Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Käytän Welhoa. Asia on niin että säännöllisin väliajoin pistää yhteyden pariksi minuutiksi poikki. Ei aukea sivut, ei lähetä viestejä eikä mitään. Sitten simsalabim, alkaakin taas pelittää ja kaikki toimii täydellisen sujuvasti. Sen muutaman minuutin, sitten taas naks, mikään ei lataudu. Välillä pomppaa jonnekin saatanan ask.comin sivulle ihan kesken kaiken, vaikken edes paina mitään. En käsitä. Virus vai ongelmia Welholla? Jossain muualla? Osaako joku sanoa.. on vaan niin äärettömän turhauttavaa ja älytöntä. Haluaisin lukea nettiä sujuvasti.

くそっ!

Sivut

Kommentit (20)

Tuliko selaimen päivityksen jälkeen? Kokeile toista selainta tai poista kaikki ylimääräiset kilkkeet, toolbarit lähinnä, nykyisestä.

Muoks: Kysymys Mikä saatana tätä nettiä vaivaa on kyllä aika laaja. Ensimmäisenä tulee mieleen huonot käytöstavat.
(En tarkoita tätä ketjua)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Ei tullut päivityksen jälkeen mielestäni.. sama ongelma tuossa läppärissäkin, eli jotenkin liittyy kyllä meidän käyttämään juttuun (en tiedä millä termillä sitä kutsuisi kun en ymmärrä näistä, palvelin, yhteys, verkko, joku laite vai welho itse?)

Poistin kumminkin sen ask-jutun, ei pitäisi enää heittää sinne.

くそっ!

Ilmenee myös toisella koneella -> Vika ei siis todennäköisesti liity käyttöjärjestelmään tai selaimeen (tai sitten on helekutin huono munkki). Alla on vähän yleistä vinkkiä mitä voi koittaa seuraavaksi, mitään verkostasi tietämättä yksityiskohtiin kuten asetuksiin on vaikea ottaa kantaa.

Onko teillä wlan purkki kotosalla ja tiedätkö sen IP osoitteen? Seuraavan kerran kun vika ilmenee, kokeile saatko pingattua sitä IP osoitteella/saatko siihen selaimella yhteyden. Jos et pääse, niin vika on joko wlan purkissa tai sittenkin molemmissa koneisssa. Jos wlan purkki on teidän oma eikä welhon, niin kokeile ottaa wlan purkki pois välistä ja laittaa tietsikka suoraan welhon laitteeseen kiinni.

Jos yhteys wlan purkkiin toimii selaimella katkon aikana, on vika todennäköisesti wlan purkin ja internetin välissä, siis palveluntarjoajan laitteissa.

Avaa komentokehoite ja laita sinne ping tracemaan jotain nettiosoitetta ip:llä niin näet meneekö koko verkkoyhteys alas vai onko se ylemmän tason ongelma.

Start/Käynnistä->Run/Suorita: cmd
c:\dokut ja asetukset>ping 83.145.246.13 -t

Jos tuo ip-osoitteen ping katkeaa samalla kun selain hyytyy, niin kannattaa kilauttaa welhon tukeen ja kysäistä onko katkoja.

Jos se toimii, niin vois kokeilla samaa nimipalvelun kautta. Jos se ei toimi, niin dns sekoilee. Selain tarvitsee nimipalvelua -> Tukeen, dns asetukset pitäisi saada automaattisesti.

c:\dokut ja asetukset>ping http://www.tiede.fi -t

Jos nimipalvelukin toimii, niin sit on konstit vähissä tähän aikaan yöstä. Vois tietty yrittää resetoida verkon pinoa käyttiksestä, mut en mää sellaista ulkoa muista. Jotkut, esim. muistaakseni Ciscon vpn client, ylikirjoittaa sen pinon ja sit muilta softilta on netti jumissa.

Se on kyllä muistaakseni enempi pysyväisemmän luontoinen ongelma, eli toimii tai ei toimi, mutta ei vaihtele tilaa. Muistikuvat on kyllä tosi hataria... Ja tuskinpa sulla nyt mikään softa on pinoa puukottanut, ellei virus sitten ole pesiytynyt koneelle.

Onko virustorjunta ja palomuuri kunnossa, onko kotisivu vaihtunut omia aikojaan, takelteleeko kone katkon aikaan, entä muuten, vilkkuuko verkkolaitteissa lähetystä ja vastaanottoa ilmaisevat valot katkon aikana?

Kuinka säännöllisin väliajoin katkoo?

Laita koko ipconfigin printti tänne, niin saadaan vähän tietoa verkostasi.

Eli start -> run -> ipconfig /all
Kopioi koko teksti mitä tuo käsky palauttaa ja pastea viestiin.

Ronron
...eli jotenkin liittyy kyllä meidän käyttämään juttuun (en tiedä millä termillä sitä kutsuisi kun en ymmärrä näistä, palvelin, yhteys, verkko, joku laite vai welho itse?)...

Onko koneesi kiinni verkossa piuhalla vai langattomasti?

Petu
Seuraa 
Viestejä2287
Liittynyt17.3.2005

Jos on langaton linkkiasema niin kannattaa myös tsekata, että antenni on kunnolla kiinni. Minulla oli myös katkoja nettiyhteyksissä, kun antenni oli pikku hiljaa lähtenyt irti liitoksestaan. Oli varmaan siivouksen ja pölyjen pyyhinnän johdosta vääntynyt auki. Sen jälkeen on kyllä pelittänyt buenosti.

Ronron
Käytän Welhoa. Asia on niin että säännöllisin väliajoin pistää yhteyden pariksi minuutiksi poikki. Ei aukea sivut, ei lähetä viestejä eikä mitään. Sitten simsalabim, alkaakin taas pelittää ja kaikki toimii täydellisen sujuvasti. Sen muutaman minuutin, sitten taas naks, mikään ei lataudu.Sama homma ilmeisesti minullakin. Yleensä aina nettiä käyttäessä tulee noita katkoksia, joissa nettiselain on toimintakelvoton noin 2 minuuttia. Firefox kuvaa tuota hetkeä jotenkin näin: etsitään verkko-osoitetta...

Kahden minuutin kuluttua toiminta jatkuu normaalisti. Ihmeellisintä on se, että jos sattuu vaikka olemaan video samaan aikaan latautumassa pausella esim. youtubesta, niin video kyllä saattaa latautua normaalisti, mutta uudet nettisivut eivät aukea. Myöskin IRC-toimii tuolloin, mutta en tiedä, tuleeko nuo IRC-viestit kavereiden näytölle jälkijunassa.

Voisiko kyse olla jostain serveribuuttauksesta ja DHCP:stä?

http://fi.wikipedia.org/wiki/DHCP

Itselläni on soneran liittymä ja sama ärsyttävä ongelma oli myös 2/1 liittymällä Oulussa asustellessa. Nykyään nopeus on 8/1. Selaimen vaihtokaan ei ole auttanut.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006
Puolihullu

Start/Käynnistä->Run/Suorita: cmd
c:\dokut ja asetukset>ping 83.145.246.13 -t

Jos tuo ip-osoitteen ping katkeaa samalla kun selain hyytyy, niin kannattaa kilauttaa welhon tukeen ja kysäistä onko katkoja.
Juu kokeilin tuota ja katkesi samalla kun nettikin hyytyi. Sinne mustaan laatikkoon tuli tekstiä "pyyntö aikakatkaistu"

くそっ!

Petu
Jos on langaton linkkiasema niin kannattaa myös tsekata, että antenni on kunnolla kiinni. Minulla oli myös katkoja nettiyhteyksissä, kun antenni oli pikku hiljaa lähtenyt irti liitoksestaan. Oli varmaan siivouksen ja pölyjen pyyhinnän johdosta vääntynyt auki. Sen jälkeen on kyllä pelittänyt buenosti.

Telewellin kyseessä ollessa buuttaus kerran kuukaudessa ei tee myöskään pahaa. Buffalon purkit toimivat vakaammin.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007

Samanlaisia ongelmia Soneran kanssa, tosin mokkulalla: yhteys hyytyy täysin pariksi minuutiksi, sitten tykittää taas.
Yhteys pysyy päällä, jos lataa koko ajan jotain järjettömän kokoista fileä taustalla.

Pyydä ISP:n vikapuolen ihmisiltä filtteri kaapelin ja boxin väliin.
Syy pätkimiseen on boxin ylikuormitus eli liian voimakas signaali.

Mitä nopeampi liittymä sitä varmemmin saa päätelaitteen tilttiin jos signaali on "liian hyvä".

Toinen vaihtoehto on se että pyydät ISP:n asentajan laskemaan jakoboxista lähtevän signaalin tasoa.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Kiitos avusta ja vaivannäöstä kaikille. Olen vissiin saanut ongelman korjattua, siltä tämä vaikuttaisi nyt vahvasti. Skannasin koneen jollain ad-aware ohjelmalla ja se poisti 18 kohdetta, oliko ne jotain cookiesseja. Sen jälkeen ei ole pätkinyt ja siitä on jo hyvä tovi. Uskoisin että tämä netti toimii nyt ongelmitta, olen enemmän kuin tyytyväinen.

Osaako joku muuten sanoa miten nuo voivat aiheuttaa kuvailemaani pätkimistä? Itse en ymmärrä ollenkaan.

くそっ!

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Cookiet eivät aiheuta verkko-ongelmia. Eivätkä ne ole haittaohjelmia, vaikka jotkin tietoturvaohjelmat niin äänekkäästi ilmoittavat.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ev%C3%A4ste

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat