Seuraa 
Viestejä45973

On huomattava ja tunnustetettava, että esimerkiksi autisteista Suomessa esimerkiksi Helsingin kaupunki näyttää diagnostiosoineen autisteistaan vain joka kahdenkymmenennen, mikäli maailmalla neurologien ja psykologien empatian ja ymmärtämisen avulla selvittämät tilostat siitä, että maailman väestöstä kaksi prosenttia lukeutuisi eri tavoin autismin kirjoon pitää paikkansa.

Tähän voi löytyä kolme selitystä:

1. Jossain Yhdysvalloissa tai Ranskassa julkisen terveydenhoidon pariin jonain tiettynä ajankohtana on hakeutunut minkä tahansa tuskan vuoksi lopulta autisteiksi sen hetkisessä voimiensa kunnossa luokiteltuja, kun joka tapauksessa on tullut asiaa lääkärille. Todelslisuudessa autismin raja on veteen piirretty viiva, todellisia autisteja nimenoamaan autismistaan sisäisenä tuskanaan eikä sosiaalisten tuomioiden kohteena onkin vähemmän kuin kaksi prosenttia väestöstä.

2. Kun autismin kirjo ja siinä varsinkin Aspergerij syndrooma varsinkin perusterveydenhoidossa ja psykiatriassa herkästi luokitellaan virheellisesti psyykkiseksi häiriöksi ja/tai persoonallisuushäiriöksi, onkin sitten autisteja luokiteltu "sairaudentunnottomiksi, hoitokielteisiksi ja hoitoresitenteiksi" mielentereveyspotilaiksi.

3. Kahden yllämainitun ydistelmä.

Lääketiteen tehtävän ollessa elämän ja siten myös elä'män jatkuvbuuden turvaaminen on helposti tilastoista osoitettavissa esimerkiksi autistien ja skitsofreenikoiden kohtaamistavasta olevat pouutteet: autisteja ja skitsofreenikoita ei olla eettisin keinoin saatu maksamaan tuloveroja ja synnyttämään Suomeen jälkeläisiä läheskään yhtä paljon kuin ihotautipotilaita tai diabetspotilaita on saatu. Pertustuslain viidenne pykäläm takaama kansdalaisten yhdenvertaisuus ei näin ollen toteudu.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat