Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Oon funtsannut uskovaisia, joita tungeksii kalifeiksi kalifien paikoille. On jos jotakin Paavlistia, joka tykkäisi listiä vääräuskoisia tieltään ja päästä itse the pääpiispaksi, ties miksi vatikaanivallitsijaksi..

Ihmisiä jotka kuvitelevat itsestään suuria, kauniita, puhtaita, paremmuutta, pyhemmyyttä ja kaikki tuo narsismi jonkilaisen sosiopaattisuuden kautta psykopatiaksikin yltävänä toisinaan kun vallasta juopunut pappi papistoineen

Valitettavasti ihan samaa toisaalla.
Ateisteiksikin itseään kutsuvia äijiä, ämmiäkin toitottamassa oman atteensa paremmuutta muitten aatteisiin nähden.

Kun tuollaista vallan perässä kiipimistä tarkkailee niin eihän siinä muusta ole kyse kuin tavallisesta primitiivikäyttäytymisestä. Eläimellinen ja hyvin alkeellinen, apinamainen tapa pullistella ja puhkua, pomppia päällikkönä päsmänteeraten muille komentoa siitä mitä muka saa ja mitä ei saa.

--------------------------------------------------------------------

Tuossa siis hyvin lyhyesti eläimellisestä laumakäyttäytymisestä.

[size=150:3c2rc682]Ihmisyys?[/size:3c2rc682]

Olen ymmärtänyt että se velvoittais johonkin?
Että inhimillisesti on käytössä tahtotila, kyky hahmottaa omaa itseä yksilönä, suhteuttaa itseään ympäristöönsä, sitäkautta kyetä ymmärtämään vapautensa suhteellisuus, vastuunsakkin suhteellisuus!
Asettuminen siten ikäänkuin eläimenä yksinvaltiaaksi, luonnonvalinnan kautta, taikka jumalaa astimenaan käyttäen, ihan miten vaan - näyttää aika läyhäseltä. Ihminen jolla on ihmisaivot, ottaa oikeuden käyttäytyä kuin apina, se kaikkien yksinkertaisin apinoista.

Inhimillisyyshän velvottaa sivistykseen ja humaaniuteen.
Erityisesti niitä, jotka pyrkivät johtoon, niitäkin jotka valitsevat edustajiaan johtoon.

Mitään tekojaan ei ihminen voi puolustella sillä että jumalan ääni käski päässä jotain tai.. esiapinan äänet käskivät sitä taikka tätä.

Ei ole jumalaa todisteeksi, ei ole mahdollisuutta sivistyksen nimissä esiintyä myöskään sellaisten esivanhempien nimissä, jotka on olleet älyllisesti alemmalla tasolla kin tunnetuimmat älykkäimmät apinaserkut.

Ihmisellä on vastuu siitä mitä hän sanoo, tekee, miten on sanottu ja tehty ennen.
Se tarkoittaa sitä että pitää opiskella historiaa jonkinverran, maantietoakin, jne. Vähän sitä sun tätä pitää ja jos ei siihen kykene niin sitten pysytään ihan vaan siellä ruohonjuuritasolla ja käydään viikonloppuisin tappelemassa lähipubissa tai seurakuntasalilla haukkumassa vääräuskoisia eikä ängetä ollenkaan vallankahvaan ruokkimaan mitään vanhaa apinakulttuuria. Vai mitä?

Miten mahdat arvoisa kanssakulkija hahmottaa omaa ihmisenä olemistasi? Onko sinulla käytössäsi jokin maaginen luonnonvalinta tai jumalhommeli, joilla vois oikeuttaa puolijauhoisena apianana huseeraamista?

Paljonhan sitä näkee ihan täälläkin, tieteen nimissä vedottavan oikeuksiin kilpailla sumeilematta siitä saako pesää, saako siittää, saako sitä ja tätä mutta sivistyksellisesti asiat eivät ole ihan niin yksinkertaisia.
Joidenkin näkee jopa pilkkaavan sivistystä ja ihmisyyttäkin. Usein niin että muut on jotenkin niin eläimen tasolla, että kyllähän sitä itse mutta kun ei kananta kun ne muut..
Vastuunvierittämisessä muiden kontolle kyllä pärjätään mutta miten on kun pitäis katsahtaa peilliin ja olla se miksi itseään luulee ja väittää?

Jotkut apinat taitaa olla paljon fiksumpia kuin jotkut ihmiset.. en o ittestänikään ihan varma.. Osaan kyllä kutoa villasukkia ja viisastella mutta.. no, eiköhän tässä taas ole tarinaa niipaljon että heikommat uupuu jo alkulauseisiin.
Jostakin se on kuitenkin aloitettava ja tästä lähdetään meneään, olkaa hyvät.

Kommentit (2)

Enpä olisi uskonut, että joku sentään viitsii pohtia asioita itsenäisesti ja katsoa ulos asetetuista raameista, eikä vain: toitotaa suu vaahdoten paatostaan, nakella kiviä ja saarnata selkään taputtelevan yhdenmukaisen kaveriseuruelinnakkeen turvin. Plussaa tuosta Pönni. Nostan hattua sille, arvostaen.

P.S. Kadehdittavan hieno avatar tuo Haisuli muutes.

Muikku Muunala
Enpä olisi uskonut, että joku sentään viitsii pohtia asioita itsenäisesti ja katsoa ulos asetetuista raameista, eikä vain: toitotaa suu vaahdoten paatostaan, nakella kiviä ja saarnata selkään taputtelevan yhdenmukaisen kaveriseuruelinnakkeen turvin. Plussaa tuosta Pönni. Nostan hattua sille, arvostaen.Kyllä minäkin nyökyttelisin valheellisesti muiden mukana jos joku pitäis esim asetta ohimolla sormi liipasimella. Ihmisyyttään ei edes tarvi ylittää jotain rohkeeta leikkimällä mutta..
Vaikka sivistys onkin vain osa ihmisyyttä, vain sitä että voi omaksua tietyntyyppiset arvot ja asenteet, ei sen tartte olla fuskua.
Tietenkin meillä ihmiseläimillä toimii autonominen hermosto välillä kuin silmänräpäys (on muuten nopee refleksi tuo silmänräpäyttäminenkin, avasin äsken pippurijuustopakkauksen ja sieltähän sinkoutui vauhdilla pippurirouhetta kohti silmää, jonka luomi räpsähti kiinni niin nopeesti ettei ehtinyt yksikään kirveltävä muru ennen reaktiotani..), mutta siitä huolimatta vaikka meillä on ikäänkuin selkäytimessä valmiita käskyjä totellaksemme jotakin suurta luontoa niin mehän voimme ihmisinä kuitenkin kieltäytyä paljosta mitä se ympärillämme tarjoaa.

Emme vaihda mukavia asumuksiamme vetsiin ja kylmiin, liejuisiin maakuoppiin tai muuta mihinkään kannettavaan asumukseen vaikka se olisi paljon eläimellisempää, ikäänkuin luonnonvalintaa.
Emme teurasta tuonne kylänraitille hirviä ja tappele niistä verissäpäin repien lihoja luista paljain käsin ja hampain..
Eivät (kovinkaan usein) urokset juokse kyrvendaali tanassa kiimaisten naaraitten perässä samaisilla kylänraiteilla.. on niillä melki aina vaatteet päällä. Jotkut ihan miettii että miten kukistais sen kilpailevan sonnin tieltään niin ettei kukaan muka huomaa.
Hm..

Ihmisellä on ymmärrys paljosta.
Ei kait sitä kovin älykäs/viisas tarvitse olla että kykenee ynnäämään aiheuttamansa ikävyydet paluupostina bumerangin lailla? Toisen syrjäyttäminen johtaa uhkaan kaltoinkohdellun taholta, jne.

Ei siis tarvita mitään jaloa hyvyyttä moraaliin. Peruslaskutaito riittää, ihan se vanhanaikainen 1+1=2 ja joskus lumipalloefekti, tjms. Nooh.. vähän voi tarvita potenssilaskun ymmärrystä mutta ei tarvii olla matikkanero.

P.S. Kadehdittavan hieno avatar tuo Haisuli muutes.Kiitos.. oon jostakin syystä veetuuntunut sun juttuihis ja teljennyt sut estolistalle, taidan päästääkkin sut esiin kun et näämmä ihan tampio oo.. (vitsi.. )

Olin onnekas kun kukaan ei ollut vielä kokenut olevansa Haisulin alter ego.
Eihän sekään pahuuttaan mitään, se vaan on syntynyt haisuliks.. Maailmassa oli Haisulin kooinen aukko kun se pöllähti siihen ja jäi. Ehkä Haisulit kuolee joskus sukupuuttoon mutta nyt on kovat sosiaaliset tilauspaineet..
Jotain ½-apinakulttuuria ehkä on mahdollista toteuttaa?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat