Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Suomessakin on aika ymmärtää, että maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan mielenterystyön tavoite on kannustaa potilaat löytämään omat sisäiset voimavaransa.

Se, miten eri ihmisryhmät tulkitsevat ja arvostavat tai ovat arvostamatta toistensa puhetta ja muuta käytöstä lukeutuu luonnollisesti sosiologianb tieteenalaan eikä hoivaan. Muuta psyykkistä häirötä kuin potilaan itsensä mieltämä sisäinen tuska ei olekaan.

Ihminenkin on nisäkäs eikä biologiassa ja eläinlääketieteessäkään koskaan yksilön "käytöstä" tai sen antamia merkkejä psyykkisestä tuskasta milloinkaan erotetä eikä erillisestä siäelimistön kunnosta, ruokavaliosta eikä yksilön "laumasaan" luontaisesti saamasta hyväksynnän asteesta. Jos joku muu pätisi nisäkkääseen nimeltä homo sapiens, olisi Suomessa nyt varmastikin maailman alhaisin itsetuhoisuuden aste (mukaanlukien päihteiden itsetuhokäyttö) sekä maailman alhaisin muidenkin epätoivon tekojen aste. Kuten korien kanssa tekemisissä olleet tietävät: nurkkaan ajettu ärisee ja puree.

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat