Seuraa 
Viestejä6665

Mikä on normaali ihon pintalämpötila käsissä ja jaloissa?

Mittasin varpaista ja sormista lämpötilan silloin kun ei palele, ja mittari näytti +20, eli sama kuin huoneessa muutenkin. Tarvis varmaan harrastaa liikuntaa, että alkaisi veri kiertää?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Laitetaan kaverilta lainatulla lelulla otettuja kuvia, jos homma selviäisi.

Eli normaalitilanne sisällä silloin kun ei palele: Jalassa +34, varpaissa +20.

Sitten kun harrastaa pihalla reipasta kävelyä pari kilometriä niin, että kylmä juuri ja juuri tuntuu varpaiden päässä, mutta ei epämiellyttävälle: Jalka onkin jo melkein +37, mutta varpaat vain 13

Kärsisi siis varmaan mennä johonkin +5 asteen tienoille, että alkaisi sattua niinkuin ennenvanhaan hiihtotunnilla? Ovatko huhut ihmisen tasalämpöisyydestä vahvasti liioiteltuja, vai onko minulla tupakoitsijan varpaat vaikka en polta?

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Eikös se mene pikemminkin niin, että elimistö suojaa sisäosansa kylmältä vähentämällä ääreisverenkiertoa, jotta vältetään kylmän veren siirtyminen sisäosiin? Riittää että ääriosat saavat sen verran happea, että toimivat.

Eihän tasalämpöisyys tarkoita ruumiin kaikkien osien samanlämpöisyyttä, vaan sitä, että yleinen ruumiin keskilämpö pysyy suunnilleen tietyn vaihteluvälin sisällä vuorokauden ympäri, sen sijaan että vaihtelisi ympäristön lämpötilan mukaan yhtä rajusti kuin matelijoilla.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Ertsu
Tuo kaverisi lelu vähän kiinnostaa. Voisitko laittaa vähän tietoja ? Merkki, malli, hinta ja mistä voi ostaa ?Ehti mennä jo. Joku pistoolimallinen lämpökamera, ostettu Saksasta, hinta muutaman tonnin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat