Seuraa 
Viestejä45973

http://www.iltalehti.fi/nettitv/?13859861

Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta harrastukselta. Onkohan kuinka kallista?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Matkakuluja ja kaikkea muuta sivukuluahan tuo tietää. Kaikki kivahan on laitonta...

Noi kertoo varmaan lisää: http://basejump.fi/

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Saw
Seuraa 
Viestejä6251

No totta kai! Siinä kuule voi sattua jos hyppää katolta.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

"Tämä hyppy saa sinut voimaan pahoin" Innostus vaan heräs, kuka nyt tuosta pahoin voi?

Hyppääs kuule ekana ihan normi laskuvarjohyppy ettei tarvi mennä perä edellä sinne puuhun (mikä on muuten mahdollista, näin sivukommenttina )

Edit:Alkeiskurssin hinta jossain päin suomea ainakin 430€, johon sisältyy koulutus, yksi hyppy, varusteet ynnämuu (vakuutukset ainakin). Sen jälkeen hypyt taitaa olla kymppien luokkaa per kerta. Oma varjo taitaa olla pari tonnia (Muistaakseni) jos ei seuran lakanat kelpaa

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Maailmalla on paljon ihan laillisia luonnonkohteita, pääasiassa vuorten tai kallioiden kielekkeitä, joilta voi vapaasti base-hypätä. Suomessa sellaisia ei ole. Kaikkein korkeimmista rakennelmista Suomessakin hyppy onnistuu, mutta se on tietenkin luvanvaraista ja lupaa ei saa ihan vaan kysymällä.

Ennen base-hyppyjä pitää oppia hyppäämään varjolla lentokoneesta. Sieltäkin ensimmäiset hypyt tehdään pakkolaukaisulla, eli itse ei tarvitse huolehtia varjon avautumisesta. Se aukeaa parin sekunnin sisällä hypystä.

Siitä huolimatta jokaisen laskuvarjohyppääjän on osattava irrottaa päävarjo (eli se, joka ensiksi aukeaa), mikäli sillä ei lennä, eli siinä on jotain vikaa. Sen jälkeen pitää osata avata varavarjo. Ilman näitä taitoja ei pääse kokeilemaan laskuvarjohyppyä.

Kun on hypännyt muutaman pakkolaukaisuhypyn, pääsee kokeilemaan vapaan pudotuksen hyppyjä. Silloin tullaan joitakin sekunteja vapaassa pudotuksessa ja sitten avataan laskuvarjo ihan itse. Sekään ei ole ihan niin helppoa kuin luulisi. Käsien asentoa pitää muuttaa aivan tietyllä tavalla varjoa avatessa, ettei lähtisi pyörimään holtittomasti ilmassa.

Kun on hypännyt muutaman vapaan pudotuksen hypyn, pääsee kokeilemaan pidempää vapaata pudotusta. Kun vapaata pudotusta oppii hallitsemaan, voi alkaa kerätä itselleen vapaan pudotuksen aikoja. Aloittelijalla saattaa olla takanaan vaikkapa 35 sekuntia vapaata pudotusta. Konkarilla voi olla hyvinkin yli tunti.

Base-hyppyjä saavat luvan kanssa hyppiä lainsäädännöstä riippuen kokeneet laskuvarjohyppääjät. Base-hyppyjen suurin ero normihyppyihin on, että varavarjon mahdollisuutta ei ole. Base-hypyt tehdään niin matalalta, että mikäli varjo ei aukea, varavarjokaan ei ehdi aueta, ja se on sitten menoa.

Keskimäärin laskuvarjon aukeamisen epäonnistuminen on yksi tuhannesta. Varavarjolla sama juttu, eli varavarjon kanssa epäonnistuminen on yksi miljoonasta. Toisin sanoen, jos hyppäät tuhat base-hyppyä, todennäköisesti kuolet hyppyyn. Tai, jos tuhat base-hyppääjää hyppäävät, yksi tulee muita kovempaa alas.

Kieltämättä henkilökohtaisesti suhtaudun hieman epäillen base-hyppyaktivistien turvallisuuteen. Se johtuu siitä, että olen käynyt laskuvarjohyppykurssin ja hypännyt pari kertaa. Sinä aikana tapasin kymmeniä aloittelevia hyppääjiä ja heistä yksi tuli varavarjolla alas joko kahdeksannella tai 18:lla hypyllään. En enää muista kummalla.

Toinen syy on, että kaikki, siis ihan kaikki, kokeneemmat hyppääjät kertoivat tulleensa varavarjolla maahan kerran, yksi kaksi kertaa. Ja kaikki sanoivat, että jos alat aktiivisesti harrastaa, se varavarjokeikka tulee kyllä. Ennemmin tai myöhemmin. Base-hyppääjälle se tarkoittaa kuolemaa. Eipä silti, kyllä sitä kerran tai pari voisi kokeilla, mutten itse sen aktiiviharrastamiseen lähtisi.

asdf
Kun vapaata pudotusta oppii hallitsemaan, voi alkaa kerätä itselleen vapaan pudotuksen aikoja. Aloittelijalla saattaa olla takanaan vaikkapa 35 sekuntia vapaata pudotusta. Konkarilla voi olla hyvinkin yli tunti.Tunti? Tuliko virhe vai tarkoitatko tuolla jotain "lintumiestä" tai vastaavaa jolla on jalkojen ja käsien/ruumiin välissä kankaasta tehdyt "poimut", joilla se on sitten liidellyt? Käsittääkseni sitä ei voi kutsua enää läheskään vapaaksi pudotukseksi. Eikä kukaan tuntia putoa tällä planeetalla

..aijoo, tajusin onneksi ennen kun lähetin tämän että taisitkin tarkoittaa yhteenlaskettuja aikoja

Kuinka kauan muuten tämä "lintumies" pysytteli taivaalla? En nyt heti löytänyt faktoja itse etsimällä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat