Seuraa 
Viestejä45973

Voinko lähettää usassa asuvalle sukulaiselleni esim cd lle tallennettuja valokuvia tms? VAi onko heillä siellä jotenkin erilaiset systeemit millä he eivät saa kuvia näkymään tietokoneellaan?
(Kuten on pelikonsolien peleissä)

Videonauhat taitavat olla erilaisia vielä nykyäänkin?

Tutkitaanko mahdolliset cd:t tullissa?
Terv vallankumousta suunnitteleva...

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Kuvatiedostoformaateissa ei tietääkseni ole maakoodeja. Sähköpostikusti vaan polkemaan, tekee kuvista vaan vaikka zip-paketin, niin pääsee vähemmällä liitetiedostojen säätämisellä, tai voihan sitä tehdä vaikka cd-imagen suoraan poltettavaksi. Tarvii tietysti sähköpostin, jossa riittää tila, gmailin nykyiset 2,7 gigaa on meikäläiselle ainakin piisanneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

juuh, g(ay)-maillilla vaan kuvat eteenpäin. Muistaakseni per meili voi laittaa 10 megatavun tiedoston maximissaan, mutta siis kun boxissa on tilaa reilu pari gigaa niin kyllä sinne pari kuvaa mahtuu... eikä maksa mitään...

anteeksi väärä ilmaisu tarkoitin jotta tekisin jonkinlaisen dvd;n ja sen lähettäisin. Näkyykö se heillä??

kunkku
anteeksi väärä ilmaisu tarkoitin jotta tekisin jonkinlaisen dvd;n ja sen lähettäisin. Näkyykö se heillä??

Ei näy, mikäli vastaanottajan dvd-soitin ei ole pal 2(?) -säädöissä, eli tarkoitettu käyettäväksi euroopassa (hyvin todennäköisesti ei ole pal 2, jos soitin on ostettu ameerikasta). On myös soittimia jotka pystyvät murtamaan tämän koodauksen.

Tervehdys

Millä laitteella vastaanottajan on tarkoitus katsella kuvia? Jos kuvia katsellaan tietokoneella, ei niistä välttämättä tarvitse koostaa video-DVD:tä. Teet vain normaalin data-DVD:n jolloin kuvat ovat levyllä kuvatiedostoina.

Jos vastaanottaja haluaa katsella kuvia DVD-soittimella joka ei osaa näyttää kuvatiedostoja, täytyy kuvista koostaa video-DVD. Yhdysvalloissa on käytössä NTSC-järjestelmä, jolloin kuvat pitää muuttaa 720x480 pikselin kokoisiksi ja videon pitää sisältää noin 30 kuvaa sekunnissa. Euroopassa käytetty standardi PAL sisältää tasan 25 kuvaa sekunnissa ja 720x576 kuvakoon. Erilaiset DVD:n koosto-ohjelmat tekevät tuon muunnoksen kun oikea järjestelmä valitaan.

Aluekoodia ei DVD:lle tietenkään kannata mennä tekemään, ettei estä eri aluekoodien laitteita toistamasta materiaalia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat