Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009
Stinger
Kaikesta on kuitenkin maksettava, joten valitsee sitten oman tärkeysjärjestyksensä ja arvojensa mukaan itse kukin sen tiensä. Joillakin ihmisillä saattaa olla sairaalloinen kiinnostus seksiin, mutta siihenkin löytyy kyllä nykyään hoitoa tarvittaessa, jos vaan kiinnostaa hakea ja kokee sen tilanteensa omaa tai läheistensä elämää haittaavaksi, kuten se pahimmillaan saattaa ollakin.Miten määritellään liiallinen ja miten liian vähäinen kiinnostus seksiin? Äkkiseltään tulee mieleen että liikaa tai liian vähän seksistä kiinnostunut taho kaiketi harvemmin tuntee itsensä sairaalloisen seksistä kiinnostuneeksi/kiinnostumattomaksi. Kyseessä on siis ympäristön ihmiseen painama leima. Tai parisuhteessa pahimmillaan voi käydä niin että toinen osapuoli syyttää toista osapuolta liiallisen kiinnostuneeksi ja toinen liiallisen kiinnostumattomaksi.

Tulisiko liikaa seksistä kiinnostuneen hakeutua hoitoon vai ratkaista asia esim. runsaalla masturbaatiolla? Miksi vain vähän seksistä kiinnostuneen pitäisi edes yrittää kiinnostua seksistä?

Mitä siis on sairaalloisuus? Voiko kenet tahansa leimata miksi tahansa jos vain sattuu sillä hetkellä huvittamaan moinen? (Tottakai voi, mutta onko syytä?)

Voiko ihminen aina vapaasti ja tietoisesti valita asioita ja tekemisiään oman tahtonsa mukaan, varsinkaan seksuaalisuuden alueella?

[size=50:18zidsx2]Ehkä kiinnostukseni seksiaiheisiin on sairaalloista sorttia ja siksi niihin tulee palattua aina vain uudelleen.
[/size:18zidsx2]

Sivut

Kommentit (58)

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006

Hyperseksuaalisuus tarkoittaa poikkeavan korostunutta seksuaalisuutta. Se saattaa olla esimerkiksi kaksisuuntaisen mielialahäiriön maanisen vaiheen oire ja johtaa tekoihin, joita henkilö myöhemmin katuu.

Hyperseksuaaliselle henkilölle on ominaista hyvin vahva sukupuolivietti ja pakkomielle seksistä, "seksiaddiktio". Hyperseksuaalisuuden merkkinä pidetään toistuvaa tarvetta seksuaaliseen stimulaatioon, joka ei kuitenkaan johda seksuaaliseen tyydytykseen. Näin syntyy oravanpyörä, jota mahdolliset fysiologiset ja neurologiset oireet korostavat.

Hyperseksuaalisuus korvaa nykyisin vanhat nymfomania ja satyriaasi käsitteet, joilla tarkoitettiin samaa asiaa. Sekä nymfomania että satyriaasi löytyvät kuitenkin edelleen Suomessa käytetystä ICD-10 tautiluokituksesta.

Hyperseksuaalisuuden rajat ovat usein väittelyn aiheena ja monet kyseenalaistavat sen, voidaanko asiasta edes suorittaa lääketieteellistä diagnoosia, koska seksuaalinen käyttäytyminen vaihtelee niin suuresti ihmisten keskuudessa. Yhden henkilön "normaalina" pitämä seksuaalisuus saattaa kuulostaa toisesta alhaiselta, ja kolmas saattaa pitää sitä poikkeavan korostuneena.

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Hyperseksuaalisuus

Tässä myös sitten osoite seksiaddiktien vertaistukiryhmän sivustoille:

http://saasuomi.ning.com/

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Koko seksi ja siitä puhuminen/kirjoittelu on sananmukaisesti pers**stä. Eiväthän luonnossa muutkaan eliöt ajattele koko ajan seksiä ,kuten vaikkapa kanit .

Jopa ihmisten/toistensa koskettelu on perverssiä ja tulisi kieltää ? Katsekontakti..herrajumala-seksuaalista ahdistelua..

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Nyt kaikki vertaistukiryhmään että saadaan inhoittava seksi pois mielestä vaivaamasta! Taivaanrannassa kajastaa jo iki-ihana täydellisyys: aseksualisuus. Miksi tyytyä vähempään!

Reiska
Seuraa 
Viestejä5304
Liittynyt6.5.2007

On olemassa harvempia tapauksia jolloin tekis mieli nostaa jokaista vastaantulevaa hameenhelmaa. Tämä voi häiritä jo ihmistä itseäänki, jolloin haluaa oireeseensa apua. Kun mikää ei tuo tyydytystä, on vain uuvuttava himo.

Per se

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006

Seksiaddiktion syyt, oireet ja hoito

Termiä seksiaddiktio käytetään kuvatessa sellaisen henkilön käyttäytymistä, jolla on epätavallisen voimakas sukuvietti tai pakkomielle seksiin. Seksi ja ajatukset seksistä hallitsevat seksiriippuvaisen ajattelua vaikeuttaen työskentelyä tai terveiden ihmissuhteiden solmimista. Seksiriippuvaiset ajattelevat vääristyneesti ja usein rationalisoivat ja oikeuttavat käytöksensä syyttämällä muita ongelmistaan. He yleensä kieltävät ongelmansa olemassaolon ja keksivät tekosyitä toiminnalleen. Seksiaddiktio myös yhdistetään riskinottoon. Seksiriippuvainen henkilö harjoittaa erilaisia seksuaalisen aktiviteetin muotoja huolimatta potentiaalisista negatiivisista ja/tai vaarallisista seurauksista. Riippuvaisen ihmissuhteiden vahingoittumisen ja työ-ja sosiaalielämän häiriintymisen lisäksi seksiaddiktio asettaa henkilön alttiiksi emotionaalisille ja fyysisille vammoille.

Joittenkin ihmisten seksiaddiktio edetessään sisältää laittomia aktiviteetteja, kuten exhibitionismia (itsensä paljastelua julkisesti), rivojen puhelinsoittojen tekemistä tai ahdistelua. On kuitenkin syytä huomata, että seksiriippuvaiset eivät välttämättä muutu seksuaalirikollisiksi.

Seksiaddiktioon liittyvä käyttäytyminen sisältää

-Pakonomaista itsetyydytystä (itsestimulaatio)
-Useita suhteita (avioliiton ulkopuolisia suhteita)
-Useita tai nimettömiä seksipartnereita ja/tai yhden yön suhteita
-Johdonmukaista pornografian käyttöä
-Turvaamatonta seksiä
-Puhelin-tai tietokoneseksiä (cybersex)
-Prostituutiota tai prostituoitujen käyttöä
-Exhibitionismia (julkista itsensä paljastelua)
-Pakonomaista deittailua "henkilökohtaista"-ilmoituksia hyväksikäyttäen
-Voyerismia (muitten tirkistelyä) ja/tai stalkkaamista (vainoamista,ahdistelua)
-Seksuaalista häirintää
-Ahdistelua/raiskaamisen

Yleensä seksiaddiktion omaava henkilö ei saa juurikaan tyydytystä seksuaalisista aktiviteeteista eikä muodosta emotionaalista yhteyttä seksikumppaneihinsa. Lisäksi seksiaddiktio-ongelma usein johtaa syyllisyyden ja häpeän tunteisiin. Seksiriippuvainen myös tuntee olevansa kykenemätön kontrolloimaan käytöstään riippumatta sen negatiivisista seurauksista (taloudelliset, terveydelliset, sosiaaliset ja emotionaaliset jälkiseuraukset)

Miten seksuaalista riippuvuutta hoidetaan?

Useimmat seksiriippuvaiset kieltävät riippuvuutensa ja hoitaminen on riippuvaista henkilön ongelmansa hyväksymisestä ja myöntämisestä. Monissa tapauksissa tarvitaan merkittävä tapahtuma, kuten työn menetys, avioliiton rikkoutuminen, pidätys tai terveyskriisi pakottamaan riippuvaisen myöntämään ongelmansa. Seksiaddiktion hoito perustuu riippuvuuskäyttäytymisen kontrolloimiseen ja auttamaan henkilöä kehittämään terveen seksuaalisuuden. Hoitoon sisältyy koulutusta terveestä seksuaalisuudesta, yksilökohtaista ohjausta sekä avio-ja/tai perheterapiaa. Tukiryhmiä ja 12 askelmainen hoito-ohjelma seksiriippuvaisille (kuten Sex Addicts Anonymous) ovat myös saatavilla. Joissakin tapauksissa lääkkeitä, joita käytetään pakko-oire vaivoihin saatetaan käyttää hillitsemään pakonomaisen laatuista seksiaddiktiota. Näitä lääkkeitä ovat Prozac ja Anafranil.

Lähde: http://www.medicinenet.com/sexual_addiction/article.htm

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Mielisairaalassa oli hoidokkina nainen joka näpläs jatkuvasti sukupuolivärkkiään. Olin siistijänä siellä ja otin tavakseni kulkea reittejään desinfiointirievun kanssa.
Ei siihen siellä kukaan erityisemmin kiinnittänyt huomiota, sihen tottui kun siellä oli kaikenlaista erikoisempaa poikkeavuutta kun potilaat oli irti tästä reaalimaailmasta.

Moinen räpläysvimma on melkoinen haitta mutta en ole ikinä vastaavaan törmännyt. Harvinaista taitaa olla? Yleisempää on peliriippuvuus, päihderiippuvuus. Idea on tietenkin periaatteessa sama; saada tyydytyksentunne ja toistaa sitä usein.

Ehkä itselläni kirjoittaminen on riippuvuuttani?
Autisminkirjossa on tavallista että on jotain riippuvuuksia kun olo on helposti aika tyhjä ja ulkopuolinen, Johtuu aivovammasta.
Se miten ja mihin jää riippumaan, siihen vaikuttaa kaiketi kongnitiiviset lahjat, oppimiskyky, taju oikeasta ja väärästä, edullisesta ja epäedullisesta toiminnasta, itsen ohjailusta, siitä käyttääkö taipumuksiaan mihin..

Periaatteessa kaikkia ihmisiä piinaa riippuvuudet mutta volyymit vaihtelee.

Olettaa voi kait että vakavampien häiriöiden takana on varhaislapsuudessa tapahtuneet virheet tai poikkeamat siitä mitä olis pitänyt. Ensimmäiset 3v. on todella merkittävät kehityksen kannalta ja esmes hylätyksi tullut lapsi voi oireilla myöhemmin. Mm. alkoholistien lapsilla on yleistä etsiä turvaa ja tyydytystä jostakin omaan ulkopuolisuuteensa tjms.
Jos ei ole kokenut alussa huolenpitoa ja rakkautta se voi olla yks syy siihen miks kehittyy joku adiktio tai monia.

Autismin kohdalla ei ole kyse ulkopuolisesta vaikuttimesta, se on sisäsyntyistä.

Mutta.. mitään pakkoahan ei ole moralisoida minkään koraanin tai raamatun mukaan. Stingerin liittämä listaus irtosuhteilusta, yms. näyttää ihan naurettavalta.
Ei oo mitään ydinparisuhdenormia missään muualla kuin ihmisten mielikuvituksessa. Usein sekin on etupäässä taloudellisen voitotavoittelun nimissä tapahtuvaa riippuvuutta yhdessä ja samassa ihmisessä ja sellainenkin saa helposti sairaalloisia piirteitä.

Haitta-asteen mukaan pitää tietenkin pyrkiä hallitsemaan addiktioitaan.
Sarjamurhailuaddiktio kait kaikkein pahin olis. Siitä saa hyvin suhteellisuudentajua siihen mitä jokkut änkyräuskovaiset sönköttää seksuaalisuudesta, joka lopulta on kuitenkin jokaisen oma asia. Jos joku näplää omissaoloissaan värkkejään niin ei se ketään voi haitata. Se voi olla sen ihmisen tapa pysyä jollakin tuntemuksella kiinni reaalissa. Ei siis mitenkään tuomittavaa muuten kuin sosiaalisen häiriön takia ja kieltää se pitää siitä syystä.

Pikkulapsosten hoitelussa oon itte useinkin huomattunut lapselle että ei saa räplätä itteensä muitten nähden ja selittänyt sitten miks se ei ole asiallista. Useimmat ihmiset oppii sosiaaliset säännöt aika helposti ja se mitä ihmiset ovat seksuaalisesti itsekseen, siitä harvoin tiedetään kun niistä asioista ei ole tapana hölistä eikä etenkään ole pakko.

Hm.. oon monia vuosia käynyt eri psykiartien puheilla mutta ei ne ole kyselleet mun sukupuolielämästäni tai seksuaalisuudestani sen koommin kun autisminkirjodiagnoosia tehdessä kyselivät. Meikäläisillähän on tosi yleistä olla joko yli- tai aliseksuaalisia.
Se siitä.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Mulla on kamala tekeminen kun ajoittain olen yliseksuaalinen ja välillä luisun aseksuaalisuuteen. En oikein tiedä mikä on minun "normaalia" seksuaalista käyttäytymistäni. Olenko sensuelli, eroottinen ja naisellinen vaiko sukupuoleton neutri? Tuleeko omia naimahalujaan toteuttaa estotta kaikkien kanssa kenen kanssa vaan mieli tekee koska seksuaalisuuteni on omaani ja teen mitä tykkään eikä se kenellekään kuulu, vai tuleeko tavaraansa varjella kunnes molemminpuoliset tunteet ovat pelissä?

Paljonko on liikaa seksikumppaneita? Paljonko on sinun henkilökohtainen mielipiteesi, montako seksikumppania on liikaa?

Kertooko seksikumppaneiden määrä seksuaalisesta aktiivisuudesta? Mistä muusta se voi kertoa? Onko seksuaalisessa aktiivisuudessa jotain tuomittavaa sinun henkilökohtaisen mielipiteesi mukaan, johon meillä kaikilla on oikeus? Mitä tuomittavaa siinä on ja miksi?

Onko seksuaalinen aktiivisuus kadehdittavaa? Miksi?

Montako entistä seksipartneria on liikaa jotta voisit ajatella ihmistä kumppaniksesi? Miksi? Onko entisten seksikumppanien määrällä merkitystä tilanteessa jossa et entisistä tiedä ja kumppanisi ei ole koskaan pettänyt luottamustasi? Jos kumppanisi ei ole koskaan sinua pettänyt ja saat yllättäen tietää että hänen entisten seksikumppanien määrä ylittää reilusti sinusta sallitun rajan niin mitä sitten tapahtuu? Mikä muuttuu, miten ja miksi?

Mitä seksi ja seksuaalisuus teille merkitsevät? Kuinka ilmennätte seksuaalisuuttanne? Kuinka seksuaalisuuttaan voi ilmentää? Kuinka olla seksikäs nainen olematta mauton?

Hämmentää.

Toope
Seuraa 
Viestejä24855
Liittynyt23.7.2006

Miksi juuri naiset tällä palstalla aina puhuvat seksistä? Onko naisen ajattelu jotenkin niin keskittynyt sen ympärille? Perinteisestihän lähinnä miehiä syytetään alapäällä ajattelusta, mutta onko asia noin?

Pyydän tietenkin jo etukäteen anteeksi kaikkia mahdollisia stereotypioita.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Toope
Miksi juuri naiset tällä palstalla aina puhuvat seksistä? Onko naisen ajattelu jotenkin niin keskittynyt sen ympärille? Perinteisestihän lähinnä miehiä syytetään alapäällä ajattelusta, mutta onko asia noin?

Pyydän tietenkin jo etukäteen anteeksi kaikkia mahdollisia stereotypioita.


No sitä varsinaista kikkelikalistelua harrastaa ehkä enemmän miehet mutta ehkä seksiaiheet ovat siksi naisten sydäntä lähellä että naisten seksuaalisuus on todistetusti monimutkaisempaa kuin miesten. En tiedä, arvelen näin.

Hämmentää.

Vatkain

Paljonko on liikaa seksikumppaneita? Paljonko on sinun henkilökohtainen mielipiteesi, montako seksikumppania on liikaa?

Kertooko seksikumppaneiden määrä seksuaalisesta aktiivisuudesta? Mistä muusta se voi kertoa? Onko seksuaalisessa aktiivisuudessa jotain tuomittavaa sinun henkilökohtaisen mielipiteesi mukaan, johon meillä kaikilla on oikeus? Mitä tuomittavaa siinä on ja miksi?

Onko seksuaalinen aktiivisuus kadehdittavaa? Miksi?

Montako entistä seksipartneria on liikaa jotta voisit ajatella ihmistä kumppaniksesi? Miksi? Onko entisten seksikumppanien määrällä merkitystä tilanteessa jossa et entisistä tiedä ja kumppanisi ei ole koskaan pettänyt luottamustasi? Jos kumppanisi ei ole koskaan sinua pettänyt ja saat yllättäen tietää että hänen entisten seksikumppanien määrä ylittää reilusti sinusta sallitun rajan niin mitä sitten tapahtuu? Mikä muuttuu, miten ja miksi?

Mitä seksi ja seksuaalisuus teille merkitsevät? Kuinka ilmennätte seksuaalisuuttanne? Kuinka seksuaalisuuttaan voi ilmentää? Kuinka olla seksikäs nainen olematta mauton?
En koskaan miettinyt seurustelusuhteita pohtiessa kumppanin kokemusten määrää. Lähinnä oma kokemattomuus häiritsi, mutta ei minua toisen kokeneisuus mitenkään olisi haitannut.

Jotenkin minulle koko ajatus entisen elämän merkitsevyydestä (tässä mielessä) on vaan ollut aina outo. Jos kerran halutaan olla yhdessä, ollaan sitten, mitä väliä sillä mitä vuonna x on tapahtunut.

Vatkain kirjoitti:

Paljonko on sinun henkilökohtainen mielipiteesi, montako seksikumppania on liikaa?
Mitä omaan asennoitumiseeni tulee, niin tämähän suhteutuu täysin siihen, missä kontekstissa kohdetta - lukuisten partnerien kanssa seksiä harrastavaa - arvioidaan.

Mistä muusta se voi kertoa?
Kynnys seksuaaliseen toimintaan on suhteellisen matala, eikä välttämättä edellytä minkäänasteista tunnetason sitoutumista.

Montako entistä seksipartneria on liikaa jotta voisit ajatella ihmistä kumppaniksesi?
Ikähän tällaisissa arvioinneissa täytyisi huomioida.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Sakarias
Vatkain kirjoitti:
Paljonko on sinun henkilökohtainen mielipiteesi, montako seksikumppania on liikaa?
Mitä omaan asennoitumiseeni tulee, niin tämähän suhteutuu täysin siihen, missä kontekstissa kohdetta - lukuisten partnerien kanssa seksiä harrastavaa - arvioidaan.

No yleensä ottaen liikaa. ei siihen mitään kontekstia tarvita.

Sakarias
Ikähän tällaisissa arvioinneissa täytyisi huomioida.

No mikä on liikaa parikymppiselle ja mikä kolmekymppiselle ja mikä nelikymppiselle?

Hämmentää.

Vatkain kirjoitti:

No yleensä ottaen liikaa. ei siihen mitään kontekstia tarvita.
Tarvitaan sikäli, koska vastaus riippuu suuresti siitä, että arvioidaanko kohdetta vaikkapa potentiaalisena seurustelukumppanina vaiko ystävänä, tuttavana ja lajitoverina. Jälkimmäisissä tapauksissa ei käytännössä lienee ylärajaa, koska tältä kannalta katsottuna seksuaalinen aktiivisuus on irrelevanttia. Tämä on subjektiivinen näkemykseni asiasta.

No mikä on liikaa parikymppiselle ja mikä kolmekymppiselle ja mikä nelikymppiselle?
Tarkoitin tuolla lähinnä sitä, että nelikymppisen voinee odottaa paritelleen parikymppistä enemmän, joten partnereidenkin määräkin on vastaavasti suurempi.

Täällä puhutaan seksiaddiktiosta, eli siitä kun tekee mieli "liian usein". Mutta entäs kun sen vastakohtakin, eli seksin haluaminen "liian harvoin", on niin ikään muutettu sairaudeksi?

Vanhat miehet vetää Viagraa valtimot ryskyen ja naisillekin kehitetään koko ajan lääkinnällisiä ratkaisuja liian vähäiseksi määriteltyyn halukkuuteen. Alkaa olla aikamoista säätämistä tämä elämä.

Eikö enää mitään poikkeamaa jostain keskiarvosta voida hyväksyä osaksi elämän moninaisuutta?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat