Seuraa 
Viestejä1473
Liittynyt6.6.2009

En löytänyt nopealla haulla vastaavaa ketjua, joten tässä tämä nyt sitten olisi: Onko lähitulevaisuudessa näillä näkymin mahdollista havaita vieraista planeettakunnista planeettaa pienempiä yksityiskohtia?

Tuskin on syytä olettaa, etteikö oman Aurinkokuntamme ulkopuolisilla planeetoilla voisi olla rengasjärjestelmiä. Voisiko siis "kuuman Jupiterin" suuri rengasjärjestelmä olla havaittavissa ylikulkumenetelmällä? Ovatko emotähteään lähellä kiertävien planeettojen rengasjärjestelmät edes mahdollisia? Repiikö tähti ne hajalle? Voisiko tähden valtava asteroidivyöhyke näkyä jotenkin ylikulkumenetelmällä?
Voidaanko kaksoisplaneettoja tai peräti massiivisia kuita erottaa ylikulkumenetelmällä tai emotähden huojunnasta? Olettaisin, että kaksoistähtien tai kuujärjestelmien häiriöt tähden huojuntaan ovat hyvin hyvin mitättömät, varmastikin mittaustarkkuuksien alla vielä pitkään?
Voisiko jonkin lähitähden kahden planeetan yhteentörmäys näkyä tähden loisteen lomasta?

Tämän kysymyksen olisi varmaan voinut sisällyttää johonkin toiseen eksoplaneettoja käsittelevään ketjuun, mutta toivoisin tarkemmin keskustelua näiden ilmiöiden havaitsemisen fysiikasta. Sitäpaitsi nämä olisivat täysin uusi askel vieraiden planeettakuntien tutkimuksessa.

Kommentit (3)

Nykymenetelmillä on vaikea löytää juuri muuta kuin noita kuumia Jupitereja ja hyvin lähellä tähteä kiertäviä kiviplaneettoja.

Tarkkuutta parantamalla löytänemme jossain vaiheessa oman aurinkokuntamme tyyppisiä kaasuplaneettoja ja kiviplaneettoja. Planeettojen kuiden, renkaiden jne. havaitsemiseen nämä tekniikat eivät riitä. Jollain epäsuorilla tavoilla varmaan saadaan jotain irti mutta ainakin nyt ollaan kaukana tästä, kun emme tosiaan pystyisi havaitsemaan yhtään oman aurinkokuntamme kappaletta 50 valovuoden päästä

derz
Seuraa 
Viestejä2431
Liittynyt11.4.2005
hard
Nykymenetelmillä on vaikea löytää juuri muuta kuin noita kuumia Jupitereja ja hyvin lähellä tähteä kiertäviä kiviplaneettoja.Marraskuussa laukaistu Kepler pystyy NASAn mukaan havaitsemaan Maan kokoisia planeettoja, ja sen päätehtävä onkin etsiä maankaltaisia planeettoja toisista aurinkokunnista. Toistaiseksi pienin Keplerin havaitsema planeetta, Kepler-4b, on säteeltään 3,87 kertaa Maan kokoinen.

∞ = ω^(1/Ω)

derz
hard
Nykymenetelmillä on vaikea löytää juuri muuta kuin noita kuumia Jupitereja ja hyvin lähellä tähteä kiertäviä kiviplaneettoja.Marraskuussa laukaistu Kepler pystyy NASAn mukaan havaitsemaan Maan kokoisia planeettoja, ja sen päätehtävä onkin etsiä maankaltaisia planeettoja toisista aurinkokunnista. Toistaiseksi pienin Keplerin havaitsema planeetta, Kepler-4b, on säteeltään 3,87 kertaa Maan kokoinen.Jep. Tosin tuokin kiertää todella lähellä tähteään . Kauempana tähdestä olevien planeettojen löytäminen on vaikeaa mutta ei tietenkään mahdotonta

Mutta renkaiden tai kuiden löytäminen onkin sitten aivan eri vaikeusluokan juttu.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat