Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kompleksimatriiseilla ei ole lainkaan sovelluksia, mutta ovat kuitenkin algebran kiveen hakattuja. Kenties joku muu pulliainen rupeaa tutkimaan algebraa joskus vuonna 3000, ja päätyy 35 vuoden jälkeen samaan geneeriseen algoritmiin. Koska tietokoneet ovat silloin paljon tehokkaampia kuin nyt, informaatio pakataan käden käänteessä kaaoksen orjaksi, mittaus- ja säätötekniikassa pyöritellään 256-karvaisia PID-säätimiä, etc.

Näemmä 3D-fraktaalit saa pikkuhiljaa haudata, koska fraktaalirakennetta esiintyy vain pariton-parillinen akseleilla. Tai voihan ne joskus löytyäkin, kun maata on riittävästi möyritty.

Jos on ensin joku 2^n-alkioinen vaakarivi, jossa kompleksitaso on kahdessa ensimmäisessä alkiossa, joka on puolestaan neljän ensimmäisen alkion muodostamassa kompleksisfäärissä aitona osajoukkona, josta todisteena on kaksi yhtä harmonista, mutta erilaista fraktaalia, sekä ristiriidattomat alkeisoperaatiot ja mielekkäät funktiotulokset, niin jos tietokone löytää kaikkien kantavektorikombinaatioiden joukosta vain kaksi tapausta (positiivinen ja negatiivinen tulkinta), joka mahdollistaa kompleksijatkumon kompleksimatriiseiksi, niin että kompleksimatriisin toisella vaakarivillä on 2^n kompleksitasoa, ja kolmannella rivillä loppuu kompleksinimet. Eikä niistä tarvitse sen enempää tietääkään. Numerot yhdessä joko toimivat, tai eivät toimi. Omasta mielestä parhaita mittareita ovat ristiriidattomuus, tulosten mielekkyys, harmonia. Jos numeroissa on paljon rumuutta, kannattaa palata sorvin ääreen.

Niin, että mitä sitten? Sitä vaan, että heti kirjoittamaan artikkelia Helsingin yliopiston matematiikanlaitoksen Arkhimedes-lehteen ja Maol:iin - ja Tiede-foorumille. Olion malli, jos kiinnostaa, on jo kuvailtu tuossa alemmassa ketjussa.

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat