Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007

Ajatellaan keinoja joilla voitaisiin rakentaa utopistinen maailma missä ei missään tarvitsisi sotia. Mitä keinoja sellaiseen tarvittaisiin? Ihan vain kokeilumielessä kyselen kun palstalaisilta voisi löytyä ideoita.

Euroopassa systeemi on toiminut toisesta maailmansodasta siten että rakennettiin hiiliyhteisö josta EU:kin on lähtöisin. Ajatuksena on se että sodan aloittava maa ajetaan heti sodan alettua yhdessä konkurssiin.

Idealistisella tasolla maailmanrauha saavutetaan sellaisissa maissa jossa on toimiva demokratia, sananvapaus sekä toimivat kauppasuhteet ja yhteisöt muihin maihin.

Afrikan unionista koetetaan kehittää samanlaista systeemiä mitä Euroopan unionissakin oli kyse.

Eteläamerikassa oli intiaanikansa josta ei olla löydetty aseita tuhannen vuoden ajalta ja silloin systeemi toimi sillä että oli huumeita, seksiä sekä kauppasuhteet sitä ympäröiviin alueisiin. Jonkinlainen uskontokin siinä taisi olla taustalla. Eräästä dokumentista näin tällaisen enkä enää muista mikä oli kyseessä. Tämä on kuitenkin mielestäni todiste sille että maailmanrauha voisi olla hyvinkin todellisuutta. Nykyinen talousjärjestelmä, yhteiskunta, uskonnot ja monesta muustakin syystä johtuen jokin on mennyt vikaan.

Sivut

Kommentit (106)

Barbaari
Mitä keinoja sellaiseen tarvittaisiin?Sellainen koko maailman kattava sota josta jäisi jäljelle vain yksi osapuoli.

Jos vaikka Etelä-Amerikan intiaaneista otettaisiin mallia ja vapaata seksiä, huumeita, kauppasuhteita ja palvotaan spagettihirviötä joukolla. Olen kuullut jonkun jossakin nähneen dokumentin että silleen homma on toiminut jossakin Etelä-Amerikan intiaaniheimon kohdalla. Mikä parasta heillä ei ollut aseita joten varmaankin kasvissyönti pitää tohon vielä lisätä.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007
ZiPA
Barbaari
Mitä keinoja sellaiseen tarvittaisiin?Sellainen koko maailman kattava sota josta jäisi jäljelle vain yksi osapuoli.Tai sellainen josta ei jäisi osapuolia jäljelle ollenkaan.

Systeemissä ei olisi mitään sellaista mikä ehkäiseisi sisällissotia tulevaisuudessa.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007
Dark Shade
Planeetanlaajuinen hallitus. Ei demokratiaa.Miksi ei demokratiaa?

Demokratia ja sananvapaus ovat arvoja jotka ehkäisevät sisällissotia kansannousuja.

Pidän hyvin todennäköisenä sitä että mitä isompiin järjestelmiin yhteiskunta muokkautuu, sitä rauhallisemmaksi maailma muuttuisi. Jokin järjestelmä mikä ennalta ehkäiseisi sotia mahdollisesti siten että maa joka sotaan on alkamassa olisi konkurssissa mahdollisimman pian.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Kohti maailmanrauhaahan tässä ollaan nykymenollakin menossa. Sanompa, että vuosisadan lopulla sodat ovat jo jääneet vanhanaikaiseksi tavaksi ratkaista konfliktit ja parin sadan vuoden päästä sodat ovat anomalioita.

Hämmentää.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007
Vatkain
Kohti maailmanrauhaahan tässä ollaan nykymenollakin menossa. Sanompa, että vuosisadan lopulla sodat ovat jo jääneet vanhanaikaiseksi tavaksi ratkaista konfliktit ja parin sadan vuoden päästä sodat ovat anomalioita.Toivotaan näin. Maailmassa on kuitenkin yhä kriisipesäkkeitä eikä mikään oleellista muutosta asioihin ole tapahtumassa.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
TraXter
Sodat käydään tulevaisuudessa pelkästään talousrintamalla, ei asein.

Jeps. Ennenpitkää ne huomaa, että se on taloudellisesti todella kestämätön tapa ratkaista kiistoja. Siis asein.

Hämmentää.

Toope
Seuraa 
Viestejä24875
Liittynyt23.7.2006

Historia ei selitä välttämättä nykyisten yhteiskuntien toimivuutta. Romanttisia kuvitelmia antiikkisista rauhanomaisista yhteiskunnista toki voidaan esittää, mutta onko niitä oikeasti ollut olemassa? Jos on olemassa kilpailevia yhteiskuntia, aseellinen varustautuminen on välttämätöntä. Täysin rauhanomaisista kulttuureista ei historian lehdille olisi jäänyt mitään kerrottavaa, koska ne olisi tuhottu.

Avausviestiin: Missä etelä-Amerikassa oli tällainen aseeton, eli puolustuskyvytön yhteisö. Ettei vain olisi tuhoutunut, koska oli aseeton...? Etelä-Amerikan inkkariyhteisöt eivät olleet mitenkään rauhanomaisia ennen Cortezin & kumpp. rantautumista. He sotivat ja tappoivat toisiaan sekä omiaan aivan kuten eurooppalaisetkin.
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_sacrifice#Pre-Columbian_Americas

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Vatkain
TraXter
Sodat käydään tulevaisuudessa pelkästään talousrintamalla, ei asein.

Jeps. Ennenpitkää ne huomaa, että se on taloudellisesti todella kestämätön tapa ratkaista kiistoja. Siis asein.Epäilen vahvasti. Sun Tsu taisi jo tuosta mainita kirjassaan "The Art of warfare":

# Sun Tzu said: In the operations of war, where there are in the field a thousand swift chariots, as many heavy chariots, and a hundred thousand mail-clad soldiers, with provisions enough to carry them a thousand mile, the expenditure at home and at the front, including entertainment of guests, small items such as glue and paint, and sums spent on chariots and armor, will reach the total of a thousand ounces of silver per day. Such is the cost of raising an army of 100,000 men.
# When you engage in actual fighting, if victory is long in coming, then men's weapons will grow dull and their ardor will be damped. If you lay siege to a town, you will exhaust your strength.
# Again, if the campaign is protracted, the resources of the State will not be equal to the strain.
# Now, when your weapons are dulled, your ardor damped, your strength exhausted and your treasure spent, other chieftains will spring up to take advantage of your extremity. Then no man, however wise, will be able to avert the consequences that must ensue.
# Thus, though we have heard of stupid haste in war, cleverness has never been seen associated with long delays.
# There is no instance of a country having benefited from prolonged warfare.
# It is only one who is thoroughly acquainted with the evils of war that can thoroughly understand the profitable way of carrying it on.
# The skillful soldier does not raise a second levy, neither are his supply-wagons loaded more than twice.
# Bring war material with you from home, but forage on the enemy. Thus the army will have food enough for its needs.
# Poverty of the State exchequer causes an army to be maintained by contributions from a distance. Contributing to maintain an army at a distance causes the people to be impoverished.
# On the other hand, the proximity of an army causes prices to go up; and high prices cause the people's substance to be drained away.
# When their substance is drained away, the peasantry will be afflicted by heavy exactions.
# With this loss of substance and exhaustion of strength, the homes of the people will be stripped bare, and three-tenths of their income will be dissipated;
# While government expenses for broken chariots, worn-out horses, breast-plates and helmets, bows and arrows, spears and shields, protective mantles, draught-oxen and heavy wagons, will amount to four-tenths of its total revenue.
# Hence a wise general makes a point of foraging on the enemy. One cartload of the enemy's provisions is equivalent to twenty of one's own, and likewise a single picul of his provender is equivalent to twenty from one's own store.
# Now in order to kill the enemy, our men must be roused to anger; that there may be advantage from defeating the enemy, they must have their rewards.
# Therefore in chariot fighting, when ten or more chariots have been taken, those should be rewarded who took the first. Our own flags should be substituted for those of the enemy, and the chariots mingled and used in conjunction with ours. The captured soldiers should be kindly treated and kept.
# This is called, using the conquered foe to augment one's own strength.
# In war, then, let your great object be victory, not lengthy campaigns.
# Thus it may be known that the leader of armies is the arbiter of the people's fate, the man on whom it depends whether the nation shall be in peace or in peril.Ja tietenkin legendaarinen

# Hence to fight and conquer in all your battles is not supreme excellence; supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fightingTekstit ovat tuhansiaq vuosia vanhoja ja varmasti useimpien maailman johtajien lukemia. Tuskin niistä silti on oppia otettu.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007
Toope
Avausviestiin: Missä etelä-Amerikassa oli tällainen aseeton, eli puolustuskyvytön yhteisö. Ettei vain olisi tuhoutunut, koska oli aseeton...? Etelä-Amerikan inkkariyhteisöt eivät olleet mitenkään rauhanomaisia ennen Cortezin & kumpp. rantautumista. He sotivat ja tappoivat toisiaan sekä omiaan aivan kuten eurooppalaisetkin.
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_sacrifice#Pre-Columbian_Americas[/quote]


Etsin sen kulttuurin ja se oli Caral. Se hylättiin nykytiedon mukaan kuivuuden takia ja se oli eteläamerikan suurimpia kaupunkimaisia keskuksia noin 3000-2600 eaa välisellä ajalla.

http://en.wikipedia.org/wiki/Caral

http://fi.wikipedia.org/wiki/Caral

Vatkain
Kohti maailmanrauhaahan tässä ollaan nykymenollakin menossa. Sanompa, että vuosisadan lopulla sodat ovat jo jääneet vanhanaikaiseksi tavaksi ratkaista konfliktit ja parin sadan vuoden päästä sodat ovat anomalioita.Naivia. Ihminen ei itsestään mihinkään pääse. Sodat ja toisen tappaminen on meissä geeneihin kirjoitettu.

Mikä se "uudenaikainen tapa" olisi?

Barbaari
Ajatellaan keinoja joilla voitaisiin rakentaa utopistinen maailma missä ei missään tarvitsisi sotia. Mitä keinoja sellaiseen tarvittaisiin? Ihan vain kokeilumielessä kyselen kun palstalaisilta voisi löytyä ideoita.Sadassa vuodessa osa tieteenhaaroistamme on edennyt jättiharppauksin. Lääketieteestä, fysiikasta ja astronomiasta tiedämme enemmän kuin saatoimme 1900-luvun edes kuvitella. Mutta yhteiskuntatieteessä tai taloustieteessä emme ole edenneet edes välttävästi, pikemminkin olemme menneet takapakkia. Näillä alueilla maailma oli sata vuotta aivan sekaisin, nyt se on sekaisin vielä enemmän ja ongelmat käyvät kaiken aikaa monimutkaisemmiksi. Kovin eksakteja tieteitähän nämä eivät ole, mutta on silti merkillistä, miksi juuri mikään teorioista ei toimi. Maailmanrauhaa ei saavuteta, ennen kuin joitakin aivan merkillisiä taloudellisia ja yhteiskunnallisia muutoksia on tapahtunut.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat