Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

60- 70- lukujen taitteessa kun elintaso nousi, puunpoltolle jäi pelkästään romanttinen tehtävä - avotakka keksittiin. Avotakkoja muurattiin öljylämmitteisiin takkahuoneisiin + kesämökeille. Takkaa käytettiin lähes ainoastaan saunamakkaranpaistoon. Avotakka oli myöskin koriste ja kertoi omistajiensa varallisuudesta ja rikkaudesta.

Avotakan suuri suu kertoo takan enemmän jäähdyttävän tilaa kuin lämmittävän. Jäähdytys lieneekin miellyttävä ominaisuus kesäisin mökillä ja kaikkina vuodenaikoina se sopii saunojen yhteydessä oleviin takkahuoneisiin.

70- luvun energiakriisi kertoi meille kuitenkin nopeasti, miten tarpeellinen varalämmmitys on meidän pohjoisilla alueillamme. Öljyn eikä sähkön varaan saa pelkästään jättäytyä näissä maailman börssityrskyissä. Varalämmityksiä mietittäessä ajateltii lyötävän romanttisuus ja taloudellisuus yhdelläiskulla, keksittiin varaavatakka.

Takka on yhtälailla, kuin nuo kauheat hökötykset rakennusten ulkopuolella - nuo kauheat jäähdytyshökötykset, joilla kuulemma voi myös lämmittää... jossakin etelänmaissa kai... joissain poikkeuksellisissa olosuhteissa kai.

Takka kaikkine nimikkeineen on eräänlainen tuhkaamo - krematorio.

Kommentit (4)

Kun katselee omasta ikkunasta naapureiden savupiipuista aika- ajoin hönkivia mustia saasteita, niin voi hyvin tietää missä lämpötiloissa puillalämmityslaitteiden tulipinnat ovat.

Naapurit koppailevat minulle heidän mainioista kertalämmitys takoistaan: heidän mainioissatakoissaan ei tarvitse kuulemma polttaa kuin yksipesällinen niin johan on taas lämmintä koko vuorokauden.

Pilkkaisin jos uskaltaisin, vaan naapurisovun vuoksi en.

Tulipitojen pitäisi olla tulikuumia kaikkien palavien aineiden palamiseksi.

Olisi otollista polttaa samassa tulipesässä tulta vuorokaudet ympäri - loputtomasti , ketjupolttona.

Vesi ja tuli eivät ole ystäviä.

Uskoisinkin ilmalämmityksen uuteen tulemiseen.

Ilmalämmityken pilasivat jätkät - kuten niin monen muunkin suuren ja hienon asian.

Asumisenalue: suoja liiallista kuumuutta ja kylmyyttä vastaan on tarkentunut. Nykyihminen tarvitsee suojaa niin kauhean monien tarpeitten täyttämiseen ja vastaan ettei sanat riitä...

Kuka keksii eniten suojien tarpeita.

Kateelliset naapurit

Home

Meteli

Ihmisyyden suoja vastaan väärämielisyys

Rakentamisen oikeudet/ suoja oikeuteen rakentaa omakoti omalleperheelle

Onko sekavaa

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat