Seuraa 
Viestejä45973

Olen 40v. mies ja käytän jo viidettä vuotta Lipitor/Atorvastatin 10mg kolesterolilääkettä. Ilman lääkitystä HDL-kolesteroli on alle yhden ja LDL jotain yli viiden, eli näiden keskinäinen suhde on aika huono. Varsinaisia haittavaikutuksia lipitor lääkkeestä (vielä) en ole havainnut. Tri Tolosen kirjoituksia lukiessani, olen nyt alkanut miettimään, josko olisi mahdollisuutta luopua kokonaan kolesterolilääkityksestä, vaikka terveyskeskuslääkärin mukaan vaihtoehtoa ei ole. Ennen lääkityksen aloittamista kokeilin perusteellista ruokavalion muutosta sekä liikunnan lisäämistä, laihoin tuloksin. Vain pellavansiemenöljyn käyttö laski kokonaiskolesterolia noin puolikkaan verran.

Kysymyksenä; mitä sellaiset valmisteet kuin punariisi, ubikinol yms. ovat? Näyttävätkö verikokeet näiden tehon, vai onko vain uskominen mainoksia, että ne todella estävät kolesterolin hapettumista ja sokeristumista, ja riittääkö niiden teho itse lääkinnän lopettamiseen?

  • ylös 4
  • alas 5

Sivut

Kommentit (36)

Luontaistuotekauppiaathan nyt aina korostavat lääkkeiden haittoja niiden hyötyjen kustannuksella. Ja luontaistuotteissahan ei koskaan ole mitään vikaa never ever

Jos statiinin syönnistä ei ole tullut haittoja, niin miksi lopettaa käyttö?

Efficacy and safety of cholesterol-lowering treatment: prospective meta-analysis of data from 90,056 participants in 14 randomised trials of statins. Lancet 2005 - 90 056 potilasta käsittäneen meta-analyysin (sekä primaari- että sekundaaripreventiotutkimuksia) mukaan keskimäärin 5 vuotta kestänyt statiinihoito vähensi lumelääkkeeseen verrattuna ja yhden mmol/l LDL-kolesterolin laskua kohden kokonaiskuolleisuutta 12 % (riskisuhde 0.88, 95 % luottamusväli 0.84–0.91), sydäninfarkteja tai koronaarikuolleisuutta 23 % (0.77, 0.74–0.80) sekä fataaleja tai ei-fataaleja aivoinfarkteja 17 % (0.83, 0.78–0.88).

Kyseessähän on ennaltaehkäisevä lääkitys, ja kun hyötyjä ei ole koskaan konkreettisesti nähtävissä, monilla lopahtaa motivaatio. Ennaltaehkäisyssä ei koskaan tiedä, kuinka paljon hyötyä on tapahtunut (jos edes on tapahtunut) verrattuna siihen, jos ennaltaehkäisy oltaisiin jätetty toteuttamatta. Ollaan siis väestötutkimusten tarjoaman näytön varassa.

Tämänhetkisen tiedon mukaan statiinien teho valtimokovettumataudin ehkäisyssä ei rajoitu pelkästään HMG-KoA Reduktaasin- inhibitioon ja kolesteritasojen laskuun, vaan statiinit myös rauhoittavat verisuonen sisäkerroksessa riehuvaa tulehdusreaktiota, joka on oleellinen valtimokovettumataudin synnylle.

Kysymyksenä; mitä sellaiset valmisteet kuin punariisi, ubikinol yms. ovat?Punariisi on enimmäkseen luontaistuotteena kolesterolin alennukseen käytettävä tuote. Ja toimii siksi koska se sisältää statiinia. Samaa ainetta jota on lääkestatiineissa on konsentroituna suuremmiksi määriksi.

Ubikinoli/ubikinonia esiintyy elimistön jokaisessa solussa mitokondrioissa, joissa se on osa energiaa (ATP) tuottavaa elektroninsiirtoketjua. Elintärkeän roolinssa lisäksi ubikinoli vastaa elimistössä myös suureksi osaksi superoksidi- nimisen vapaan radikaalin muodostumisesta, kun ubikinoli törmää happimolekyyliin ja reagoi tämän kanssa. Joten tuntuu aika oudolta vetää sitä purkista. En ite jaksa kaivaa aiheesta mitään tutkimusta, mutta joku muu voi tehdä sen mun puolesta.

Mutta jos jotain lisäravinnetta alat vetämään, niin pidä huoli siitä että se on D-vitamiini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valtz0r
Seuraa 
Viestejä96

D-vitsku lienee kyllä ihan hyvä lisäravinne. Siitä on kasoittain jänniä tutkimuksia, joista voi lukea vaikka sikapitkän ketjun "Tapaus D-vitamiini" tai sitten jotain tiiviimpiä tekstejä. Esim:
http://terveesti.blogs.fi/2007/10/31/d_ ... _~3225287/
http://sundqvist.blogspot.com/2009/08/d ... uksia.html
http://www.cfp.ca/cgi/content-nw/full/5 ... /T70530841

Kolesteroliteoriaa en oikein ymmärrä. Ilmeisesti statiinit toimivat kivoina tulehduksen lievittäjinä (ja lisäksi nostavat veren D-vitamiinitasoja?! liekö tulehduksen vähenemisen syy?), mutta kolesteroliarvoilla ei näyttäisi olevan varsinaista kausaliteettia sydäntaudin syyssä. Aiheesta on myös pari suomenkielistä paksua kirjaa, joita kustantaja Rasalas on julkaissut:
http://rasalas.fi/kirja.php?id=45
http://rasalas.fi/kirja.php?id=54

Kolesteroliteoriaa vastustavilla ihmisillä on yleensä pari teoriaa sydäntaudista. Syynä olisi tulehdus ja henkinen stressi tai sitten molemmat yhdessä. Tulehdukseen tunnutaan suosittelevan vähähiilihydraattista (erityisesti fruktoosi- ja viljakuiturajoitteista) ruokavaliota, "kovaa" eläinrasvaa, kalaöljykapseleita, probiootteja, liikuntaa, ehkä vihreitä vihanneksiakin (mutta hedelmiä ei oikein). Musta tuntuu, että vähähiilarinen/runsasrasvainen ruokavalio lyö itsensä lähivuosina Suomessakin läpi, kun Ruotsissa (ja kai myös Norjassa) siitä tuli tänä vuonna virallinen ruokavalio, Ruotsissa jatkuvasti useampi proffa kääntyy virallissuosituksia vastaan, Suomessakin ollut virallista keskustelutilaisuutta aiheesta ja kansan puolella juttu tuntuu yleistyneen hullusti ihan viime vuosina, kuten saatat esim. tätäkin keskustelupalstaa lukemalla todeta

Juu ja miksi viralliset suositukset ja kolesteroliteoriat voivat joidenkin mielestä olla vääriä?
- "follow the money" joku hyötyy siitä rahallisesti ja monille työpaikkakin on tosta kiinni
- nykyisille ravitsemuspoliitikoille suositusten radikaali muutos olisi iso häpeä

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Jotain muutakin atorvastatiiniin ja D-vitamiiniin liittyi, mutta joka tapauksessa D-vitamiini (> 90 nmol/l) on hyvä ajatus, samoin runsaan magnesiumin saannin turvaaminen & liian kalsiumin välttäminen ja Q10 150-200 mg päivässä, ehkä ubikinolikin käy. Niasiinia max 250 mg päivä.

Grammatolkulla EPA/DHA-komboa lisäksi ja hillittu viljaton, vähäösokerinen /-fruktoosinen LC-ruokavalio vähäisellä O6-saannilla sekä korkealla ALA-saannilla + HIT-kuntosaliliikuntaa 1-2 kertaa viikossa niin rökitetään takuulla statiinit, ellei kyseessä ole familiaalinen hyperkolesterolemia, jolloin statiinit ovat tarpeellisia. Suklaa/kaakao on epidemiologisesti myös parempia ideoita, samoin meditointi kerran päivässä, marjojen proantosyaanit sekä (gulp!) granaattiomenat + K2-vitamiinia sisältävät juustot ja natto. Noilla pääsee jo alkuun.

Ajatushan on saada merkitykselliset veriarvot kohdilleen ja niitä arvausterppalääkäri ei yleensä tiedä. Esim. LDL-partikkelikoko kuten LDL-c ja LDL4b, trigly, kokonais-HDL, HDL2b, Lp(a)ja HbA1c ovat paljon tärkeämpiä tietää kuin kokonaiskole (yäk) tai edes kokonaiskolen ja HDL:n suhde joka lienee tällä hetkellä muotia. Verenpaine linjaan 115/60 ja stressitasot alas.

Ongelmana noiden veriarvojen mittaamisessa ei ole näyttö, vaan se että monet noista arvoista menevät jopa huonommiksi statiineilla oten asiaa vastustetaan. On näyttöä, että ruokavalio rökittää parhaankin statiinihoidon kuusnolla, mutta eihän tällaista lääkäriltä kuule.

Vielä vähemmän lääkäri haluaa kuulla, että alhainen HDL johtuu tyydyttyneiden rasvojen puutteesta. (as it does!)

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Valtz0r
Seuraa 
Viestejä96

Miksi, Neonomide, suosittelet alhaista kalsiumin saantia?

EPA+DHA näyttäis kyl olevan ihan kivan tarpeellinen sydäntautia ajatellen http://heartscanblog.blogspot.com/2009/ ... etter.html

Onko familiaarisen hypelkolestrolemian... FH:n omaavilla ihmisillä sydäntautia enemmän kuin muilla? Mun mielestä tästä oli jossain kritiikkiä... Oiskohan Malcolm Kendrickin kirja... Saattaa olla myös joltain keskustelupalstalta kuultu. Peterin Hyperlipid-blogissakin tais olla jotain.

totinen
Seuraa 
Viestejä4887
Esc
Kysymyksenä; mitä sellaiset valmisteet kuin punariisi, ubikinol yms. ovat?
Elintärkeän roolinssa lisäksi ubikinoli vastaa elimistössä myös suureksi osaksi superoksidi- nimisen vapaan radikaalin muodostumisesta, kun ubikinoli törmää happimolekyyliin ja reagoi tämän kanssa. Joten tuntuu aika oudolta vetää sitä purkista.Tuon mukaan ubikinoni päinvastoin hajottaa superoksidia, lisäksi molemmat vähentävät kokonaiskolesterolin määrää. Sekä statiinit että ikä (yli 20 vuotta) vähentävät ubikinonin määrää. Abstraktissa arvellaan että statiinien kanssa olisi hyvä syödä ubikinonilisää.

Combined statin/coenzyme Q10 as adjunctive treatment of chronic heart failure.

Statins and coenzyme Q10 are both used as adjuncts in the treatment of chronic heart failure (CHF) due to their anti-inflammatory and antioxidant effects, respectively. And both have been variously shown to improve cardiac function in patients with CHF. The two agents interact in two ways; statins inhibit coenzyme Q10 synthesis through inhibition of HMG-CoA reductase, the rate limiting step in cholesterol synthesis, also shared by coenzyme Q10. Secondly, they both exhibit their antioxidant effects through activation of the enzyme superoxide dismutase, the rate limiting step in nitric oxide metabolism and main antioxidant mechanism of coenzyme Q10. We hypothesize that the interaction between statins and coenzyme Q10 is more than just a replacement, but a synergistic interaction on superoxide dismutase that could result in better cardiac function, improvement in patient symptoms, shortening of duration of hospital stay and improvement in patient quality of life

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1940 ... dinalpos=8

totinen
Seuraa 
Viestejä4887
Esc

Tämänhetkisen tiedon mukaan statiinien teho valtimokovettumataudin ehkäisyssä ei rajoitu pelkästään HMG-KoA Reduktaasin- inhibitioon ja kolesteritasojen laskuun, vaan statiinit myös rauhoittavat verisuonen sisäkerroksessa riehuvaa tulehdusreaktiota, joka on oleellinen valtimokovettumataudin synnylle.Tuossa tohtori Tolonen tuo esille väitteen, että verisuonten sisäkerroksissa riehuva tulehdusreaktio on pääasiallinen syy valtimonkovettumatautiin ja kolesterolin alentaminen olisi lähinnä vahingollista.

post759407.html?hilit=Atorvastatin#p759407

Silloin D-vitamiini olisi inflammaatiota vähentävänä myös tehokas lääke. Tai jos Suuri LDL kolesteroli pitoisuus huolettaa, niin sen haittavaikutuksia voi pienentää tai ehkäistä K2 vitamiinilla.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249
Esc
Ubikinoli/ubikinonia esiintyy elimistön jokaisessa solussa mitokondrioissa, joissa se on osa energiaa (ATP) tuottavaa elektroninsiirtoketjua. Elintärkeän roolinssa lisäksi ubikinoli vastaa elimistössä myös suureksi osaksi superoksidi- nimisen vapaan radikaalin muodostumisesta, kun ubikinoli törmää happimolekyyliin ja reagoi tämän kanssa. Joten tuntuu aika oudolta vetää sitä purkista. En ite jaksa kaivaa aiheesta mitään tutkimusta, mutta joku muu voi tehdä sen mun puolesta.

Sanottu ja tehty !

Q10 ehkäisee LDL-kolesterolin hapettumista, eli todennäköisesti vaikuttaa yhteen tärkeään sydänsairauksien alkusyyhyn tätä kautta. Sen kuljettajana veressä taitaa myös olla suuri LDL.

Aivan erinomaista tavaraa se onkin - löytyy ubikinonista meta-analyysikin sydäntautien ehkäisyssä:

http://ruohikolla.blogspot.com/2009/11/ ... vasti.html

Yksi pieni trial 125 mg:lla vähensi kuolemia 45% sydänriskipotilailla:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12841346

Hoidetaan samalla korkeaa verenpainetta, sydämen vajaatoimintaa ja migreenejä kuntoon. Viedään Q10 kuntosalillekin !

Lienee paikallaan myös huomauttaa, että Suomessa Q10 on noin 5-10 kertaa kalliimpaa kuin jenkeissä. Mahdollisesti kannattaa nauttia myös piperiinin (mustapippuri (+ kurkuma) tai Bioperine™) kanssa imeytymisen parantamiseksi. On vaikeaa keksiä monipuolisempaa puhdasta ravintolisää kuin Q10. Loistavaa tavaraa.

Esc
Mutta jos jotain lisäravinnetta alat vetämään, niin pidä huoli siitä että se on D-vitamiini.

Sano kun käyt jönssissä niin tarjoan huurteiset.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Tuossa totisen linkkaamassa ketjussa Masa myös selostaa liian kalsiumin haitoista varsin paljon.

Valtz0r
Miksi, Neonomide, suosittelet alhaista kalsiumin saantia?

Koska tuntuu siltä.

No joo, on minulla lähteitäkin.

Täällä on pieni läjä, mukavia kuviakin löytyy:

post1192951.html#p1192951

Löysin kalsiumista kivaa settiä tuoltakin:

[list:3phsz8cn]It was cardiologist Dr. Stephen Seely who published a treatise in the International Journal of Cardiology in 1991, entitled "Is Calcium Excess in the Western Diet a Major Cause of Arterial Disease?". In this article, Dr.Seely states that he believes excess calcium intake is a major cause of atherosclerosis in Western countries.

He contended that young adults need only 300-400 mg of calcium daily, and older adults need even less. In countries where the daily calcium intake is 200-400 mg, arterial diseases are non-existent and blood pressure does not increase with age.

Dr. Seely also stated that in other countries where the calcium intake is 800mg and above (USA, New Zealand, Scandinavian countries, Ireland), arterial disease is the leading cause of mortality. Dr. Seely points out that cholesterol only represents 3% of arterial plaque, while calcium makes up 50% (4).

[size=150:3phsz8cn]Natural Antidotes To Arterial Calcifications[/size:3phsz8cn]

There are a number of natural antidotes to arterial calcifications, but we will take a look at the four most effective at inhibiting the calcification process in the arterial wall.

Vitamin D: Numerous studies have shown the correlation between adequate levels of Vitamin D in the body and the absence of extensive arterial calcification.

There has been much controversy on just how much Vitamin D can be tolerated by the body without being toxic. Most physicians and dietitians will warn the public away from so-called high dose Vitamin D supplements because of the notion that Vitamin D actually induces calcifications. But it seems this effect has only been demonstrated in animals at lethal doses - 2.1 million units of Vitamin D (5).

Dr. Reinhold Vieth, PhD, at the University of Toronto, says the toxicity of Vitamin D doesn't begin until 40,000 units are consumed (6). Dr. Vieth also noted that an hour of total-body exposure to unfiltered sunlight in the summer at southern latitudes would produce about 10,000 units of vitamin D without any known side effects.

Vitamin D is a vitamin/hormone produced in the skin upon sun exposure. It is widely known that more heart attacks occur in winter months when Vitamin D levels are low.

Dr. Joe Prendergast, a practicing endocrinologist in Redwood City, California, now treats his patients with 5000 units of Vitamin D to successfully reverse hardening of the arteries.

Magnesium: Magnesium has been found to be another natural calcium blocker and is another natural antidote to arterial calcification (7).

It is interesting to note that Magnesium addresses the same biological target as the statin drugs - the enzyme that controls cholesterol production in the liver. Both statin drugs and magnesium inhibit the enzymatic pathway. Magnesium lowers cholesterol and triglycerides and raises HDL cholesterol. It turns out that magnesium is a natural statin (8).

Another important factor afforded to magnesium is, in addition to preventing calcifications, it also inhibits the formation of coronary-artery-blocking blood clots that eventually occur as a result of calcifications within these arteries. The American diet, due to changes in fertilizers and higher intake of processed foods and lower intake of whole grains, provides less and less magnesium on a daily basis. A rich supply of magnesium can be found in spinach, various nuts, and pumpkin seeds.

Vitamin K: Vitamin K has been shown to reduce coronary heart disease mortality and aortic calcium scores by more than 50% in groups who consume high amounts from direct dietary sources. Vitamin K is naturally found in spinach, broccoli, and turnip greens.

Vitamin C: Still another way to inhibit calcifications on the inside of arterial walls is Vitamin C. Smooth cells called endothelial cells line the inside of arteries. When these cells are disrupted, in disrepair and cannot be regenerated fast enough, blood vessel disease can begin. Without proper maintenance of endothelial cells, cholesterol can be deposited underneath them, and calcification and blood clots can form.

Among young men, ages 18-30 years, low circulating levels of Vitamin C more than doubles the deposition of calcium inside coronary walls (9).

Low Vitamin C intake will likely result in a problematic artery scan. It is suggested that approximately 2000 mg – 4000 mg of Vitamin C should be supplemented daily for effective maintenance of arterial walls.

The Most Convincing Evidence Of The Calcium Theory

The most convincing evidence for the calcium theory of heart disease is found in the European Heart Journal (10). In the study, a group of adults over the age of 55 years had their coronary artery calcifications ranked by the Agatston scoring method. Blood pressure, cholesterol, smoking, and blood sugar, all common risk factors of cardiovascular disease were measured over a seven year period, along with the calcium artery scores.

Here are the disturbing numbers: 29% of the men and 15% of the women who had no cardiovascular symptoms and exhibited no other common risk factors (no elevated cholesterol, hypertension, etc.), had extensive coronary artery calcification.

These patients had a low-to normal cholesterol number and mistakenly thought they were at low risk for a heart attack.

It should also be noted that an x-ray/dye photo of coronary arteries, commonly used by cardiologists, cannot detect calcifications. Ultra fast computed tomography (CT scanning) and intravascular ultrasound can measure arterial calcification. Better than 90% of patients that experience a heart attack have coronary calcifications. It is also of interest to note that some 45% of patients that experience a heart attack and are admitted to a hospital have a "normal level" of cholesterol (11).[/list:u:3phsz8cn]

Bill Sardin juttua, joka on sattumoisin Vitamin D Councilin päärahoittaja. Niin ja tuo sivusto on tunnettu värikkäästä sisällöstään.

Mutta lähteitä löytyi ja jutut on kaikkea muuta kuin kuivia - läskiytin joitain olennaisen näköisiä kohtia. Sardi on kova jätkä.

PS: Myös macadamia-pähkinät ovat kiinnostavia, koska ne voivat toimia ja niiden rasvahappokoostumus ei ärsytä kenenkään silmää, kannatetusta paradigmasta riippumatta:

http://www.nutraingredients.com/Researc ... reductions

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Lipitor juu...

Itsekin syön sitä, olen syönyt joulusta -05. Olen myös lueskellut mahdollisimman paljon statiineista ympäri nettiä ja vähän ulkopuoleltakin.

Olkoonkin että statiineilla mahdollisesti on ne omat hyvätkin vaikutuksensa, niillä on myös laaja kirjo haittavaikutuksia. Eivätkä ne ole sieltä mukavimmasta päästä jos niitä alkaa ilmaantua.
Ne voivat ilmaantua myös hiljalleen pitkän aikavälin kuluessa, tavallaan huomaamatta silloin kun ne eivät tule kertarysäyksellä parin ensimmäisen kuukauden aikana.

Ja yksi mikä on tosiasia on se, että samalla kun statiinit blokkaavat maksassa entsyymin joka hillitsee kolesterolin muodostumista, ne blokkaavat samalla Q10 muodostumisen.

Ja Q10 on melkoisen tärkeä kokonaisuuden kannalta.

Eli ihan mukavia ja oikean suuntaisia lisäravinne ehdotuksia ketjussa, mutta statiinin syöjillä noistaisin yhdeksi ehdottomaksi tuon Q10, ubikinonin syönnin. Se voi vähentää ja poistaa haittavaikutuksia joita statiineilla on, sekä ehkäistä mahdollisia ilmaantuvia ilmeisen laajalla kirjolla.

Tosin, se on melkoisen kallista suomessa enkä iHerbistäkään erityisen halpaa valmistetta ole löytänyt (tosin en ole mielettömän tarkkaan tsekkaillutkaan).

Itselläni on hiukan ristiriitainen fiilis noitten statiinien kanssa koska syön melko isoa annosta ja eri tutkimukset selittelevät eri tavoin niitten kokonaishyötyjä versus vakavia haittoja.
En kuitenkaan edelleenkään ole tuosta vaan lopettamassa niitä.
Vaan.
Napsin noita hyödyllisiksi havaittuja lisiä ehkäistäkseni mahdollisia haittoja joita ei vielä ainakaan ole ilmaantunut. Ja kuten taisin jossain ketjussa todetakin, lukaisin jostain (en muista mistä) että alkuperäinen tarkoitus oli tuoda statiinit markkinoille yhdistettynä Q10 lisään juuri siksi että ne blokkaavat sen tuotantoa.

No, lukaisin myös jostain joskus että kriittinen raja statiineilla olisi n. 60 mg jolloin suurimmalla osalla alkaisi "varmasti" ilmaantua joitain sivuvaikutuksia, joten 10 mg on vielä melko pieni määrä.

Tosin niin pieni, että oikeastaan ihmettelen miksei sitä kolesterolia saisi muutenkin laskemaan esim. ketjussa ehdotetuilla lisillä/toimenpiteillä.

En varauksetta luota Toloseen erinäisistä syistä, mutta hän tuo kyllä suurempaan tietoisuuteen valmisteita joista voi olla monillekin hyötyä. Kannattaa vaan suodattaa ne myyntipuheet ja lukea mahdollisimman tarkkaan muualtakin mitä asioista on kerrottu.

Tällä hetkellä Tolosen uusin johtotähti, myös statiinien osalta haittojen vähentämiseksi on Berberiini. Tiedä sitten, itselleni se ainakin aiheutti lähinnä pahoinvointia...

Esc:iä soveltaen: "Mutta jos jotain lisäravinnetta alat vetämään, niin pidä huoli siitä että se on D-vitamiini + riittävä määrä ubikinonia. "

Niin juu, jotkin masunnuslääkkeet nostavat kolesterolitasoa "pilviin" ja jos niitä syö, tasoa on melko hankala saada laskemaan.

Ancient

Vierailija

Itse lopetin Lipitor-kolesterolilääkkeen syönnin, kun joku aika sitten asiantuntijat tv-ohjelmassa olivat sitä mieltä, että nuo kolesterolilääkkeet ovat lähinnä lääkefirmojen bisnes, eikä todellisuudessa niistä taida olla kummoista apua sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä ja kuolleisuuden vähentämisessä.

Neonomide

Esc
Mutta jos jotain lisäravinnetta alat vetämään, niin pidä huoli siitä että se on D-vitamiini.

Sano kun käyt jönssissä niin tarjoan huurteiset.Deal

Itse lopetin Lipitor-kolesterolilääkkeen syönnin, kun joku aika sitten asiantuntijat tv-ohjelmassa olivat sitä mieltä, että nuo kolesterolilääkkeet ovat lähinnä lääkefirmojen bisnes, eikä todellisuudessa niistä taida olla kummoista apua sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä ja kuolleisuuden vähentämisessä.Onhan kolesterolilääkkeet bisnes, kaikista suurin kaupallinen lääkeryhmä. Mutta se että ahne tahkoo jollakin rahaa ei tarkoita että kyseessä olisi humpuukia.

Tietysti mitä löyhemmin kriteerein ihmisille syötetään ennaltaehkäisevää, sitä vähemmän siitä on hyötyä, NNT-lukujen noustessa pilviin.

Statiinit tuleekin kohdentaa oikein, eli henkilöille joilla on mielellään useita sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä. Heidän kohdalla saavutetaan todennäköisemmin hyötyä, joka näkyy RCT-tutkimuksissa päätetapahtumien, eli infarktien ja kuolleisuuden, laskuna.

Tosiaankin se että kolesterolilääkkeet eivät ole täsmälääke sydän- ja verisuonitauteihin, osoittaa että kolesteroli ei ole sydänkuolleisuuden syy vaan yksi riskitekijöistä, mm. tupakoinnin, vähäisen liikunnan ja korkean verenpaineen oheella. Tehokkaassa hoidossa ei tuijotetakaan pelkkää statiinien syöntiä, vaan yritetään saada myös verenpainetta ja painoa alas, liikuntaa lisättyä ja tupakointi lopetettua.

Esimerkiksi tupakka on niin voimakas riskitekijä, että luin joskus jostain että se on osallisena jopa 1/4 aivojen verenkiertohäiriöissä! Joten aktiivitupakoitsijalle varmasti saavutettaisiin pelkkiä statiineja suurempi hyöty jo pelkästään tupakoinnin lopettamisella.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249
ovolo
Itse lopetin Lipitor-kolesterolilääkkeen syönnin, kun joku aika sitten asiantuntijat tv-ohjelmassa olivat sitä mieltä, että nuo kolesterolilääkkeet ovat lähinnä lääkefirmojen bisnes, eikä todellisuudessa niistä taida olla kummoista apua sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä ja kuolleisuuden vähentämisessä.

Vaihdevuosi-iän ohittaneilla naisilla statiinit ovatkin käsittääkseni lähes hyödyttömiä. Statiinit voivat vaikeuttaa monien veren lipidien osatekijöiden paranemista, millä voi olla kauaskantoisia seurauksia.

Nyt kun lapsillekin ollaan suosittelemassa "ennalta ehkäiseviä" statiinihoitoja Suomessa, on hyvä aika viheltää peliä poikki ajoissa ennenkuin kehittyvät aivot menettävät tärkeää kolesterolia, mikä johtaa masarilääkkeiden käytön räjähdysmäiseen kasvuun.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Valtz0r

Musta tuntuu, että vähähiilarinen/runsasrasvainen ruokavalio lyö itsensä lähivuosina Suomessakin läpi, kun Ruotsissa (ja kai myös Norjassa) siitä tuli tänä vuonna virallinen ruokavalioOlisiko tuosta yllä olevasta jotain lisäinformaatiota. En ole kuullut muualta, että Ruotsissa tai Norjassa vhh-ruokavalio olisi suosituksena korvannut "virallisterveellisen" ruokavalion.

Luulisi, että tuollaisesta muutoksesta olisi kohistu sen verran paljon, että se olisi minunkin korviini kantautunut.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Ancient
Ja Q10 on melkoisen tärkeä kokonaisuuden kannalta. Eli ihan mukavia ja oikean suuntaisia lisäravinne ehdotuksia ketjussa, mutta statiinin syöjillä noistaisin yhdeksi ehdottomaksi tuon Q10, ubikinonin syönnin.

Jep, ja jos lompakko antaa myöten, niin ubikinoli on vieläkin parempi vaihtoehto. Se on ubikinonin yksinkertaistettu muoto joka imeytyy huomattavasti paremmin. Mutta se on myös kalliimpaa.

Ancient
Tosin, se on melkoisen kallista suomessa enkä iHerbistäkään erityisen halpaa valmistetta ole löytänyt (tosin en ole mielettömän tarkkaan tsekkaillutkaan).Tässä edullinen.

http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Ub ... 12109?at=0

Eli jos yhden syö päivässä, niin kuukaudessa maksaa 10€. Eli halpaa kuin mikä ja on sitä parempaa eli ubikinolia.

"""100 mg soveltuu erinomaisesti mm. senioreille, toipilaille sekä kolesterolia alentavia lääkkeitä (statiineja) käyttäville."""

Valtz0r
Seuraa 
Viestejä96
Carloz
Valtz0r

Musta tuntuu, että vähähiilarinen/runsasrasvainen ruokavalio lyö itsensä lähivuosina Suomessakin läpi, kun Ruotsissa (ja kai myös Norjassa) siitä tuli tänä vuonna virallinen ruokavalioOlisiko tuosta yllä olevasta jotain lisäinformaatiota. En ole kuullut muualta, että Ruotsissa tai Norjassa vhh-ruokavalio olisi suosituksena korvannut "virallisterveellisen" ruokavalion.

Luulisi, että tuollaisesta muutoksesta olisi kohistu sen verran paljon, että se olisi minunkin korviini kantautunut.


Ruotsin jutusta löytyy täältä: http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=14&t=32126 Kyse ei ole yleissuosituksesta, vaan siitä, että se virallistettiin kakkostyypin diabeteksen ruokavaliohoidoksi. Vihdoinkin.

Norjasta luin täältä http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=15&t=4247

Ruotsin jutusta löytyy täältä: http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=14&t=32126 Kyse ei ole yleissuosituksesta, vaan siitä, että se virallistettiin kakkostyypin diabeteksen ruokavaliohoidoksi. Vihdoinkin.Tämä luo erinomaisen mahdollisuuden Suomen ja Ruotsin II diabeteksen ilmaantumisen ja jo olemassa olevien tapausten hoitotasapainon seuraamiseen, kun joku vain järjestäisi aiheesta kohorttitutkimuksen!

Molemmissa maissa potilaiden tarkat tiedot on sairauksien osalta on saatavissa tilastokeskuksilta, ja sinne niitä päivitetään jatkuvasti.

Saataisiin erinomaisella näytönasteella elintärkeää tietoa siitä, kuinka ruoan suhteen diabetestä tulisi hoitaa. Tällaiselle tutkimukselle on tarvetta diabeetikoiden määrän noustessa koko ajan.

PS. eikä olisi ongelma seurata samassa tutkimuksessa muidenkin sairauksien kehittymistä.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249
Esc
[size=85:pm1tiajt]Ruotsin jutusta löytyy täältä: http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=14&t=32126 Kyse ei ole yleissuosituksesta, vaan siitä, että se virallistettiin kakkostyypin diabeteksen ruokavaliohoidoksi. Vihdoinkin.[/size:pm1tiajt]

Tämä luo erinomaisen mahdollisuuden Suomen ja Ruotsin II diabeteksen ilmaantumisen ja jo olemassa olevien tapausten hoitotasapainon seuraamiseen, kun joku vain järjestäisi aiheesta kohorttitutkimuksen!

Saataisiin erinomaisella näytönasteella elintärkeää tietoa siitä, kuinka ruoan suhteen diabetestä tulisi hoitaa. Tällaiselle tutkimukselle on tarvetta diabeetikoiden määrän noustessa koko ajan.


Tämä palauttaakin pöydälle ravintosuositukset yleensä - eikö hiilihydraattien massiivinen määrä nykysuosituksissa rohkaise monia DM2:n riskiryhmässä olevia syömään lohtuherkkuja ? Ravintosuositusten tulisi ottaa väestötason psykologia huomioon, vaikka Taubesin Totuus™ ei menisikään kupoliin. Hiilihydraattipainotteinen dieetti käy urheilijoille (vaikkei olisikaan optimaalista), muttei käytännön syistä vähän liikkuville kansalaisille. Showta vääristää edelleen täysin kiistaton tutkimusnäyttö, ettei aerobinen liikunta ole tehokasta nähnytkään ja lisää erityisesti insuliiniresistenteillä ylipainoisilla ruokahalua. Liikunta ei laihduta - etenkään se liikunta mitä THL "suosittaa".

On tottakai mahdotonta ajatella, että makrot käännettäisiin rasvojen ja hiilarien suhteen ylösalaisin, mutta haluaisin nähdä sen tutkimuksen, jossa sellainen lisää diabetesriskiä suhteessa nykymeininkiin.

Suosittelen tällaista ravintokolmiota:

Esc
PS. eikä olisi ongelma seurata samassa tutkimuksessa muidenkin sairauksien kehittymistä.

Siis niitä jotka eivät suoraan johdu kohonneesta verensokerista ja hyperinsulinemiasta ?

Millaisia sellaiset sairaudet ovat ?

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat