Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

Vaikka korrelaatio on ilmeinen ei kausaliteetti mielestäni vallitse upseerikoulutuksen ja paremman tulotason välillä, niinkuin alla pyrin perustellen osoittamaan.

Lainaamani vastine erään sinisilmäisen optimistin kirjoitelmaan antaa osviittaa siitä ettei armeijan käyminen sinällään ole kausaliteetti huomioon ottaen aiheuttaja Ruk:n tai Auk:n käyneiden parempaan ansiotasoon myöhemmin siviilissä. Vaan ennemminkin tämä osoittaa että armeija valikoi onnistuneesti kermat päältä.

Sivareille ei suureksi harmikseni tehdä älykkyystestejä eikä heidän sijoittumistaan sosiaaliluokkiin siviiliin siirymisen jälkeen tutkita riittävästi joten on vähän perusteita ottaaa tilastollista kantaa siihen voiko haaveilemani stereotyyppinen ylisivari pärjätä yhtähyvin ellei paremmin kuin Ruk:n tai Auk:n käynyt.

baal1984
Annat mielestäni turhan ruusuisen kuvan armeijan hyödyllisyydestä. Se että armeijan käymisestä on hyötyä joillekin aloille hakeutuville kuten turva-alalle ei tarkoita sitä että siitä kaikille olisi hyötyä. Tämän vahvistaa maisteri-->
– Asepalvelus on vain harvoille ammatillisesti hyödyllinen kokemus
*

Erään** Ruotuväen lehden numeron sivun 4 artikkelin mukaan armeijassa menestyminen korreloi voimakkaasti menestymisen kanssa myöhemmin työelämässä, mutta, isompi mutta se ei tutkijoiden mukaan ole seurausta armeijasta sinällään vaan armeijan käyttämäillä valintamenetelmillä joissa on korostuneessa asemassa muistikuvani mukaisesti henkistä suorituskykyä mittaavat testit.

Jos sivareille tehtäisiin samanlaiset P1 ja P2 testit voitaisiin mielestäni myös nähdä samanlainen ennusttava ilmiö "ylisivareiden" menestymisestä myöhemmin työelämässä.

*http://www3.mil.fi/ruotuvaki/?pid=3174

**http://www.mil.fi/ruotuvaki/nettipdf/Ruotu_1_02_72.pdf[/quote]*

*http://www.tiede.fi/keskustelut/posting.php?mode=quote&f=13&p=1199456

Jännänä sivujuonteena todettakoon että ollesani Riihimäen viestirykmentissä 3 viikkoa meidän eteemme auditoriossa heijastettiin tilastokuvaaja upseerikoulutuksen ja myöhemmän korkeampaan sosiaaliluokkaan sijoittumisen välillä. Nuorille jannuille on helppo jauhaa skeidaa, selventämättä sitä ettei korrelaatio läheskään aina tarkoita syy-seuraus suhteen voimassaoloa.

-

Kommentit (6)

Cargo
Seuraa 
Viestejä979
Liittynyt27.8.2007

Se että RUK:n käyneet löytyvät helpommin toimitusjohtajien paikalta, johtuu yksilön kunnianhimosta sekä halusta menestyä, eikä mistään RUK:n luennolla saadusta "valaistumiskokemuksesta" - naiiviutta edes väittää muuta.

Naispoliitikot, jotka eivät tiedä mistään mitään, tuijottavat vain menestymisen ja RUK:n välistä korrelaatiota, eivätkä ymmärrä että kyse on yksilöiden ominaisuuksista eikä mistään armeijassa opitusta.

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
Liittynyt9.10.2008
baal1984
Nuorille jannuille on helppo jauhaa skeidaa...

Juuri tämän vuoksi sotavoimiin halutaan mahdollisimman nuoria.

We're all mad here.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

En kykene millään ymmärtämään sitä seikkaa armeijassa piipahtamisen aikana että miksi alikersanteilla oli oikeus pitää tupansa oleellisesti sotkuisempana kuin opetettaviensa saati sitten vänrikki ja hänen kaatopaikkamainen työhuoneensa.

Mikä logiikka tässä on? Varusmiehiltä edellytettiin särmyyttä pitämällä neuroottisen tarkkaa huolta tupien asian mukaisesta järjestyksestä mutta nokkimisjärjestykessä keskiportaassa olevilta ei edellytetty samanlaista kuria. (Kerran pääsin vilkaisemaan sekunnin ajaksi edellämainittujen ryhmien työhuoneisiin, ja minulle sanottiin: "Täällä ei ole mitään nähtävää!")

A) Varusmiehillä voidaan kaiketi tulkita siisteyden korreloivan särmyyden kanssa
B) Aliupseereilla ja vänrikillä voidaan kaiketi tulkita epäsiisteyden korreloivan X:n kanssa

Mikä on X? X=mielipuolisuudenko? Koittakaa nyt vittu keksiä armeijan käyneet hyvä ilmaisu X:lle!

-

Jorma
Seuraa 
Viestejä2351
Liittynyt27.12.2008
Cargo
Se että RUK:n käyneet löytyvät helpommin toimitusjohtajien paikalta, johtuu yksilön kunnianhimosta sekä halusta menestyä, eikä mistään RUK:n luennolla saadusta "valaistumiskokemuksesta" - naiiviutta edes väittää muuta.

Upseerikoulutukseen valitaan ne, joilla on paras koulutus. Ovat upseeriainesta. Ei sinne sotaintoisuuden perusteella kukaan joudu tai pääse.
Paremmin koulutetut tulevat luultavasti hankkimaan paremmin.
Monet työnantajat maksavat paremmin upseereille.
Kun itse aikoinaan hakeuduin Valmetille suunnittelijaksi, oli vastavalmistuneen insinöörin kuukausipalkka 1350mk.
Siihen tuli lisäksi erilaisia lisiä kielitaidosta, hyvistä numeroista ja sotilaskoulutuksesta. 50 mk upseerille ja 25 mk aliupseerille. Ainakin konepuolen vastavalmistuneella inssillä oli tyytyminen näin laskettuun palkkaan, nykytilanteesta en tiedä.

Erään suomalaisen ö-jalostamon pomo oli hakijalta aina pyytänyt sotilaspassin nähtäväkseen. Ilmeisti asia vaikutti valintaan kun armeijassa oppii hierarkiaa ja käskytystä ja esiintymistä ja ...

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006
tietää
Erään suomalaisen ö-jalostamon pomo oli hakijalta aina pyytänyt sotilaspassin nähtäväkseen. Ilmeisti asia vaikutti valintaan kun armeijassa oppii hierarkiaa ja käskytystä ja esiintymistä ja ...Tai sitten ei halunnut selkärangattomia sivarilusmuja nurkkiin pyörimään.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat