Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Mikähän muu maailmanlaajuinen juttu voitaisiin tuotteistaa. Ilmastomuutos on jo tuotteistettu ja joku vetää sillä rahaa kuin suokuokalla.

Arvovaltaisia elimiä tulisi saada siihen mukaan. Ilmastotieteilijät pitää unohtaa, koska he ovat jo oman juttunsa saaneet.

Tosin onhan näitä jo. Lääketieteen puolella kolesterolista lähtien. Sikarutto, lintuflunssa. Onko HIVille tehty kaikki tarpeellinen, vai rahastetaanko sillä pienin askelin?

EU on tuotteistanut Itämeren. Ja me maksamma.

Mutta mitä muuta kaikkea? Uutta ja vanhaa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Kommentit (10)

Kuinka helppoa on hakea patentti rokotukselle (sikainfluenssarokotteeseen haettiin patentti n. 7v sitten), ja sitten kun aikaa on kulunut tarpeeksi, päästää manipuloitu virus liikkeelle. Ja tämän jälkeen myydä tolkuttomat määrät rokotetta. Kuulostaa ihan oppikirjan mukaan suoritetulta huijaukselta.

Kaiken voi tuotteistaa. Miten olisi bruttokansantuote? Mikäli maan bruttokansantuote ylittää jonkun tietyn asukasmäärään sidotun rajan, joutuu ostamaan kehitysmailta lisää tilaa omalle bkt:n ylitykselleen.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Niin joo. Tämä hiilinielukauppa. Sehän vasta pisnes on. Joku juuri teki sillä 5 miljardin puhalluksen. Ja se lienee vain jäävuoren murunen.

Jotain uhkakuvaa siis tarvitaan ja sen helpottamismetodeille patentti hyvissä ajoin... Ideoita on, mutta ne ovat ikäänkuin jonkin usvaseinämän takana. Hmmm...hmmm... Metaani.

Onkohan tällä metaanijutulla jo kunnolliset pisnekset? Kohtuullisessa ajassa puoliintuvalle kaasulle pitää saada riittävät uhkakuvat ja siihen sidotut pisnekset. Miten otsonireikä sopisi tähän? Ei kai mitenkään, mutta reikähän on jo tuotteistettu.

Voitaisiinko keksiä jokin ionosfääriä runteleva juttu? Ideoita kehiin. Suuruusluokalla ei ole väliksi. Suuruusluokkajutut hoidetaan poliittisesti ja arvovallalla.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Henk.koht vihamittarit ja vihavero.
Vähän niiku jossain yhteyksissä pitää maksaa kiroilusta purkkiin 50senttii, ni jotai sellaista isommassa mittakaavassa.

Ataraksia
Henk.koht vihamittarit ja vihavero.

Näpertelyä. Kaikista muistakin tunteista vero.

Kun ihmisiä ja tavaroita kuljetetaan paikasta toiseen esim. metrolla, niin siitä pitää maksaa. Hissit ovat vielä useimmiten ilmaisia. Tähän isketään kiinni.

Maapallon tasaisen pyörimisliikkeen vakautusmaksu, eli hissivero. Ensiksi haetaan maailmanlaajuinen patentti ihmisten, eläinten ja tavaroiden kuljettamiseen pois tahi kohti maapallon keskipistettä. Tästä sitten peritään rojalteja kaikilta hissinkäyttäjiltä. Esim. aluksi minimaalinen 1e/kerros. Niiltä jotka eivät käytä hissiä, vaan kulkevat portaita pitkin, niiltä sama hinta. Kyse on liikkumisesta ylös tai alaspäin. Jos ajaa autolla ylämäkeen 1e/2,5m, poistullessa sama taksa.
Maksu perustuu maapallon pyörimisliikkeen hidastumiseen tai nopeutumiseen riippuen siitä kumpaan suuntaan kuljetaan. Maksu on ympäristöhaittaveroluonteinen vaikka se kilahtaakin minun taskuuni.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6889
Liittynyt8.11.2007

Happivero. Sisäänhengitetystä ilmasta vero, joka määräytyy henkilön keuhkojen tilavuuden mukaan. Myös autojen moottorien imemästä ilmasta sama verokohtelu.

On ollut puhetta siitä, että palveluista pitäisi kehittää uusi Nokia, jolla Suomi ja Suomen vienti saadaan nousuun. Onhan elinkeinorakenteeltaan paljolti Suomen kaltaisen Ruotsinkin viennistä palvelujen suhteellinen osuus nelinkertainen Suomeen verrattuna.

Asioituani suomalaisessa rautakaupassa tulin kuitenkin siihen tulokseen, etteivät palvelut kuulu suomalaisten parhaaseen osaamisalueeseen. Sen sijaan Suomessa on tarjolla hämmästyttävän paljon ei oota. Tässä Suomella on todellinen menestystuote vientimarkkinoillakin, kunhan se brändätään ja tuotteistetaan kunnolla. Sarasvuon, Tekesin ja Sitran ohella lanseerauksessa ja johdannaisten kehittelyssä kannattaa käyttää apuna rahoitusalan asiantuntijoita, joilla on tunnetusti vahvaa näyttöä alan osaamisesta. Lisäksi kannattaa ottaa oppia toteutuneista menestystarinoista. Tanskalainen taloushistorioitsija H. C. Andersen on dokumentoinut tarkasti yhden onnistuneen esimerkkicasen: "Keisarin uudet vaatteet".

Kunnon kodittomille ja muille parhaille ruokaavero. Jokaisenkaupan pitäisi kerätä yli ns. kahden euron tuotteista raha siivu tuotteille joita tämän rahan arvosta laitetaan sivuun jaettavaksi ihan köyhille. Onhan jotain tällästä, mutta kunnon myllyt pyörimään, go YK vai mikä amnesty tätä ajamaan!

Facebookille voisi laittaa kilpailevan yhteisön joka jakaisi miljardien mainostulot bonuksina tasaisen epätasaisesti tuhannen - miljoonan euron annoksina. Yhteisön jäsenet saisivat olla mukana kehittämässä palvelua ja hankkimassa mainostajia, niin että mainostajan hankkinut jäsen saisi heti puolet mainosrahoista ja loput menisi yhteiseen pottiin josta arvottaisiin eri suuruisia potteja yhteisön kaikkien jäsenten kesken. Kaikkea verotettaisiin, niin että yhteisön jäsenet voisivat itse osallistua erilaisten verojen keksimseen ja ne jotka keksivät erikoisimmat tavat verottaa sivustolla kävijöitä, saisivat lisätuloja joista tietysti joutuisi maksamaan verot! Ideana olisi että saisi luotua yhteisön sisäisesti rahaa tyhjästä, niin että rahan laajentuessa, sitä kierrätettäisiin ihmisiltä toisille, jolloin yhdellä ihmisellä olevan rahan määrä kasvaisi ja saman aikaisesti se myös "vaihtuisi" virtuaalisesti eri rahaksi joka olisi kuitenkin sitä yhtä ja samaa rahaa!

ps. Lopulta huomattaisiin miten joistakin virtuaalisen yhteisön jäsenistä muodostuisi virtuaalisen talouden mustia aukkoja jonne rahaa työntyisi paljon, mutta ulos vain harvoin ja sillloin niin tiheinä paketteina ettei niitä muut huomaisi, paitsi ne joille niitä työntyisi. Erikoista näissä tiheissä ja massiivissa paketeissa olisi myös se että ne aiheuttaisivat kovaa sisäistä painetta niille joille niitä työntyisi, koska niistä rahoista ei olisi maksettu veroa, joten pitäisi miettiä tarkkaan miten sen rahan saisi hajaantumaan takaisin kierrätykseen!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat