Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olin varma että aiheesta on jo ketju mutta eipä löytynyt. On siis aika lähteä ruotimaan ilmiötä perinohjaisesti sen tärkeyden tähden.

Ihmisyyteen liittyvää. Eritoten niihin eläimiin liittyvää, joilla on aivotoimintaa, jolla yltää mielikuvittelemaan, luomaan sosiaalisia käytösnormeja ja etenkin tekemään siinä ohessa virhearviointeja, virhetulkintoja, luulemaan ties mitä..
Kedon kukkaset ja metsän puut jää muun kasvillisuuden kanssa osattomiksi mielikuvituksesta eikä löydy kai Herkkuatiltakaan hääppöstä hermojärjestelmää jota apuna käyttäen abstrahoisi itiöidensä lentoa aluskasvillisuuden yllä tai rihmastojaan levitellen olosuhteiden niin salliessa.

Kyky aistia: kuulla, nähdä, tuntea, haistaa, maistaa.. ja noitten yhteisvaikutuksessa syntyvillä mielikuvilla, jotka yhtyvät yksilöllisen kykyprofiilin ja tarpeiden kokemusten kautta, niillä me ihmiset muodostamme sitä ns. ajattelua, mielikuvia, mielikuvitusta, käsityksiä olevasta ja olemattomasta.

Kaikkea ei voi tietää. Paljon jää arvuuttelun varaan. Me oletamme, uskomme ja luulemme ja välillä luuleminen saattaa muuttua luulosairaudeksi. Ihminen voi olla neuroottinen ja käyttäytyä paranoidisesti.

Pelkästään hormonaaliset heilahtelut ilman ympäristön vaikutuksia voi kaiketi laukaista ihmisessä tunnetiloja, joiden kautta ihminen voi kokea subjektiivisesti asioita joista muilla ei ole harmainta aavistustakaan.
Pahimmoillaan ja haittallisimmillaan harha-aistimukset sekottavat ihmsmielen luulemaan että häntä vainotaan ja salakuunnellaan.
Jokin saa ihmisen keskittymään omaan itseensä niin intensiivisesti että hän muuttuu mielikuvituksessaan maailmankaikkeuden keskipisteeksi. Hän on niin kiinnostava että kaikkien huomio on hänessä. Hän on niin tärkeä että muut ponnistelevat, käyttävät rahojaan, aikaansa, oppimaansa, tekevät voitavansa päästäkseen jotenkin vaikuttamaan luulijaan joka on jumittunut maailmankaikkeuden keskipisteeseen.

Lievimmillään luulevaisuus saa kenet tahansa ajoittain hämilleen jonkun tuijotettua hieman pidempään, naurahdettua ikäänkuin väärässä paikassa, ilmeiltyä epäystävällisesti, tjms.

Kuta vähemmän ihminen tietää, kuta vähemmän hän ymmärtää, sitä enemmän hän joutuu aprikoimaan ja kuvittelemaan, paikkaamaan tietämystään ja ymmärrystään mielikuvituksen varassa ja siten luulemaan.

Tuo sinällään ei vielä aiheuta mitään henklilökohtaista katastrofia jos yksilö on tyytyväinen ja kokee iloa. Onhan niitä jotka ei mieti maailman murheita. On ihmisiä jopa sellaisia, jotka ei koskaan ota vapautta/vastuuta vaikuttaa mihinkään ja heillä voi olla apunaan joku uskonto, opinkappaleita, uskomuksia, tapoja ja käytäntöjä joilla on ennenkin selvitty ja niihin luottaen voi selvitä pitkälle vaivaamatta päätään.

Sellainen minäkin olisin jos olis mahdollisuus tyhjentää mieli omista ajatuksista ja täyttää se jollain uskonnolla. Tai no.. välillä olis kiva kun vois kytkee ajatukset pois päältä ja lepuuttaa mieltä. Lääkkeillä sen saa tehtyä nopeesti ja tehokkaasti. Toki joskus käy niin onnekkaasti että asiat loksahtelee kohdalleen niin että voi kokea raukeutta jossa aivot joutilaina on hyvä olla. Mutta melkein aina valveilla ja jopa unessa aivotoiminta tuottaa mielikuvia ja niistä aiheutuu jopa mielihyvän tai pahan kokemuksia.

Minä oon jo oppinut olemaan varuillani paranoidisuuden kanssa kun mulla on semmonen päävärkki että omaan alttiutta sairastua. Oon tavallaan siis vahvoilla ja siks voin lähestyä ilmiötä aika reippain ottein rettuuttaen ja riepotellen sitä niin että sen sais kokonaan kuriin. Tai.. en oikeestaan ees pelkää sitä enää. Aika asiallisestikin sitä voi lähestyä kun tietää ettei se "pure". Ei saa otetta kun ei anna sen viedä.

Mahtaako olla ketään, jolla ei olis ikinä ollut jotain ihan älyttömiä kuvitelmia itsestään suhteessa ympäristöönsä?
Olen ollut koiraemäntä ja muutenkin muittenkin eläinten kanssa hengaillut lapsuden maaseutuolosuhteista lähtien ja tarkastelupintaa on muittenkin käyttäytymisestä kuin ihmisten. Kyräilyä, epävarmuutta, reippauutta, luottamusta ja luottamattomuutta, tuttuutta ja vierastavuutta löytyy melkein kaikesta joka liikkuu omalla lihasvoimallaan ja koomassaolijoistakaan ei ole täsmätietoa toimiiko mielikuvitus.

Paranoidisuus siis taitaa olla melkein yhtä yleistä kuin nuhakuume, flunssa.
Psyykkiseksi häiriöksi se muuttuu silloin kun potilas ei itse tajua olvansa sairas mutta "aivastelee" ympäriinsä juoruillen, kuiskien, kertoillen muille luulojaan ja ollen siten tavallaan melkoinen energiasyöppökin jos saa muita uskomaan luulojaan.

Kulttuurien kannalta ajateltuna.., ihmiset yhdessä voi sairastua myös joukkoluuloihin. Paranoidisuus voi ollakin sitten aika merkittävä vaikutin ihan yleismaailmallisesti.
Tapa ja käytöskulttuureissahan on valtavat määrät totaalisen typeriäkin ilmiöitä. Niille ei löydy lopulta muuta selitystä kuin että joku yksilö on joskus omannut valtaa, ollut esimerkki vaikka ilman omaa tahtoaan, muut ovat alkaneet matkia häntä luullen että sillä saa suosiota, myötätuntoa, armoa, valtaa, rahaa, onnea, ties mitä ja niin kehityy tapa ja käytöskulttuuria joka voi olla ihan älytöntä, jopa haitallista ja vaikka todella vaarallistakin.

Sivut

Kommentit (16)

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009

ehkäpä niillä pallokameroilla, perässä hiihtävillä stevareilla ja kyyläävillä naapurin mummoilla on osansa paranoidisuuden puhkeamisessa ?

meditoimalla voi tyhjentää päänsä ajatuksista ja olla rauhassa. suosittelen.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Bushmaster
Suomen valtiossa vallitsee paranoikratia.Miksi se ei ulotu kaikkiin?

Jos täällä valtion taholta kytättäis, niin miten voi olla mahdollista että ihmisiä putoilee läpi ns. suojaverkkojen. Nykyäänhän ihmisiä syrjäytyy jatkuvasti siten ettei kukaan välitä. Joku nuori on elänyt kodissa, jossa ei ehkä ole kuin äiti tai isä, tai on peräti niin että lapsi päätyy laitokseen jossa henkilökunta vaihtuu jatkuvasti, häntä voidaan pallotella eri laitosten välillä luullen että niin voi tehdä ilman että sellaisesta ihmisen psyyke ei kärsis.
Lapsia joutuu varttumaan päihde- ja huumeongelmaisten vahempiensa kanssa, lapsia voi syntyä vaikka liuta ydinperheisiin, joihin ei kukaan pääse vaikuttamaan ennalta mitenkään ja yhteisöllä ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin koittaa jotenkin siivota pahimmat roiskeet sitten kun syrjäytynyt ihminen, josta kukaan ei välitä, päräyttelee patoutumansa tai vaikka ihan huvikseen paikat paskaks nauraen niille joiden luulee olevan syyllisiä.

Niinpäin se on että eletään just nyt melkein holtittomassa vapaudentilassa.. tai.. kun vastuuta ei oikein kukaan vallassaolevista näytä mistään ottavan, voidaanko edes puhua vapaudesta. Aito vapaushan on vain tahtotila jossa perustalla on vastuuntunne, tahto sitoutua johonkin.

Mielipuolisuutta kai ei voida sanoa vapaudeksi?
Sehän on edesvastuuttomuuden noidankehä, jossa päästetään tyyten irti sellaisesta mistä ei voi päästää irti pääsemättä irti myös minuudestaan ja vastuusta johon kuitenkin oleminen rajoittuu.
Ei itsetuhoisuus voi olla ainakaan järkeilyyn perustuva valinta?

Jos otetaan esimerkiksi ihminen joka haluaa vaikka laskea mäkeä vapaasti. Jostain pikku mäennyppylältä voi laskea huiruuttaa iliten siitä että päätyy alas ehjin nahoin mutta esmes oma älytön mäenlaskuni alle kouluikäisenä vesikelkalla veljen väsäämästä hyppyrimäestä oli typeryydessään vailla vertaa. Hyvin luisti jäistä rinnettä painava, umpipuinen vesikelkka metallivanteiden päällä. Kelkka tökkäsi keula edellä lumeen ja minä taas lentäen kaaressa pää edellä mukkelismakkelis niin että naamavärkkikin ehti osua kelkan työntöpienaan sillä seurauksella että heiluva etuhammas sinkosi vereisenä hangelle ja pikkupönni rääkyen kompuroimassa äitiä huutaen vapauden hurman saatua lyhyen lopun. Senpituinense.

Gravitaatiovoimat tulee kaikessa vastaan!
Liika vapaus on aina aika *auts*.
Ihan kivaa se on kun joku vähän kyttää.
Kunhan ei kyttää siks että aikoo paranoidisuuttaan purkaa..

On melko paranoidista kuvitella että suomessa verovaroja käytettäis systemaattiseen yksilöiden kyttäämiseen.
Rahaa koitetaan säästää ja pihistää kaikkialta, etenkin heikommista huolehtiminen on ihan selkeesti jäämässä retuperälle.
Osittain syy on siinä että ihmiset luulee ettei pidä puuttua, tai peräti ei viitsitä puuttua, ei välitetä. Luuloon perustuvaa etteikö pitäisi.
Toki hankalaa jos/kun on ihmisiä jotka luulevat olevansa esmes niin huonoja ettei heillä ole muka asiaa itseään parempien tai hienompien sueuraan.
Toki hankalaa niinkin jos ihmiset luulevat olevansa jollakinlailla hienompia ja parempia ettei jonkin toisentyyppisten ole suotavaa liittyä heidän seuraansa.

Aikoinaan kun lapseni kävi koulua ja oli usein vanhempieniltoja, yms. niin siellähän se rehotti lasten vanhempien välinen kyräily ja kyttääminen. Vanhempien kiusaaminen josta sitten lapset oppii esimerkin kautta kiusaamaan toisiaan.

Eikä se mihinkään reaaliin perustu.
Ei ole olemassa mitään darvinismia tai esmes kasvikuntaa säätelevää arvohierarkiaa missä keidenkään pitäisi alistua toisten ylvästelylle. Ei ihminen mikään ahven ole, saati joku kääpä, joka ei voi itse vaikuttaa valintoihinsa, arvoihinsa, asenteisiinsa.
Siis jos ei o seonnu totaalisesti ja elä mielisairautensa vankina.

Olletikaan ei edes ½ väestöstä kait oo syyntakeettomia "hulluja"? Eihän.. (jäniskevennys..)

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009
Pönni

On melko paranoidista kuvitella että suomessa verovaroja käytettäis systemaattiseen yksilöiden kyttäämiseen.
Rahaa koitetaan säästää ja pihistää kaikkialta, etenkin heikommista huolehtiminen on ihan selkeesti jäämässä retuperälle.niin onkin, mutta kun sääntöjä laaditaan lisää ja valvontaa kiristetään tuloksena on enemmän pallokameroita ja perässä hiihtäviä stevareita. ihmiset taas kokevat tämän kyttäämisen lisääntymisenä.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

taucalm
ehkäpä niillä pallokameroilla, perässä hiihtävillä stevareilla ja kyyläävillä naapurin mummoilla on osansa paranoidisuuden puhkeamisessa ?

meditoimalla voi tyhjentää päänsä ajatuksista ja olla rauhassa. suosittelen.
Stevari? Never höörd.. Tai että mummot olis kiinnostuneempia esmes naapurin teineistä enemmän kuin teinit mummoista? Ittelläni kun on nykyisillä kotinurkilla useampiakin pikkupissiksiä jotka vaikuttaa ihan liian kiinnostuneilta hm.. kait omituisesta tätistä joka on muuttanut naapurustoon, jota kukaan ei oikein tunne, josta kukaan ei oikein tiedä mutta joka näkee, kuulee ja tajuaa olevansa välillä ihan liian kiinnostava.
Minua evvk niitten teinien kikatukset ja riekkuminen, huutelut jota ovat harrastelleet välillä. Eikä kiinnosta mahtaako ne puhua minusta keskenään vanhempiensa kanssa. Kaippa ne puhuu jos ovat tavallisia sosiaalisia ihmisiä? Mitä väliä kunhan kukin pysyy omalla tontillaan.

Olen itte asunut pikkupentuna maaseutuolosuhteissa ja siellä kytättiin ihan kaikki. Sinällään siinä ei ollut ei mitään pahaa. Se miten yksilöt arvostivat toisiaan, miten asennoituivat toisiinsa, sillä oli joko myönteinen tai kielteinen vaikutus.

Kukaan ei voinut kokonaan syrjäytyä siellä maalla eikä kukaan kuollut pirttiinsä noin vaan niinkuin voi nykyajan modernissa urbaanissa lähiö tai kaupunkimiljöössä käydä.
Jos ei näkynyt mitään liikkettä naapurustossa niin äkkiä jauhoi huhumylly ja kohta tehtiin tikusta asiaa ja joku siellä kolkutteli ovea että ollaankos kotona.
Eikä lukkojakaan ole kovin kauaa ovissa ollut.

Äitini on puhunut miten heillä laitettiin luuta oven eteen nojalleen jos kaikki väki oli kotoa pois.
Nonverbaalista viestintää.
Ei siellä mitään varastettavaa ollut köyhien ihmisten pirtissä.
Aikoinaan kun ei ollut koneita, ihmisten oli pakko tehdä paljon asioita yhdessä, jakaa kaikkea myös keskenään. Ihmiset oli toisistaan reilusti riippuvaisia ja siitä pidettiin huolta että yhteenkuuluvuus toteutui jakamalla niin ilot kuin surut.

Jos haluaa kuulua yhteisöön ja hyötyä siitä on aika mieletöntä halveksua yhteisöä.. Sinähän halveksuu itseäänkin samalla ja se on oire jostakin. Jokin on nitkahtanut kieroon personassa.
Mahtaako koneellistumisen sivuvaikutuksena ilmaantua sitten luulotautia, ikäänkuin koneenkäyttäjällä olisi yli-inhimillisiä voimia ja hän olisi niiiiiiiiiiiin Valtava Voimiltaan ettei kukaan ylitä häntä ja hänen konettaan.. Jessus.

Tulee joku energiakatkos ja yhtäkkiä vallanhuumassa hekumoinut on yhtäkkiä itsekseen jossakin ypöyksin. Tulee ihan hiljasta. Ei ketään missään. Pahimmoillaan koneisiin tottunut on lihonut läskimöykyksi joka hengästyy sadanmetrin hitaassa kävelyvauhdissa läähättäväksi punanaamaiseksi hikipuuskuttajaksi. Siinä sitä on vallan rajat yksilöllä.
Ihan sama pätee mihin vaan vaikka olis rahaakin niin ettei paskalle taivu.

Luulot itsestä kaiken ulkopuolisena ja pärjääjänä omillaan, ne jos mitä on hassunkurinen harhamo joka voi johtaa yksilön niin mettään identiteettinsä kanssa ettei mitään rajaa.. tai siis ennekuin oma rajallisuus nousee seinäksi itsen ja muiden väliin.

Niin olen kokenut että terve sielu/mieli/henki/psyyke viihtyy terveessä kehossa. Tasapainoisuudessa jossa ihminen kokee itsensä ihmisenä ihmisten joukossa olematta ylä tai alapuolinen. Luottaa muissa samaan kuin itsessään, jne. Kokee vertaisuutta mutta ei ole itsetuhoinen eikä tahdo vahingoittaa muitakaan kun itsessäkään ei ole syytä soimata, syyttää, rangaista ja tuhota.

Paranoidinen ihminen voi kuvitella vaikka mitä pahaa muista mutta perustalla on aina jotenkin vääristynyt kuva itsestä.
Paljon polemiikkia herättänyt Pentti linkola on hyvä esimerkki tyypistä joka on omaksunut itsearvokseen aikalailla paremman muihin verrattuna. Hän hyvä ja hänenlaisensa, muut huonoja. Jopa niin huonoja että ihan kuolemaa voi toivoa muille mutta ei itselle. Hän on oikeutettu nauttimaan luonnon antimista, kauneudesta, rauhasta, jne..
Toki.. nauttikoon täysin siemauksin mutta miks toivoa muille pahaa? Miks luulla muista kaikenlaista ikävää ja kurjaa. Itte hakkas naapurin puihin mielipuolisena rautanauloja että menis sahanterät rikki - vaikka niin ei takuulla voi vaikuttaa asioihin paremmin kuin parlamentaarisesti. Ittestään vaan hullu tekee pellen kun ottaa oikeudet omiin käsiinsä ja möhlii.

Laki ei kiellä ihmisiä kaatamasta omistuksessaan olevia puita.. jos laki ei kiellä.
Vihamiehiä ja naisia saa kyllä kun sekoilee.
Siitä puolestaan ei ole kelleen sitten iloa eikä hyötyä.

Linkolasta vois kruunata valtakunnan johtavan paranoidisen?

taucalm
Pönni

On melko paranoidista kuvitella että suomessa verovaroja käytettäis systemaattiseen yksilöiden kyttäämiseen.
Rahaa koitetaan säästää ja pihistää kaikkialta, etenkin heikommista huolehtiminen on ihan selkeesti jäämässä retuperälle.

niin onkin, mutta kun sääntöjä laaditaan lisää ja valvontaa kiristetään tuloksena on enemmän pallokameroita ja perässä hiihtäviä stevareita. ihmiset taas kokevat tämän kyttäämisen lisääntymisenä.Jaa-has?
Ja mikähän sääntö on niin vaikea noudattaa että se tuotaa sinulle suorastaan tuskaa, joka kuultaa tuohtumuksena? Kerro! Palan halusta nähdä!

Minulla kun ei ole pienintäkään ongelmaa elää vallitsevien lakien ja sääntöjen mukaan. Ei ole ikinä ollut.. tai no..
Mulla on ongelmana autisminkirjoisuuteni, sosiaaliset ahdistuneisuuteni, huono työmuisti, huono stressinsietokyky, työmuistikin on hemmetin huono. Kaikki asiat pitää laittaa johonkin muistihälytykseen tai ne jää tekemättä jos on pientäkin päällekkäisyyttä, useampia muistettavia juttuja tai.. no äh.. kun en muista niin en muista. Paniikkiakin vielä tuppaa pukkaamaan ja on vaikka jos mitä.

Jokkut säännöt siis koen oman oireistoni takia ajoittain ahdistaviksi mutta ymmärränhän minä älykkääni ihmisenä sen että loppujenviimeks niistä säännöistä ja normeista hyötyy juurikin ne jotka tarvii apua.. Ulkopuolisten laatimia normeja ja sääntöjä.

Sellainen ihminen joka on ymmärtänyt kohtuuden rajat, hänen kait pitäis ymmärtää myös yhteiskunnassa vallitsevat normit ja säännöt yhteiseksi hyväksi, joita noudattamalla autetaan niin muita kuin itseä?

Mutta.. odotan kiihkeästi mitä näytölle ilmaantuu.
Onko satasen nopeusrajoitus liian vähän hurjapäälle vai joku muu rajoitus ahdistaa harmistumiseen asti..

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009
Pönni

Jaa-has?
Ja mikähän sääntö on niin vaikea noudattaa että se tuotaa sinulle suorastaan tuskaa, joka kuultaa tuohtumuksena? Kerro! Palan halusta nähdä!no ihan noin niinkuin jokainen sääntö, jota ei ole perusteltu vahvasti ja hyvin ja joka rajoittaa minun valinnanvapauttani eläväisenä. se on jännää, että muutama ihminen päättelee niistä säännöistä ja kaikkien pitäisi pelata niiden mukaan. kohtuullistako sinusta ?

ei minullakaan ole mitään ongelmia olla välittämättä niistä säännöistä joille en näe asiallista perustetta. leikkikööt keskenään peliään. moraali estää satuttamasta muita eläväisiä, mutta sääntöjen satuttaminen... antaa sitten sääntöjä sattua.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009
Pönni

Minua evvk niitten teinien kikatukset ja riekkuminen, huutelut jota ovat harrastelleet välillä. Eikä kiinnosta mahtaako ne puhua minusta keskenään vanhempiensa kanssa. Kaippa ne puhuu jos ovat tavallisia sosiaalisia ihmisiä? Mitä väliä kunhan kukin pysyy omalla tontillaan.no kyllä minua ainakin häiritsee, jos joku naapurista kyylää asuntooni sisälle. asuin ennen sellaisessa 30m2 rotanloukussa, jossa verhoja ei voinut pitää auki koskaan, kun näkymä oli tukotettu muiden asuntojen ikkunoilla. nykyään on kiva kattella pihalle munasillaan aamuisin, kun saa ihastella metsää ja voi pitää verhoja auki.

Pönni

Laki ei kiellä ihmisiä kaatamasta omistuksessaan olevia puita.. jos laki ei kiellä.
Vihamiehiä ja naisia saa kyllä kun sekoilee.
Siitä puolestaan ei ole kelleen sitten iloa eikä hyötyä.laki ei myöskään kiellä selkäänpuukottamista, kieroilua, omaneduntavoittelua, sortamista, orjuuttamista jne... mikä on moraalisesti erittäin arveluttavaa. mä elän ainakin mieluummin moraalini mukaan kuin muutaman hassun muiden yläpuolella olevien ihmisten sääntökirjan mukaan, eiks Pönninkin mielestä kaikki olleet tasa-arvoisia ? mikäs niille muutamalle ihmiselle antaa sen päätäntävallan ? sekö, että niillä on rahaa ? ehheh elä sinä lakikirjan mukaan, jos haluat, mutta elä väitä, että muutaman ylimielisen hullun kehittämän pelin sääntöjen mukaan eläminen olisi meidän eläväisten parhaaksi, sitä se ei ole.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

taucalm
Pönni

Jaa-has?
Ja mikähän sääntö on niin vaikea noudattaa että se tuotaa sinulle suorastaan tuskaa, joka kuultaa tuohtumuksena? Kerro! Palan halusta nähdä!

no ihan noin niinkuin jokainen sääntö, jota ei ole perusteltu vahvasti ja hyvin ja joka rajoittaa minun valinnanvapauttani eläväisenä. se on jännää, että muutama ihminen päättelee niistä säännöistä ja kaikkien pitäisi pelata niiden mukaan. kohtuullistako sinusta ?

ei minullakaan ole mitään ongelmia olla välittämättä niistä säännöistä joille en näe asiallista perustetta. leikkikööt keskenään peliään. moraali estää satuttamasta muita eläväisiä, mutta sääntöjen satuttaminen... antaa sitten sääntöjä sattua.
Voihan juoru-ukko. Et yhtään löydä mutta hopusti tuohtumustasi tuhiset. Ei siis kuitenkaan ole yhtään sellaista sääntöä joka sopis esimerkiksi?

Sellaiset median plöräytykset ei käy joita toimittajat juoruavat median kautta vääristellen sanottuja joita jokkut politikot on haastatteluissa sanoneet että josko vaikka pitäis tehdä sääntö, tjms.

Vain lakiin präntätty sääntö kelpaa!
Minä en o tähän elämäni päivään piitannut juruämmien ja äijien enkä finninaamaisten teinien huuteluista. Jälkimmäiset on pahimpia.
Se että ihmseltä puuttuu vastuu itsestään ja elämänkokemus sen lisäksi, elämätön elämä aseenaan käy sääntöjä vastaan taistoon välillä keskenkasvuiset omaa lapsellisuuttaan.
Niin minäkin aikoinaan.
On niin tuttua juttua tämä kaikki kun on itte entinen käräsestaä härkästen kehittelijä.
Oon siitä kyllä saanut kuullakin ja vihdostaviimein oli pakko uskaltaa katsoa peiliin.
Mulla oi kait vaan niin hemmetin huono itsetunto tai joku itseluottamus. Annoin hämätä itteäni sillä että jokkut vallasnaiset ja miehet, ihmiset katteli pitkin nenänvarttaan. Mokomat pellet.
Valtaosa ihmisistä kun kuiteskin on ihan kivoja.

Toki on paljon sitä että asenteissa on tekemistä ittekullakin vaikka miten paljon. Ei kaikki joudu ajattelemaan sanomisiaan alusta loppuun.
Minulla kun on homolapsi niin jotakin tuli puheeks se homous ja että jos vaikka lapsia haluis hän.. Siihen eräs heteroihminen tuhahti että Nykyään sitä on kaikki sallittua!
Ohhoh.. tuumasin minä ja sanoin että kyllä se jotuu veronsa maksamaan ja lakia noudattamaan ihan siinä kuin muutkin. Ei ole mitään kaikki on sallittua moraalittomuutta valloillaan.

Kunhan tuokin heteroihminen aikanaan vastailee oman lapsensa kyselyihin, muokkaa lapsensa arvomaailmaa, asenteita, hän ottaa vastuun siitä että lapsensa voi tulevaisuudessa joutua vastaamaan itse väittämistään, jne.

Minä paljon pohdin oman lapseni kanssa kun hän kyseli ja piti selittää asioita niin koitin hahmottaa kokonaisuutta ja välillä olin ihan piittaamaton siitä vaikka jotkut "läheiset" oli kasvaneet tynnyreissään ja tuhisivat paheksuen valitsemaani kasvatustyyliä liian leväperäisenaä tai anarkistisena.
Kyllä minulla vastuuntunnetta oli. Välillä paljonkin mutta tarkasteluperspektiivi niin laaja ettei sen reunoja muut nähneet. Enhän minä lapsenikaan kautta ihmisiä pokkuroinut ole jos ylipäätään mitään on tarvinnut niiailla ja kumarrella. Ei o tarvinnut ahteriakaan näytellä.

Meillä lähihomohuushollissa koiriakin hoivaillaan ja hyyssätään paremmin kuin monesa hushollissa lapsia.. ja se sitten siitä aiheesta. Ei moralisointi ole vain esmes heteroiden yksinoikeus, tjms.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009
Pönni

Voihan juoru-ukko. Et yhtään löydä mutta hopusti tuohtumustasi tuhiset. Ei siis kuitenkaan ole yhtään sellaista sääntöä joka sopis esimerkiksi?

en minä ole tuohtunut ? tuon vain esille sen epäkohdan, ettei kellään toisella eläväisellä ole oikeutta päättää sen toisen eläväisen valinnanvapauden yli, tai yrittää rajoittaa sitä valinnanvapautta joka on jokaisen eläväisen perusoikeuksie. en minä tarvitse sääntöjä elääkseni, minulla on moraali joka toimii niitä paremmin kaikin puolin. toki siellä on myös sääntöjä joita noudatan, mutta en sen takia että jotain on säädetty vaan sen takia, että muuten toiminnallani satuttaisin muita eläväisiä mikä ei ole oikein. esimerkkejä löytyisi, vaikkas kuinka Pönnikulta, mutta en näe miten ne oleellisesti liittyisivät tähän keskusteluumme ?

Pönni

Vain lakiin präntätty sääntö kelpaa!
Minä en o tähän elämäni päivään piitannut juruämmien ja äijien enkä finninaamaisten teinien huuteluista. Jälkimmäiset on pahimpia.
Se että ihmseltä puuttuu vastuu itsestään ja elämänkokemus sen lisäksi, elämätön elämä aseenaan käy sääntöjä vastaan taistoon välillä keskenkasvuiset omaa lapsellisuuttaan.
Niin minäkin aikoinaan.
Mulla oi kait vaan niin hemmetin huono itsetunto tai joku itseluottamus. Annoin hämätä itteäni sillä että jokkut vallasnaiset ja miehet, ihmiset katteli pitkin nenänvarttaan. Mokomat pellet.
Valtaosa ihmisistä kun kuiteskin on ihan kivoja.

ei minulla ainakaan ole mitään vastuuta noudattaa toisten laatimia sääntöjä, koska niitä ei ole laadittu yhteisöllisesti yhdessä. minulla on vastuu elää muita satuttamatta.

niin allekirjoitan viimeisen lauseesi täysin. valtaosa = ne eläväiset, jotka eivät kuvittele omistavansa oikeutta rajoittaa toisen eläväisen valinnan-vapautta, tai valintoja. ne ihmiset ovatkin oikein kivoja.

niin ketä vaan saa olla homoistakin ihan mitä mieltä vain haluaa. jos siitä homo sitten pahastuu ja alkaa itkemään niin ei taida se homokaan olla aivan sinut itsensä kanssa. ei minua kiinnosta paskaakaan mitä muut eläväiset ovat minusta mieltä, ei ole kiinnostanut vuosikausiin. nehän ovat vain muiden eläväisten näkemyksie miun elämästäin. se onpiko ne positiivis- vai negatiivismerkkisie riippuu taas niiden henkilöiden maailmankuvasta.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

taucalm
Pönni
Jaa-has?
Ja mikähän sääntö on niin vaikea noudattaa että se tuotaa sinulle suorastaan tuskaa, joka kuultaa tuohtumuksena? Kerro! Palan halusta nähdä!

no ihan noin niinkuin jokainen sääntö, jota ei ole perusteltu vahvasti ja hyvin ja joka rajoittaa minun valinnanvapauttani eläväisenä. se on jännää, että muutama ihminen päättelee niistä säännöistä ja kaikkien pitäisi pelata niiden mukaan. kohtuullistako sinusta ?Yksikin esimerkki riittää.

ei minullakaan ole mitään ongelmia olla välittämättä niistä säännöistä joille en näe asiallista perustetta.Siis..

leikkikööt keskenään peliään. moraali estää satuttamasta muita eläväisiä, mutta sääntöjen satuttaminen... antaa sitten sääntöjä sattua.Ketkä leikkii keskenään?
Ja miten?
Puhutko sinä nyt suomen laista? Vaiko jostakin torikokouksista jossa jokkut päättää muitten puolesta ja toimivat ylivaltaansa käyttäen mielivaltaisesti mutta tyyten ohi virallisen lainsäädännön?

Minulla on hyviä esimerkkejä paskapääihmisistä vaikka miten valtavasti. Ihan tavallisia arki-ihmisiä milloin missäkin möläytellen typeryyksiään joille on perustana joku entinen systeemi jossa on saanut hyvin avoimesti pilkata, loukata, kiusata ja aiheuttaa harmia sellaisille joista ei vaan tykätä.
Ei niitten o tarvinnut perustella tai muutakaan..

Otetaas nyt ihan sattumanvaraisesti yks tuhansista tilanteista kun oon ollut yhteisössä ja kysynyt sitten oikeuksieni perään.
Oli taloyhtiön kokous.
Oltiin kaikki vuokralla kaupungin vuokrataloilla ja oli sellainen tilaisuus missä isännöitsijä edusti omistajaa ja saatiin sit russuttaa epäkohdista ja muuta sellaista.

Eräs mies sanoi isännöitsijälle että hänellä unohtui auton sähkölämmitintolpasta pakkaspäivänä se johtopistoke autoon kiinni ja peruuttaessa autoa vääntyi ja liki kaatui se koko tolppa.. että mitäs isännöitsijä siihen sanoo? Korvaako taloyhtiö vai pitääkö maksaa omasta pussista?
"Kyllä korvaa taloyhtiö tuollaisen inhimillisen virheen. Sattuuhan noita kelle vaan" Tuumasi siinä isännöitsijä, mies toiselle miehelle ja taputtipa vielä ollalle kaveriaan.

Nooh.. Minä sitten kysymään että mites kun avain pahus vie vääntyi postilaatikkoon kun lukko oli jäätynyt kiinni ja voimalla koitin vääntää?

Jo muuttui ääni kellossa kun asujamiston vähäosainen yksinhuoltaja, nainen moista kysyi. "Ei niitä korvata!" "Olisit laittanut lukkosulaa!" Niin aukoi päätään the isännöitsijämies minulle eikä sitä edes hymyilyttänyt. Se toinenkin katsoi syyttävästi ja minä mussutin jotakin että jo on äijät taas kavereita.
Maksoin itse vääntyneen avaimeni ja taloyhtiö korvasi sille huolimattomalle kokonaisen tolpan.. Että tommosia normeja ja ihmispaskoja.

Olisin voinut laittaa kirjelmän ja takuulla olisin saanut oikeutta.
Aina olen saanut kun olen sinnikkäästi jaksanut puolustaa itseäni muuta meikäläiset, joilla ei ole sitä sosiaalista silmää tai edes mahdollisuutta päästä selkääntaputeltavaksi, yms. meikäläisten pitää hiki päässä välillä käydä oikeutta papereitten ja postin välityksellä eri virastoihin, soitella puheluita, käydä virastoissa ja välillä ravata virastosta toiseen kun niissäkin on töissä vaan ihmisiä ja osa on ihan vesipäitä.

En mä silti luopuis tästä oikeusvaltiosta.
Nekin äijänkäppänät olis voinu vaikka piestä minut tai vaikka tappaa jos ei olis lakeja ja säädöksiä suojanani.
Ei sunkas niillä mitään tasa-arvoista oikeustajua ollut kun noin menettelivät. Omapahan oli mokansa. Muistan yhä niittenkin nimet. Huonosti istuu tämänpäivän tasa-arvoon tuollainen käytös.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009
Pönni

Yksikin esimerkki riittää.

Ketkä leikkii keskenään?
Ja miten?
Puhutko sinä nyt suomen laista?
en minä anna sinulle esimerkkiä omasta elämästäni johon voit sitten tarttua ja alkaa heristelemään sormea. sinä voit poimia sen esimerkin aivan kenen tahansa elämästä, joka ei jaksa kumartaa aivan jokaista säädöstä ja lakia, joiden kumartamisesta jättämisestä on säädetty Sumalian laissa rangaistus/sakko, mitä jäähyjä nämä vallanpitäjät nyt ovat sinne keksineetkään.

vallanpitäjistä yleensäkkin yleismaailmallisesti. turha minun on Sumaliasta puhua, se on pelkkä kärpäsenpaska meressä. he voivat pelata omaa peliään keskenään sortaa, orjuuttaa, sotia, rahoittaa sotia jne... ihan vapaasti, mutta minä en halua osallistua peliin. rakennan mieluummin omat polkuni ja kunnioitan kaikkia eläväisie ennemmin kuin erehtyväisten eläväisten luomia sääntöjä ja säädöksie.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

taucalm
Pönni
Voihan juoru-ukko. Et yhtään löydä mutta hopusti tuohtumustasi tuhiset. Ei siis kuitenkaan ole yhtään sellaista sääntöä joka sopis esimerkiksi?

en minä ole tuohtunut ? tuon vain esille sen epäkohdan, ettei kellään toisella eläväisellä ole oikeutta päättää sen toisen eläväisen valinnanvapauden yli,

Sori.. vähän innostuin maalailemaan tekstiisi tunneilmaisua ja valitsin tuohtumuksen (mistäköhän tuohesta.. miks.. ) mutta ei ihan paha?

Vanhemmuuteen päätyvät lapsia laittavat ihmiset joutuu muuttumaan epäkivoiksi. Olen läpikäynt aika kauheita kokemuksia äitinä. Minun oli pakko kieltää ja komentaa, määräillä ja rajoittaa alaikäisen yksilönvapautta. Pentu Huusi välillä naama kiljuvan punaisena ja minä kirosin välillä sen hetken kun olin onnesta mykkyrässä levitellyt kinttujani siittäjälleen kun olin ollut vapaa rakastumaan.. Tai jotain? Joku mielenhäiriö se takuulla oli! Tehdä lapsi jonka puolesta joutuu elämään useamman vuoden ottaen vastuun sen perustarpeista ja vielä teininä kolttosista kun painattivat kumit sauhuten mopilla kaks päällä ilman kypärää kävelyteitä pitkin.. ja vaikka mitä!

Ja sitten kaiken kukkuraksi teini-iässä kersa alkaa luennoida minulle etten ole rajoittanut tarpeeksi. Että minun olisi kuulemma tarvinnut täsmällisemmin sanoa useammin ei ja pitää kuria.. voi pyhät pylpyriäiset! Teinit! Kauheus.

Ihan en sentään siitäkään lannistunut enkä ole vieläkään aina moksiskaan jälkeläiseni sanomisista. Sanansa ei ole lakini. Ajattelen yhä omilla aivoillani mutta onneks hänkin ja nykyään voidaan nauraa yhdessä kaikenlaiselle menneelle. Välillä ihan kipurassa. Vaikka hän oli aika amala kakara ja minä joskus kamala äiti. Oli se kamalaa!

Ovelat vanhemmat kai esiintyy itse hyviksinä ja lapsethan voi kasvattaa myös lainkuuliaisiksi laittamatta itseään ns. likoon. Komentamatta itse. Harvassa tavallisessa arkiperheessä kuitenkaan. Vanhemmuus On Rankkaa. Siinä jos missä joutuu silmätysten omien heikkojen kohtiensa kanssa.

.. esimerkkejä löytyisi, vaikkas kuinka Pönnikulta, mutta en näe miten ne oleellisesti liittyisivät tähän keskusteluumme ?Pönnikulta, voi että!

Muttakun.. et sinä kullittelemalla nyt selviydy. Mutua on ja pötyä puheesi kun et tuo esimerkkejä sellaisista säännöistä joista olis haittaa.
Kai niitä löytyy?
Itse löydän esmes elinkeinolainsäädännöstä sellaisia pykäliä että ne estää toimimasta itsellisenä yrittäjänä ammatinharjoittajana yksin. Pakko kuulua johonkin osuuskuntaan ja oltava pääomaa, yms. Jos ittekseen alkaa duunailla on kohta naapurit soittelemassa työkkäriin, verottaja kimpussa, yms. Niin käy vaikka persaukisena jonkun lantin onnistuis tienaamaan niin että pääsis ees joskus kotoa johonkin reissuun tjms.

Kateellisia ihmiset kyllä on mutta hyväntahtoisuutta saa joskus hakea kuin neulaa heinäsuovasta.
Kai sinäkin nyt jotakin löydät ettei jää pelkäksi luuloksi puheesi?

taucalm
Pönni

Yksikin esimerkki riittää.

Ketkä leikkii keskenään?
Ja miten?
Puhutko sinä nyt suomen laista?
en minä anna sinulle esimerkkiä omasta elämästäni johon voit sitten tarttua ja alkaa heristelemään sormea. sinä voit poimia sen esimerkin aivan kenen tahansa elämästä, joka ei jaksa kumartaa aivan jokaista säädöstä ja lakia, joiden kumartamisesta jättämisestä on säädetty Sumalian laissa rangaistus/sakko, mitä jäähyjä nämä vallanpitäjät nyt ovat sinne keksineetkään.

vallanpitäjistä yleensäkkin yleismaailmallisesti. turha minun on Sumaliasta puhua, se on pelkkä kärpäsenpaska meressä. he voivat pelata omaa peliään keskenään sortaa, orjuuttaa, sotia, rahoittaa sotia jne... ihan vapaasti, mutta minä en halua osallistua peliin. rakennan mieluummin omat polkuni ja kunnioitan kaikkia eläväisie ennemmin kuin erehtyväisten eläväisten luomia sääntöjä ja säädöksie.
Ei siis ole yhtään lakia ja säädöstä jota olis vaikea noudattaa.
Sitähän minäkin.

taucalm
niin ketä vaan saa olla homoistakin ihan mitä mieltä vain haluaa. jos siitä homo sitten pahastuu ja alkaa itkemään niin ei taida se homokaan olla aivan sinut itsensä kanssa. ei minua kiinnosta paskaakaan mitä muut eläväiset ovat minusta mieltä, ei ole kiinnostanut vuosikausiin. nehän ovat vain muiden eläväisten näkemyksie miun elämästäin. se onpiko ne positiivis- vai negatiivismerkkisie riippuu taas niiden henkilöiden maailmankuvasta.Tuokin vielä..
Ennen nettiin päätymistäni en ole seurustellut kovanaamojen kanssa. Vai mitä ovat nämä nettiin pesiytyneet vapaudesta toitottavat, joitten ideana on että kaikenlaista saa huudella ja se on vaan sitten heikkoutta ja oma syy jos pääsee itku.. Kummallista?

En sitäkään ymmärrä miksi sanoa toisen puhetta itkuksi tai löytää muidenkaan itkuja?
Ei mun esimerkissäni mistään itkeskelystä puhuttu.

Ihmisillä on tarvetta jutella ja säätää asioista keskenään.
Eipähän koidu tarvetta luulla kun kyselee ja juttelee.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat