai kojuja, tarjosivat erilaisia palveluita turisteille, odottelivat sovituissa kadunkulmissa työtarjouksia, kalastivat, ajoivat takseja... Köyhimmät tonkivat kaatopaikkoja. Maaseudulla naiset tekivät maatöitä, mutta siellä miehillä tuntui puolestaan olevan luppoaikaa. Tärkein harrastus tuntui olevan kyläkeskuksissa juoruilu.

Kylmistä öistä tuskin voidaan puhua maassa, jossa ainakin syystalven yölämpötila on 29 asteen paikkeilla. Paikalliset tosin palelivat, kun lämpötila laski 26 asteeseen. Turistina kaipaili lähinnä ilmastointia, mutta paikalliset tuskin kokevat sen puuttumista ongelmaksi. Kaupunkien ulkopuolella öisenä vaarana olivat malariasääsket, joilta turistit suojattiin verkoilla ja DDT:llä. Paikallisten kodeissa ei verkkoja näkynyt.

Kaiken kaikkiaan ihmiset vaikuttivat hämmästyttävän hyväntuulisilta ja vieraanvaraisilta. Naiset pukeutuivat näyttävästi ja paljastavastikin, ja suurin osa ihmisistä vaikutti terveiltä, vaikkakin laihoilta. Maa kuulemma tuottaisi teoriassa ruokaa helposti koko väestönsä tarpeisiin, mutta suuri osa viljelymaasta on vientikasvi maapähkinän käytössä. Niinpä riisiä tuodaan vastaavasti Thaimaasta.

Maan presidentti on kaapannut vallan itselleen joskus 90-luvulla, ja tuntuu olevan tyypillisen kaheli. Hän ajelee maan ainoalla Hummerilla ja rakennuttaa kaupunkeihin hidastetöyssyjä sen sijaan että korjaisi muun maan todella sukeassa kunnossa olevia teitä. Onpa jopa väittänyt pystyvänsä parantamaan aidsin yrttilääkkeillä. Ottaen huomioon millainen tyyppi on vallassa, muu maa on hämmästyttävän tervejärkinen. Ja jos olisin kirjoittanut tämän Gambiassa, taitaisin päätyä joko karkotetuksi tai vankilaan.

Sama homma, Gambia on nähty noista. Parissa muussakin köyhässä maassa on tullut käytä mutta ei ole tossa listassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat