Seuraa 
Viestejä443
Liittynyt16.3.2005

Itsekin ihmettelen aihetta?
Millainen tai mikä on oma sieluni?
Olen ollut ymmärtävänäni, että koneellakin on 'sielu' jolla tarkoitetaan sen mekanismin ymmärtämistä, sen toimintatavan oivaltamista eikä paljoa muuta, ehkä vielä sen koneen tekemän tuotteen vaikutusta ihmismeren hyvin- tai pahoinvointiin...
Mutta, mutta? Millainen on itseni sielu?

Olen vähän hämilläni, sillä en aina ymmärrä itseäni? Jostain välähtää tajuntaan idea ja aihe jota käyn pohtimaan ja usein kirjoittamalla asia hieman selkeää... Mutta mistä se aihe tai idea tulee? Varmasti olen kokemusmaailmani sekä summa että erotus ja paljon muuta... Erotan kirjoittamalla itsestäni jotain... Teen valokopion, mutta itse minä se vaan pällistelen sen jälkeen hetken tyhjempänä, mutta taas hetken kuluttua uudestaan täydempänä?
Mistä kaikki tulee mieleeni? Onko mieleni ajatukseni Sielu vai vain pelkkä elämiseni ja kokonaiskokemiseni kokoaisuudessaan?

Paljon pohtimista?
Mitä sinä - lukijani - pidät Sielustasi tai miten ymmärrät Sieluasi tai millä nimellä kokonaisvaltaista itseäsi nimitätkään?

JK. Katso myös: http://fi.wikipedia.org/wiki/Sielu

K.K.

Elämä on ainaista opiskelua kehdosta kuolemaan - ehkä kuoleman jälkeenkin on opiskelua - kuka sen tietää?

Kommentit (14)

Oma sielu on se mikä on enimmän aikaa hukassa. Välillä se löytyy ja katoaa taas. Siitä meinaa saada otteen, mutta vikkelästi se luiskahtelee saippuaisista käsistä ja välillä hulahtaa pönttöön, josta sen saa taas kaivaa esille.
Se on se mitä nuorena kyseli enemmän, välivaiheessa vähemmän ja vanhana taas, veijari, alkaa näyttäytyä ja herättää kysymyksiä. Sielu on se virvatuli jota jahtaa, mutta ei saata saavuttaa. Lopulta paiskaa kättä, tuo vanha veikko ja antaa uneen uinahtaa.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
Liittynyt9.10.2008
K.K.
Mutta, mutta? Millainen on itseni sielu?

K.K.
Onko mieleni ajatukseni Sielu vai vain pelkkä elämiseni ja kokonaiskokemiseni kokoaisuudessaan?

Jos ei sanasta oikein saa minkäänlaista tukevaa otetta, niin voisiko siitä vetää jotain johtopäätöksiä? Mikä muuttuu, jos sielun pudottaa sanavarastostaan? Jääkö jokin hyödyllinen ajatus ajattelematta?

Muodoissa sielukas/sieluton sana on käyttökelpoinen, mutta merkitys onkin silloin päivänselvä.

We're all mad here.

Piha6
Seuraa 
Viestejä907
Liittynyt26.8.2008
abskissa
Jos ei sanasta oikein saa minkäänlaista tukevaa otetta, niin voisiko siitä vetää jotain johtopäätöksiä? Mikä muuttuu, jos sielun pudottaa sanavarastostaan? Jääkö jokin hyödyllinen ajatus ajattelematta?

Kenties jää ajattelematta. Ja onhan niitä sanoja ja ilmaisuja paljonkin mistä ei oikein "kiinni saa". Se että jotain ei tiedetä, ei tee asiaa olemattomaksi. Yhtä vähän kuin luulo tekisi siitä olevaisen.

Noh, en nyt tässä rupea kiivaasti väittelemään sielun olemisesta/olemattomuudesta, mutta hyvin mielenkiintoista on miksi ihmiset sitä alvariinsa pohtii.

Vainko ihmisen aivojen kehittyneisyys saa aikaan ko. pohdintaa, vai onko asiassa sittenkin jotain muuta, jotain enemmän?

Niin kauan kun kukaan ei pysty selittämään mitä tietoisuus ja olemassaolo pohjimmiltaan on, en sulje pois sielunkaan mahdollisuutta.

No okei.

Sielu on kuin tietokoneohjelma. Sorsakoodi jonka binääri on sinun DNA:ssa eli joka solussasi, ja jälkeläistesi solussa seitsemänteen polveen (jos Raamattuun on uskomista).

Et tiedä missä on excelin binäärikoodi fyysisesti mutta jossain sen on pakko olla. Lataat sen CD-levyltä muistiin mutta ymmärrät ettei ne pikku kuopat CD:n alumiinipinnalla ole excel. Tai muistin biteissä.

Sielu on kasa bittejä kuten geeni on kasa DNA:ta. Molemmilla on koodaaja, ja molemmat ovat itsekorjaantuvia. Molempia voi lukea sekä oikealta vasemmalle että vasemmalta oikealle, mutta ei se koodi kerro mitään. Sama kuin lukisi nuotteja muttei ymmärrä musiikkia.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006
Lektu-Elli

Sielu on kuin tietokoneohjelma. Sorsakoodi jonka binääri on sinun DNA:ssa eli joka solussasi, ja jälkeläistesi solussa seitsemänteen polveen (jos Raamattuun on uskomista).Entä miksei uskovaisten mielestä sielu -nimistä juttua ole vaikkapa apinassa tahi delfiinissä?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

vihertaapero
Lektu-Elli

Sielu on kuin tietokoneohjelma. Sorsakoodi jonka binääri on sinun DNA:ssa eli joka solussasi, ja jälkeläistesi solussa seitsemänteen polveen (jos Raamattuun on uskomista).Entä miksei uskovaisten mielestä sielu -nimistä juttua ole vaikkapa apinassa tahi delfiinissä?Sitä aliohjelmaa ei vain ole linkitetty mukaan. En tiedä syytä. Ehkä eläinten taiteellisuus olisi tuhonnut metsät.

[quote="K.K."]Itsekin ihmettelen aihetta?
Millainen tai mikä on oma sieluni?

Ajatukset tulevat, ja menevät. Hallitsetko niitä, vai ovatko ne sinussa "mahdollisuutena"?

Kysymys sielusta lähtee ajatuksesta, ja se toki kykenee tekemään ongelman, mistä hyvänsä.

Onko kokonaisuus sitten osiensa summa vai jotakin enemmän, se jää ilmeisesti vastausta vaille, mutta ihmisen sielu ei tosiaankaan ole mikään erillinen entiteetti.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Yrjö Henrik Kallinen: "Ihminen ei ajattele, vaan hänen ympäristönsä ajattelee hänessä."

Kannattaa miettiä tuota Kallisen oivallusta.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sielu on aivan aito 3D hiukkanen, energian isäntä.

Fotoni on energian välittäjähiukkanen, renki. Fotoni on parillinen hiukkanen, jossa on sekä uros että naaraspuoli.

Kyllä, meillä jokaisella on tuo sielu niminen energiahiukkanen, sielullinen energia, joka isämme ja äitimme energiasta on syntynyt.

Hiukkasena sielu on joko uros TAI naaras. Ja hiukkasena se voi käskyttää fotonin sekä uros että naaraspuolta.

Sielu on aivan yhtä vakaa energia, kuin se energia, jonka ympärillämme näemme.

Kerrran syntynyt, siitä lähtien ikuinen.

tulihevonen
Sielu on aivan aito 3D hiukkanen, energian isäntä.Massa ja energia ovat kuin saman kolikon eri puoliskot.
Einstein ei kehittänyt teoriaansa loppuun asti.

Siihen olisi tarvittu enää yksi hiukkanen, joka erottaa elävän energian muusta energiasta.
Sielu.
Joka on yksi ainoa hiukkanen.
Hieman raskaampana kuin muut alkeishiukkaset, sielulliset energiat varastoituvat gravitaation vaikutuksesta taivaankappaleen keskelle.

Tässä tieteellinen teoria, joka yhdistää tieteen ja uskon.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat