Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miten tämä menee juridisesti? Kyseessä ovat siis lääkeaineluettelossa mainitut lääkeaineet ( http://www.nam.fi/instancedata/prime_pr ... -12-17.pdf )

Muu kuin 1 momentin 1–3 kohdassa tarkoitettu elinkeinonharjoittaja voi tuoda maahan lääkeaineita tuotantotoimintaansa varten. Tästä maahantuonnista elinkeinonharjoittajan on tehtävä ilmoitus Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskukselle. (16.10.2009/773)Saako siis yritysrekisteriin merkitty yritys maahantuoda lääkeaineita omiin tarpeisiinsa?

Kommentit (2)

Ilmeisesti lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskukselle tehdyn selvityksen jälkeen saa, mutta osa listan huu.. lääkeaineista tarvitsee ainakin varmasti erityisluvan ja erityiskontrollia tilauksen yhteydessä. Sen verran kovia sörsseleitä oli listassa, että tuskin kuka tahansa perus Y-tunnuksella niitä voi tilailla.

Huvittavaa miten huumeet ja lääkkeet edelleenkin luokitellaan erikseen, vaikka jo lääkeainelistakin toteaa niiden kuuluvan samaan kategoriaan. Ihmiskehossa merkittävästi vaikuttavat substanssit voisi mielummin luokitella lääkeaineiksi tai päihteiksi ensisijaisesta käyttötarkoituksesta riippuen.. Vaikka hankala luokittelu sekin.

Ongelma tuossa lääkeainelistassa on se että siinä on hurja määrä sellaisia aineita joilla ei ole mitään tekemistä lääkkeiden kanssa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat