Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

[size=150:39iq3p04]Lisää tuoreita uutisia suomen jääkiekkomaajoukkueen osalta:[/size:39iq3p04]

Ei voi olla totta - nyt loukkaantui Sami Salo
Perjantai 22.1.2010 klo 09.01 (päivitetty klo 09.26)

Suomen olympiajoukkueen puolustaja Sami Salo loukkaantui yön NHL-kierroksella, kertoo Ilta-Sanomat.

Vancouver-pakki joutui jättämään pelin kesken kolmanessa erässä, kun joukkue kaatoi Dallasin 4-3. Ilta-Sanomien mukaan Salo loukkasi ilmeisesti nivusensa.

- Näitä on ollut ennenkin. En usko, että olympialaiset ovat vaarassa, Salo kommentoi Ilta-Sanomille.

Leijonia on kohdannut tammikuussa hirvittävä epäonni loukkaantumisten suhteen. Teemu Selänteen leuka murtui, Saku Koivu venäytti polvensa, Jere Lehtisellä ja Tuomo Ruudulla on ylävartalovamma.

http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2010012210977123_jk.shtml

Minä en usko sattumaan - en ainakaan tässä tapauksessa - vaan olen aivan varma, että kyseessä olevat viimeaikaiset nhl-jääkiekkoilijoiden loukkaantumiset ovat determinoituja mm. psykologisista tekijöistä käsin. Kukaan ei halua ottaa vastuuta ja kantaa lippua olympialaisissa, ja jääkiekkoilija yksi toisensa jälkeen ajautuu kaukaloissa loukkaantumistilanteisiin, jotta saisi siitä hyvän verukkeen olla ottamatta osaa olympialaisiin. He siis uhrautuvat NHL-runkosarja otteluissa liiankin kanssa.

Kaikki alkoi siitä, kun Teemu Selänne, tuo ainoa suomalainen taidokas maalintekijä, loukkaantui. Suomella on aina ollut vaikeuksia niin sanottujen maalintekijöiden suhteen ja suomi ei ole millään ilveellä voittajasuosikkeja olympialaisssa. Venäjä ja Kanada ovat erittäin vahvoilla. On siis hyvä syy olettaa, että näiden maiden joukkueet pöllyttävät suurilla lukemilla heikompia joukkueita. Suomi ei ole kuin keskitason joukku paperilta katsoessa, mutta nyt näyttää siltä, että ratkaisevien pelaajien 'loukkaantuessa', suomen joukkueesta tulee entistä vaatimattomampi.

On hienoa, että nämä 'kiekkoveteraanit' menevät vaimojensa luoksi nyyhkyttämään ja antavat mahdollisten korvaavien nuorten pelaajien ottaa vastaan nöyryytyksen ja häpeän.

Minä odotan sitä hetkeä, kun päävalmentaja päättää valita olympialaisiin jonkun pelaajan suomen ykkösdivisioonasta. Tätä menoa se ei olisi enää yllättävää.

Kommentit (13)

Vaikken enää kiekkoilua pidäkään niin huippulajina kuin vielä 10 vuotta sitten, tämä loukkaantumissuma alkaa olla jotain uskomattoman ja naurettavan välimaastosta.

Eikös nyt ole alkuperäinen ykkösketju enemmän tai vähemmän rampana? Vaikka miten olisi kokemusta ja muuta krediittiä, Selänne ja vanhempi Koivuhan ovat jo melkein nelikymppisiä, tuntuu tosiaan siltä että nuo ei ole pelkästään vahinkoja.

Hullua kyllä, mutta huonoksi tuuriksi tuota on turha sanoa.

Tältä joukkue näyttää paperilla. Hymiöllä merkitsin ne pelaajat, jotka ovat kärsineet loukkaantumisista, mutta jotka saattavat myös päätyä pelaamaan kaikesta huolimatta.

G Niklas Backstrom
G Miikka Kiprusoff
G Antero Niittymaki
D Lasse Kukkonen
D Sami Lepisto
D Toni Lydman
D Janne Niskala
D Joni Pitkanen
D Sami Salo
D Kimmo Timonen
F Valtteri Filppula
F Niklas Hagman
F Jarkko Immonen
F Olli Jokinen
F Niko Kapanen
F Mikko Koivu
F Saku Koivu
F Jere Lehtinen
F Antti Miettinen
F Ville Peltonen
F Jarkko Ruutu
F Tuomo Ruutu
F Teemu Selanne

http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=511597
http://www.jatkoaika.com/maajoukkue.php?sivu=kolumnit&id=9645

planetisti
Seuraa 
Viestejä463
Liittynyt22.9.2008

Tuntuu siltä, että NHL:ssä on tänä vuonna tavallista enemmän loukkaantumisia. Ehkä pelaajien elimistö ja kroppa kokonaisuudessaan alkaa rakoilla liiasta fyysisyydestä? He todennäköisesti vetävät useita eri aineita pystyäkseen pelaamaan 86 peliä + playoffsit, lisäksi pelin tempo on noussut jatkuvasti - ehkä ihmisen keho ei enää kestä.

Olkaamme huoleti. Kisat sujuvat Suomelta normaalisti, ja päättyvät siihen, että joku pelaajista näyttää takapuoltaan bussista tai hemputtaa hotellin ikkunasta.

Shriek
Kaikki alkoi siitä, kun Teemu Selänne, tuo ainoa suomalainen taidokas maalintekijä, loukkaantui.Selänne, Koivu ja kumppanit ovat kaikki melkein 40-vuotiaita kehärääkkejä, pois tuollaiset papparaiset ja nuoremmille tilaa.

Epic
Seuraa 
Viestejä2174
Liittynyt16.5.2009
Javert
Shriek
Kaikki alkoi siitä, kun Teemu Selänne, tuo ainoa suomalainen taidokas maalintekijä, loukkaantui.Selänne, Koivu ja kumppanit ovat kaikki melkein 40-vuotiaita kehärääkkejä, pois tuollaiset papparaiset ja nuoremmille tilaa.Kyllä sinne varmasti mielellään laitettaisiin nuorempia jos vaan olisi ketä laittaa. 90-luvun ja 2000-luvun alun Nuori Suomi ja kaikki pelaa systeemeillä varmistettiin, että maastamme ei juuri tule nuoria huippupelaajia. Toisekseen jokaisella maalla on Selänteen ja kummppaneiden ikäluokan pelaajia mukana.

Timonen muuten ei ole loukkaantunut tällä hetkellä mutta on toki kärsinyt niistä tällä kaudella. Filppulalla sen sijaa on jotain pientä ongelmaa nivusissa.

Ja yhtälailla niitä loukkaantumisia on muillakin mailla. Naapurimme Ruotsi on kärsinyt niistä ihan yhtä paljon, ehkä hekään ei kestä paineita.

Tällä hetkellä loukkaantuneena:

Tomas Holmström
Niklas Kronwall
Peter Forsberg
Johan Franzen jota ei edes valittu kun ei missään tapauksessa pysty pelaamaan terveenä olisi ollut mukana.

Lisäksi isompia loukkaantumisia on ollut:

Jonas Gustavsson
Daniel Alfredsson
Daniel Sedin
Henrik Zetterberg

Nyt kävi näin.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907
Liittynyt8.12.2007

Kyseessä on NHL-seurojen salaliitto. Eli peluutetaan ennen taukoa pelaajat hieman rikkinäisiksi, jotta voidaan lepuuttaa heitä ilmaiseksi olympiatauon ajan.

Viimeksi ainakin kestivät sen paineen.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

planetisti
Tuntuu siltä, että NHL:ssä on tänä vuonna tavallista enemmän loukkaantumisia. Ehkä pelaajien elimistö ja kroppa kokonaisuudessaan alkaa rakoilla liiasta fyysisyydestä?Kyllä. Sanotaan, että kehitys on mennyt siihen suuntaan, että peli on fyysisempää kuin aiemmin. Silti epäilyttää suuresti, että kyseinen loukkaantumissuma olisi pelkkää huonoa onnea.

Javert
Selänne, Koivu ja kumppanit ovat kaikki melkein 40-vuotiaita kehärääkkejä, pois tuollaiset papparaiset ja nuoremmille tilaa.Höpsis. Oletko katsonut Selänteen tämän vuoden otteita? Olen itse ollut erittäin hämmästynyt siitä, miten miehellä luistin kulkee edelleen todella hyvin ja maalintekotaito on myös kunnossa. Luistelutaidoissa hän on verrattavissa Sergei Fedoroviin, joka ikäänsä nähden edelleen varsin nopea luistelija. Toisaalta eroavat sitten siinä, että Fedorov on enemmän playmaker ja Selänne ns. sniper.

Selänne rikkoo viimeistään ensikaudella Kurrin ennätyksen kaikkien aikojen eniten NHL-maaleja tehneenä henkilönä. Voisi varmaan rikkoa jo tänäkin vuonna, ellei noita harmillisia loukkaantumisia olisi tullut. Sen lisäksi kyllä hän tuon tittelin ansaitsisi, kun ottaa huomioon, että hänellä ei ole koskaan ollut sellaisia ketjukavereita Kurrilla aikanaan oli.

Epic
Peter ForsbergForsberg, jos joku, oli minusta aivan uskomaton valinta ruotsin maajoukkueeseen. Jos yksilön lahjakkuutta joskus yliarvostetaan, niin Forsbergin tapaus on kyllä minun silmissäni sellainen.

dot4
Seuraa 
Viestejä410
Liittynyt11.5.2007

Jos jotain positiivista loukkaantumisten keskeltä haluaa löytää niin maalivahdeista yksikään ei ole loukkaantunut. Uskoisin että Koivu, Selänne ja Salo pystyvät kuitenkin pelaamaan kisoissa, tai ei se haittaisi jos heiltä jäisi joku Valko-Venäjä -ottelu väliin. Selänne voi laittaa koko naaman kattavan suojan, jollaisia B-junnut käyttää. Muistaakseni tuohon joukkueeseen on nimetty jumalaton liuta varamiehiä, kyllä sieltä aina pari kokematonta on näiden vanhojen supertähtien tilalle heittää. Eri asia on se että kokemattomat ei ole ihan niin kovatasoisia pelaajia.

Lisää ihmisiä, jotka eivät kestä paineita ja nöyryytystä.

Vancouver. Kanadan ja Yhdysvaltojen urakka saattaa keventyä rutkasti naisten olympiajääkiekossa seuraavissa Sotšin talvikisoissa vuonna 2014. Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtajan Rene Faselin mukaan epätasaiset ottelut voitaisiin keskeyttää ennen täyttä aikaa, jos lukemat yltyvät liian rumiksi.

http://www.hs.fi/urheilu/jaakiekko/artikkeli/J%C3%A4%C3%A4kiekkopomo+Ep%...

Miten olisi vaikka sellainen vaihtoehto, että jos tasoero on liian suuri, niin pysytään kokonaan poissa kisoista ja harjoitellaan. Suoraan sanottuna **tut*** tällainen pelleily.

Slovakian valmentajan Miroslav Karafiatin mukaan siitä, että Bulgarian pelaajat pääsivät opettelemaan luistelua ja muiden varusteiden käyttöä kaksi viikkoa ennen ottelua.
HS

Selittelee 0 - 82 tappiota. Olisivat olleet edes päissään sammuneet kaukaloon.

Shriek

Höpsis. Oletko katsonut Selänteen tämän vuoden otteita? Olen itse ollut erittäin hämmästynyt siitä, miten miehellä luistin kulkee edelleen todella hyvin ja maalintekotaito on myös kunnossa. Luistelutaidoissa hän on verrattavissa Sergei Fedoroviin, joka ikäänsä nähden edelleen varsin nopea luistelija.Vanhetessa ei tietenkään se taito katoa ensimmäisenä. Ihan omasta kokemuksesta sanoisin, että ensimmäiset merkit näkyvät palautumisen hidastumisessa. Niinpä vanhemmalle tyypille sellainen kiihkeä pelitahti nimenomaan on loukkantumiselle altistava, koska keho ei ehdi palautua samalla tavalla edellisen rasituksesta.

Toinen tekijä on sitten se, että ajan myötä sitä kertyy kaikkea pikku vauriota ja vaivaa. Vanhat revähdykset esim. revähtävät helpommin uudestaan, koska arpikudos ei ole yhtä toimivaa kuin terve lihaskudos. Itse asiassa kokenut pelaaja varmaankin juuri sillä kokemusken kautta kertyneellä taidollaan pitkäänkin kompensoi mahdolliset fyysiset puutteensa suhteessa nuorempiin.

Tämä nyt vain ihan muuten ottamatta kantaa vars. aiheeseen sen kummemmin.

Toisaalta eroavat sitten siinä, että Fedorov on enemmän playmaker ja Selänne ns. sniper.

Selänne rikkoo viimeistään ensikaudella Kurrin ennätyksen kaikkien aikojen eniten NHL-maaleja tehneenä henkilönä. Voisi varmaan rikkoa jo tänäkin vuonna, ellei noita harmillisia loukkaantumisia olisi tullut. Sen lisäksi kyllä hän tuon tittelin ansaitsisi, kun ottaa huomioon, että hänellä ei ole koskaan ollut sellaisia ketjukavereita Kurrilla aikanaan oli.

Epic
Peter ForsbergForsberg, jos joku, oli minusta aivan uskomaton valinta ruotsin maajoukkueeseen. Jos yksilön lahjakkuutta joskus yliarvostetaan, niin Forsbergin tapaus on kyllä minun silmissäni sellainen.[/quote]

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat