Seuraa 
Viestejä2683
Liittynyt3.10.2006

Merietana tuottaa itse energiaa lehtivihreän avulla..
Täh ? http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/166855.shtml

Näen jo tulevaisuuteen, jossa me itse tuotamme elimistössämme lääkeaineemme ja vitamiinimme ja elämme ikuisesti.. Ja tietysti lisäännymme suvuttomasti leikkaamalla jonkin sormistamme (joka tietty kasvaa myös takaisin). Sormea me sitten hoivaamme, kunnes se on täysi-ikäinen.. Ei mitään likaista eritteidenvaihtoa enää sitten..

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

Kommentit (1)

Aikamoista.

Tapauksia, joissa aivan eri ryhmiin kuuluvat eliöt omivat toisiltaan geenejä, on kyllä tunnettu jo jonkin aikaa. En kyllä muista koskaan lukeneeni, että mikään eliö olisi varastanut toiselta kokonaisia soluelimiä, jollaisia viherhiukkaset ovat. Toisaalta, juuri näinhän kasvienkin synty on alun perin tapahtunut: viherhiukkaset olivat alkujaan itsenäisesti eläviä yhteyttäviä bakteereita (niiden läheisiä sukulaisia elää itsenäisesti edelleen), jotka joutuivat tumallisen solun nielemiksi, ja jatkoivat elämäänsä toisen solun sisällä. Miksei sama voisi tapahtua toiseenkin kertaan?

Olisipa jännittävää nähdä, mitä tästä kehittyy seuraavien vuosimiljoonien aikana. Edellyttäen tietenkin, ettemme tavalla tai toisella tapa tätä esi-isää sukupuuttoon, mikä on nykyisen sukupuuttotahdin huomioiden hyvinkin todennäköistä.

Kovin suuren tai aktiivisen eläimen ruokkimiseen yhteyttäminen ei kuitenkaan sovi. Energiantuotto on sen verran hidasta, ettei suurestakaan määrästä viherhiukkasia saa tarpeeksi energiaa aktiiviselle eläimelle. Isolla eläimellä taas on massaa enemmän suhteessa pinta-alaan, ja yhteyttämistähän luonnollisesti voi tapahtua vain aivan eläimen pintaosissa, jonne auringonvalo yltää.

Tämännäköisestä kaverista on kyse:

Ilmeisesti monet merietanat käyttävät hyödykseen syömiltään leviltä varastettuja viherhiukkasia. Eräänlainen osittaisella aurinkoenergialla toimiminen on siis tässä ryhmässä aika yleinen ilmiö. Ainutlaatuista oli kuitenkin se, että tämä laji (Elysia chlorotica) on saanut viherhiukkaset kopioitumaan ja pystyy näin tuottamaan niitä itse. Jos ne vielä periytyvät sukupolvelta toiselle (eli jos niitä on sukusoluissa), otus voisi käytännössä lopettaa kasviaineksen syömisen, ja pysyä edelleen yhteyttävänä etanana.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat