Seuraa 
Viestejä45973

Niin, illallahan elimistö kääntyy lepoon ja ruumiintoiminnot hidastuu. Unessa elimistö käynistää korjaustoimenpiteet päivä aikana vaurioituneelle solukolle.

Jos illalla on nälkä niin silloin pitää syödä riittävästi että nälkä lähtee. Yöllä on aikaa sulatella ja korjailla elimistöä se kahdeksan tuntia, eikä mitään muuta. Energiaa ja ravinteita pitää olla tarjolla korjausprosessiin riittävästi.

Alipainoiset bodarinalut, syökää herran tähen illalla jos mielitte kasvaa.

  • ylös 1
  • alas 1

Sivut

Kommentit (54)

Niin hieno logiikka kuin tuossa on, tutkimukset antavat varsin päinvastaisia neuvoja. Niin paljon kuin itse rakastankin syödä iltaisin niin ongelmana on, että elimistö joutuu tekemään levossa työtä ruuan sulattamiseksi, jolloin unen laatu myös kärsii ja heräät aamulla väsyneempänä. Päivällä syöty ruoka jatkaa matkaansa suolistossa vielä yölläkin ja ravintoaineet ovat yhä elimistön käytössä, toisin juuri ennen nukkumaan menoa syötäessä. Aion tästäkin huolimatta jatkaa huonoa tapaani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
TraXter
Niin hieno logiikka kuin tuossa on, tutkimukset antavat varsin päinvastaisia neuvoja. Niin paljon kuin itse rakastankin syödä iltaisin niin ongelmana on, että elimistö joutuu tekemään levossa työtä ruuan sulattamiseksi, jolloin unen laatu myös kärsii ja heräät aamulla väsyneempänä. Päivällä syöty ruoka jatkaa matkaansa suolistossa vielä yölläkin ja ravintoaineet ovat yhä elimistön käytössä, toisin juuri ennen nukkumaan menoa syötäessä. Aion tästäkin huolimatta jatkaa huonoa tapaani.Tutkimukset on antaneet vääriä neuvoja maailman tappiin...

Hyvin nukuttaa kun ei tavitse kuunella kurnivaa vatsaa.

Ei sitä nyt ähkyksi asti tavii vetää, mutta riittävästi ette suoli murise.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Itselläni ei yön aikana ruoka sula kunnolla. Illalla jos syö paljon, aamulla on luvassa räjähtävä ripuli jossa ruoka on lähes samassa muodossa kuin on suuhun pantu.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Saw
Itselläni ei yön aikana ruoka sula kunnolla. Illalla jos syö paljon, aamulla on luvassa räjähtävä ripuli jossa ruoka on lähes samassa muodossa kuin on suuhun pantu.Outoa...
No tiedät sitten miten laihduttaa jos tulee se paikka.

Itsellä nukutta mukavasti ja aamulla pönttöön soljaahtaa muhkea torttu.

Kevyt proteiineja ja rasvaa sisältävä iltapala on hyväksi raskasta liikuntaa harrastaville. Elimistön on helppo käsitellä rasvat ja proteiinit korjaavat tehokkaimmin lihaksistoa pitkin yötä, mutta hiilarit aiheuttavat levottomuutta/unettomuutta ja ylimääräistä stressiä elimistölle kun insuliinitasot nousevat.

TraXter
Kevyt proteiineja ja rasvaa sisältävä iltapala on hyväksi raskasta liikuntaa harrastaville. Elimistön on helppo käsitellä rasvat ja proteiinit korjaavat tehokkaimmin lihaksistoa pitkin yötä, mutta hiilarit aiheuttavat levottomuutta/unettomuutta ja ylimääräistä stressiä elimistölle kun insuliinitasot nousevat.Voit olla oikeassa. Itse syön illalla ihan kunnolla ja ei se paino siitä ole noussut. Joillakin saattaa iltasyöminen lisätä painoa mikäli muutoin ei ole homma balanssissa.

En kertakaikkiaan voi ymmärtää niitä jotka painelevat nälkäisenä nukkumaan. Käsitääkseni se illalla syöty pitäisi tulla ulos ei seuraavana, mutta sitä seuraavana aamuna. Eli läpikulkuaika on suurinpiirtein se 1.5 vuorokautta. Hölkkääjillä ehkä nopeampi kun "tärinä" vetää alaspäin.

Jos iltaisin syöminen olisi jotenkin erittäin epäterveellinen tapa, luulisi siitä jo kaikkien niiden monien kulttuurien luopuneen, joissa se on yleinen käytäntö. Suomalaiset ovat monesti kummajaisia eteläisempien maiden ravintoloissa, kun tulevat niin aikaisin illalliselle. Koko lounastamisen tapa ei ole ollenkaan niin laajalle levinnyt kuin suomalaisesta ruokavalistuksesta voisi luulla.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Ei minulle kertakaikkisen isot annokset illalla sovi, mutta ennen kärsin päinvastaisesta asiasta eli liian alhaisesta verensokerista aamuisin. Oksetti suorastaan. Nykyään syön kun on nälkä tai tekee mieli. Parin tunnin välein jotain pientä ja ainakin yksi lämmin ateria päivässä, se sopii minulle. VHH-ruokavalio toki, joten ei ole kunnon ateriankaan jälkeen ähky olo!

Useimmilla on eniten aikaa syödä illalla, sen joutilaisuuden ansiosta ja telkun antaessa virikettä. Vatsan kannalta myöhäinen ateria on hyväkin kun vatsa saa rauhassa hoitaa hommiaan. Tosin raskas ateria haittaa yhtähyvin yöllä nukkuessa.
Jos laihduttaa, on iltasyönnin hallinta tärkeintä, koska se jakso on vaikein.

Piha6
Seuraa 
Viestejä1039

No on teillä vähän omituiset keskustelun aiheet, mut olkoot.

Oma kommenttini tähän on. Jos on tiedossa et pitää nukkua jotenkin kylmässä paikassa, nin sit on hyvä syödä tukevasti. Aineenvaihdunta pitkin yötä kehittää kyllä lämpöä, muuten olo voi olla jopa vähän tukala.

Jos taas lämpö muuten on turvattu, nin hyvien yöunien kannalta ei kantsi syödä illalla.

On omakohtaisesti kokeiltu ja edellä olevat todettu. Toisten kohdalla en väitä yhtään mitään, jokainen kuitenkii kun on iha oma ittensä.

Gabriel
Tutkimukset on antaneet vääriä neuvoja maailman tappiin...Juurikin näin. Kuten tuossa ravitsemussuositustopikissa on tutkimukset tässäkin asiassa yhtä väärässä, koska sinusta tuntuu siltä.

Tässä on kuvassa n. 70-vuotias tyyppi, joka suosittelee nukkumaan menoa tyhjin vatsoin.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Arthur DeVany (yllä) on paleoliittisen elämäntavan pioneeri, mutta tässä asiassa soutaa tutkimustulosten vastavirtaan.

Eniten julkaisseen paleoliittisen ruokavalion tutkijan Loren Cordainin mukaan illalla syöminen näyttää säännöltä, ei poikkeukselta:

[list:20ocn6jx]We are currently in the process of compiling meal times and patterns in the worlds historically studied hunter-gatherers. If any single picture is beginning to emerge, it clearly is not three meals per day plus snacking ala the typical U.S. grazing pattern. Here are a few examples:

--The Ingalik Hunter Gatherers of Interior Alaska: 'As has been made clear, the principal meal and sometimes the only one of the day is eaten in the evening.'
--The Guayaki (Ache) Hunter Gatherers of Paraguay: 'It seems, however, that the evening meal is the most consistent of the day. This is understandable, since the day is generally spent hunting for food that will be eaten in the evening."
--The Kung Hunter Gatherers of Botswana. "Members move out of camp each day individually or in small groups to work through the surrounding range and return in the evening to pool the collected resources for the evening meal."
--Hawaiians, Tahitians, Fijians and other Oceanic peoples (pre-westernization). 'Typically, meals, as defined by Westerners, were consumed once or twice a day. . . Oliver (1989) described the main meal, usually freshly cooked, as generally eaten in the late afternoon after the day’s work was over."

The most consistent daily eating pattern that is beginning to emerge from the ethnographic literature in hunter-gatherers is that of a large single meal which was consumed in the late afternoon or evening. A midday meal or lunch was rarely or never consumed and a small breakfast (consisting of the remainders of the previous evening meal) was sometimes eaten. Some snacking may have occurred during daily gathering, however the bulk of the daily calories were taken in the late afternoon or evening. This pattern of eating could be described as intermittent fasting relative to the typical Western pattern, particularly when daily gathering or hunting were unsuccessful or marginal. There is wisdom in the ways of our hunter gatherer ancestors, and perhaps it is time to re-think three squares a day.

http://heartscanblog.blogspot.com/2009/ ... uency.html[/list:u:20ocn6jx]

Eli luonnonkansoilla on ollut kunnon mättöateriat iltapäivällä tai illalla, vähän napostelua ja vähän erilainen makroravinteiden suhde. Vähemmän perunalastuja myös, oletettavasti.

Itse pätkäpaastoan nykyään aivan luonnostaan, vaikka tulisi liikuttuakin jonkin verran. Yksi tai kaksi kertaa ateriointi riittää useimpina päivinä täysin.

PS: Ei sillä etteikö DeVany olisi absolute fricking pwnaaja - katsokaa 70-vuotiaan miehen lihaksia!

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

En tunne heppua.
Kaveri näyttää olevan kohtuullisen vähärasvainen ja nuorekkaan oloinen. Lihaksisto ei ole kuitenkaan juurikaan kummoisempi kuin normaalilla tuon ikäisellä liikuntaa harrastavalla kaverilla. Hyvä rusketus usein hämää ja antaa syvyyttä lihaksistoon.

Olet oikeassa, minusta usein vain tuntuu siltä,erittäin usein tuntemukseni on kuitenkin vuosien saatossa osoittanut oikeaksi. Ja juu, luotan aikalailla intuitiooni ja maalaisjärkeen.

Keskitysleirillä tuo kaveri kuolisi enimästen joukossa. Laihat ja läskit kaatuu ekana. Normirasvaset n.15% kestävät parhaiten ääriolosuhteita.

No, nykyään noita ääriolosuhteita harvemmin tulee eteen.

Yleensä epäilyttää kun näkee jonkun nuorekkaan vanhan parran jolla on kroppa kondiksessa tai jos kunto on hankittu myöhemmällä iällä, että taustalla on jotkut muut ja kovemmat aineet. Näistä tapauksista mulla löytyy käytännön esimerkkejä pilvin pimein. En väitä että tuo esittämäsi heppu olisi juuri sellainen, mutta epäilyttää.
Vitutta ja naurattaa myös kun hormonihärkä salilla neuvoo kynäniskaa. Kaveri voi reenata totaalisen väärin ja neuvoo muita. Hormonilihakset ei ole osoitus oikeasta reenistä tai ruokavaliosta.

Puudeli
Gabriel
Tutkimukset on antaneet vääriä neuvoja maailman tappiin...Juurikin näin. Kuten tuossa ravitsemussuositustopikissa on tutkimukset tässäkin asiassa yhtä väärässä, koska sinusta tuntuu siltä.

Tässä on kuvassa n. 70-vuotias tyyppi, joka suosittelee nukkumaan menoa tyhjin vatsoin.

Turbokameli
Seuraa 
Viestejä892
Neonomide
Yksi tai kaksi kertaa ateriointi riittää useimpina päivinä täysin.Harvoin syöminen kohottaa adrenaliini- ja kortisolitasoja. Olen syömisen frekvenssissä ja hormonaalisissa yhteyksissä aika lailla endokrinologi Diana Schwarzbeinin kannalla. Hän varoittaa jättämästä aterioita väliin.

http://tinyurl.com/yhwhf53

Vanha sananlasku kehottaa syömään 'aamulla kuin kuningas, päivällä kuin prinssi ja illalla kuin kerjäläinen'. Yleensä noissa sananlaskuissa on kyllä totuuden siemen, mutta tämä ei oikein natsaa minustakaan. Pikkupojastahan olen kyllä saanut kuulla että aamiainen olisi päivän tärkein ateria, vaan kun koskaan ei aamuisin ole ruoka maistunut. Tai jos syö jotain pekonia ja paistettuja kananmunia, niin nehän uppoavat aina. Ei niitä usein tule tehtyä siltikään.

Lounasaikaan on aina hirveä nälkä juuri koska en aamulla syö paljon mitään. Iltaruoka on sitten pienempi ateria kyllä.

Eteläisen Euroopan ilta-ateriat ovat aina ihmetyttäneet minuakin kun ovat niin räikeässä ristiriidassa noiden edellisten kanssa. Kyllä juuri ennen nukkumaan menoa jotain kannattaa syödä, olen huomannut. Usein pelkkä murolautasellinen riittää, aamulla on helpompi heräillä sen jälkeen.

Minustakaan ilta-ateriaa ei tule jättää väliin.

Jos joutuu syömään päivällisen liian aikaisin, herään aamuyöllä kurnivaan vatsaan enkä saa nukutuksi. Aamulla verensokeri on sitten niin alhainen, että saatan jopa oksentaa aamiaisen.

Ilta-ateria päivän pääateriana näyttää todellakin olevan aivan universaali tapa kautta ihmislajin, eri kulttuureissa ja eri historiallisina aikakausina. Ainoa poikkeus on nykyiset pohjoismaat aikaisine päivällisineen. Tapa syntyi tänne olosuhteissa, joissa aamuherätys oli neljältä ja nukkumaan mentiin seitsemän tai kahdeksan maissa. Lehmät vaativat lypsäjänsä aamuvarhain ja tehtaanpilli soi viideltä. Säätyläiset ja kaupunkiporvaristo söikin yleiseurooppalaiseen tapaan myöhemmin.

Mutta juuri hiilihydraatteja kuten aamiaismuroja tai leipää ei kannata syödä ennen nukkumaanmenoa. Koholla oleva insuliini ehkäisee öisen kasvuhormonituotannon. Rasvaa ja prodea siis. Kehotukset syödä illalla vain kevyesti tai ei ollenkaan ovat varmaankin syntyneet olosuhteissa, joissa hiilihydraatti on ollut ainoa vaihtoehto. Silloin varmaankin jopa paasto olisi parempi.

Mimei
.. Koholla oleva insuliini ehkäisee öisen kasvuhormonituotannon. Rasvaa ja prodea siis. Kehotukset syödä illalla vain kevyesti tai ei ollenkaan ovat varmaankin syntyneet olosuhteissa, joissa hiilihydraatti on ollut ainoa vaihtoehto. Silloin varmaankin jopa paasto olisi parempi.

Tuo ehkäisy on sitten hyvä, kun oma kasvuni pakkaa olemaan tuossa vyötärönseudulla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat