Seuraa 
Viestejä45973

usa vs. kiina sehän on vaan ajan kysymys. ryssät vissiin luonnollisesti on kiinan puolella ja intia ja israel jenkkien joukoissa jne..

Kommentit (11)

thedude
usa vs. kiina sehän on vaan ajan kysymys. ryssät vissiin luonnollisesti on kiinan puolella ja intia ja israel jenkkien joukoissa jne..En usko, että mitään kärhämiä enää tulee. Kaikki maailman valtiot pelaavat samaan pussiin ja sotiminen (suurten välillä) olisi bisnekselle vain hallaa pitemmän päälle. Valtioita tuskin on olemassakaan 50 vuoden kuluttua.

Kun Iran saa ydinaseen, niin se jakaa niitä kaikille arabimaille. Sitten nämä alkavat nukettaa toisiansa tai jopa Irania, koska sunnit ei pidä shiioista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eivät suurvallat enää suoraan toistensa kinppuun käy. Nykyään asiat hoidetaan proxy-periaatteella, eli pistetään satelliittivaltiot töihin.

Dark Shade
Eivät suurvallat enää suoraan toistensa kinppuun käy. Nykyään asiat hoidetaan proxy-periaatteella, eli pistetään satelliittivaltiot töihin.mä en usko tuohon, te luulette että ihminen oppii jotain, niin luultiin ensimmäisen maailmansodankin jälkeen.

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

Minä uskon, että ihmiskunta voi oppia välttämään konflikteja. Mielestäni kielteiset ilmaisut toiveen suhteen ovat vähän fraasin kaltaisia. Ne kielivät enemmän antautumisesta kuin siitä, mitä asiat voisivat olla. Toki tuo kädet pystyyn vieminen voi johtaa osaltaan siihen, ettei asioita pystytä estämään, mutta mikään muuttamattoman kaltainen ei tila ole.

Nythän on niin, että kulttuurista tietoa konflikteista ei ole ollut paljoa. On ollut kaukaisia kuulopuheita sodista. Nykyään teemana konflikteja käsitellään aktiivisesti. Kyllä se tuottaa aikanaan tulosta!

Juha Myllärinen, Lappeenranta

[quote="eskimo"]Minä uskon, että ihmiskunta voi oppia välttämään konflikteja. Mielestäni kielteiset ilmaisut toiveen suhteen ovat vähän fraasin kaltaisia. Ne kielivät enemmän antautumisesta kuin siitä, mitä asiat voisivat olla. Toki tuo kädet pystyyn vieminen voi johtaa osaltaan siihen, ettei asioita pystytä estämään, mutta mikään muuttamattoman kaltainen ei tila ole.

ei se antautumista ole, vaan realismia.
toisaalta sodankäynnin taktiikat on muuttuneet. mutta aseet puhuu silti.

HooFoo
Seuraa 
Viestejä813

Eiköhän toi ole akselilla Kiina - Venäjä. Kiinalaisia muuttaa koko ajan pikkuhiljaa Siperiaan ja venäläisiä muuttaa koko ajan kohti Eurooppaa. Pari pahaa ilmastokriisiä ja huonoa satovuotta, niin kiinalaisia alkaa vyöryy miljoonittain kohti pohjoista. Tuskin Putin nikottelematta Siperiasta luopuu....

Vaalimatematiikkaa: Jos et äänestä, niin äänestät sitä jota eniten vastustat.
Kopiointi + muuntelu + valinta => universaali evoluutio
Reality, not faith, has still the best resolution and interface

thedude

mä en usko tuohon, te luulette että ihminen oppii jotain, niin luultiin ensimmäisen maailmansodankin jälkeen.Suurvaltojen johtoa kiinnostaa oman nahan säästäminen. Ja suora yhteenotto suurvaltojen välillä johtaisi väistämättä ydinaseiden käyttöönottoon, tuloksena Mutually Assured Destruction.

Siksi satelliitit pistetään töihin, sopivalla tuella tietysti. Lopputulos on sama, mutta kenelläkään ei ole syytä painaa punaista nappia.

Ei maailman valloittaminen pyssyt tanassa ja kiilto silmissä kuulu Konfutselaiseen eetokseen: Kiina haluaa toki maailmanvallan, mutta hiljalleen ja soluttautumalla:
Muutama sukupolvi eteenpäin niin koko maailma on täynnä pieniä kiinalaisia ravintoloita joissa pienet kiinalaiset tekevät ruokaa suurissa tehtaissa työskenteleville pikku kiinalaisille kansallisuudesta riippumatta. Ja keisaria ei sitten arvostella.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat