Sipulia ja punajuuria.. ?!

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ravintoo nääs ja lisäravinteita, "efedriiniä" ja elämyksiä.. totta vai tarua? Vai trendi?

Vetäsin tossa iltapalaks perussetistä poiketen punasipulin ja punajuuren.

Käypikö terveyssapuskaks kun ei o minkään (vielä) osinkoja maksavan yrityksen lanseeraamaa. Ihan anarkistina vetäsin, elossa yhä ja olo kutakuinkin "normaali".

***polttaa kieltä*** .... ***valuu silmistä vesi*** ... ***kohta hehkuu orvaskesi***

Kommentit (15)

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246
Liittynyt10.12.2007

Ihan hyvä pohja rosollille. Meillä päin tuohon lisättäisiin enää suolakurkkua.

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Vierailija
kuningas
Ihan hyvä pohja rosollille. Meillä päin tuohon lisättäisiin enää suolakurkkua.



Meilläpäin myös porkkanaa ja perunaa ja silliä jos yleinen mielipideilmasto sillin sallii. Siis Jouluna.

Mietityttää vaan että trendiruuaksi ei o kivunneet? Miks ei?
Hyvää.. etenkin muutenkin kuin vetää semmosenaan. Punajuuri on aika heviä keittämättä ja sipuli kuullottamati..

Paljon muutakin on mikä kasvaa hyvin täällä antarktiksen reunalla ja säilyy viileessä..

Vierailija

Mielestäni rosolliin lisätään vielä omenaa. Yhtäkaikki hyvät raaka-aineet (paitsi silli, joka on pahaa) pilataan rosollissa.

Punajuuri sopii perunaruokien kanssa. Sipulit ovat terveellisiä, mutta puna- tai keltasipulia kypsentämättä tai hauduttamatta paljon syötynä silmiäsi kirvelee vielä nukkumaan mennessä.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005

kyllä meillä on tapana ollut rosollia syödä sadonkorjuusta alkaen niin pitkälle kuin satoa riittää, ja sit kun omat loppuu niin ostetaan torilta lissää

keitetyn punajuuren kun paistaa siivuina sipulin kera pannussa ja pikkasen lorauttaa hunajaa lopuks päälle ni avot

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Itse hautaisin molemmat uunivuokaan vuohenjuustosiivujen alle ja hauduttelisin pehmoisiksi, muttei liian. Sitten popsisin hyvän paistin tai murekkeen kera. Mums.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Vierailija

Voisit keitellä muhevan borssin, reseptejä löytyy netistä. Jos vielä investoit purkilliseen smetanaa, niin makuhurmos on taattu.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005
Pönni
Pitäisköös kehitellä jotain punajuurista ja hm.. pähkinöistä?



Punajuuret voisi pilkkoa ja marinoida vaikkapa yrttien kera balsamiviinietikassa. Pähkinät voisi paahtaa/paistaa öljyssä pannulla ja maustaa esim. suolalla, chilillä ja hunajalla. Ideana siis että paahdetun pähkinän pintaan tulee makeansuolaisenkirpeä tahma. Sitten vain lautaselle kasataan 1) punajuuret 2) pari siivua vuohenjuustoa ja 3) pähkinät sekä koristeeksi tuoretta persiljaa.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Vierailija
Kosh
Pönni
Pitäisköös kehitellä jotain punajuurista ja hm.. pähkinöistä?



Punajuuret voisi pilkkoa ja marinoida vaikkapa yrttien kera balsamiviinietikassa. Pähkinät voisi paahtaa/paistaa öljyssä pannulla ja maustaa esim. suolalla, chilillä ja hunajalla. Ideana siis että paahdetun pähkinän pintaan tulee makeansuolaisenkirpeä tahma. Sitten vain lautaselle kasataan 1) punajuuret 2) pari siivua vuohenjuustoa ja 3) pähkinät sekä koristeeksi tuoretta persiljaa.




Nam! Kiitti vinkistä. Tota vois käyttää vaikka illanistujaishöystönä. Jotain .. vaikka paahdettuja ruisleipätikkuja lisäks ja ehkä punkkua..

Täytyykin jemmata resepti!
Tohon varmaan sopis tavalliset maapähkinät parhaiten?

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005
Pönni
Kosh
Pönni
Pitäisköös kehitellä jotain punajuurista ja hm.. pähkinöistä?



Punajuuret voisi pilkkoa ja marinoida vaikkapa yrttien kera balsamiviinietikassa. Pähkinät voisi paahtaa/paistaa öljyssä pannulla ja maustaa esim. suolalla, chilillä ja hunajalla. Ideana siis että paahdetun pähkinän pintaan tulee makeansuolaisenkirpeä tahma. Sitten vain lautaselle kasataan 1) punajuuret 2) pari siivua vuohenjuustoa ja 3) pähkinät sekä koristeeksi tuoretta persiljaa.




Nam! Kiitti vinkistä. Tota vois käyttää vaikka illanistujaishöystönä. Jotain .. vaikka paahdettuja ruisleipätikkuja lisäks ja ehkä punkkua..

Täytyykin jemmata resepti!
Tohon varmaan sopis tavalliset maapähkinät parhaiten?




En tiedä, en ole kokeillut enkä ole reseptistä muutenkaan varma, mutta tuommoinen tuntui hyvältä idealta ex tempore antamillasi perusaineksilla, ylempää pöllityllä vuohenjuustolla ryyditettynä. Itse kokeilisin myös esim. cashew-pähkinöitä, niillä ei voi epäonnistua, ne kun ovat "raakanakin" eri vänkää kamaa. Maapähkinöistäkin tulee kyllä taatusti hyviä paahdettuina millä tahansa mausteilla.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Vierailija

Siitähän perinteinen borssi tehdään. Hapatetusta punajuuresta tai punajuuren kuorimehusta.

Rosolli on pilalla jos aineet sekoitetaan keskenään ennen syömistä. Eli punajuuret (ei etikka!) keitetään, porkkana höyrytetään, venäläiset suolakurkut kuoritaan, raastettua sipulia vain vähän. Kuutioidaan ja kootaan tarjoiluvadille omiksi raidoikseen: punajuurta, porkkanaa, sipulia, omenaa, suolakurkkua sekä ehdottomasti kaprista. Koristeeksi kananmunanlohkoja ja silli tarjotaan erikseen. Ja kastikkeeksi smetanaa eikä mitään värjättyjä kermavaahtoja. NIH!!

Vierailija

Oon entisessä ja uusheränneessä (oioiserakkaus) elossa nyttensitten niiin atoksin että jos syksyllä taas täyttäis pakastimen punajuuriraasteella.. tai, ilman kerrostaloo/pakastinta/aivoja.. säilyyhän ne kellarissa..

Vai?
Onks teistä kukaan jättäny punajuuria maahan?
Tai lanttuja, nauriita..
Sen tiän että peruna (peru:sta inkaruoka) paleltuu, mutta eihän vihannekset kaikki palellu?
Ongelmahan on maan jäätyminen ja kaivaminsen ongelma???

Punajuuri on Oikeesti Hyvää, mutta..

Sipuli.. mitään habaneeroja tarvita, syö sipuli ja kaikki onnistuu. Ei iske pöpöt!

Vierailija
Mimei
Siitähän perinteinen borssi tehdään. Hapatetusta punajuuresta tai punajuuren kuorimehusta.

Rosolli on pilalla jos aineet sekoitetaan keskenään ennen syömistä. Eli punajuuret (ei etikka!) keitetään, porkkana höyrytetään, venäläiset suolakurkut kuoritaan, raastettua sipulia vain vähän. Kuutioidaan ja kootaan tarjoiluvadille omiksi raidoikseen: punajuurta, porkkanaa, sipulia, omenaa, suolakurkkua sekä ehdottomasti kaprista. Koristeeksi kananmunanlohkoja ja silli tarjotaan erikseen. Ja kastikkeeksi smetanaa eikä mitään värjättyjä kermavaahtoja. NIH!!




Tämän kyllä tempasen pääsiäispöytään, oli joulu eli ei. Kiitos!
Joku jänispaisti oheen niin takuulla nam.

Uusimmat

Suosituimmat