Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Siinäpä se kysymys olikin Olisi vain mukava tietää, kun suoritan filosofian kurssin itsenäisesti ja täytyisi tehdä konseptin pituisia esseitä.

Kommentit (4)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Mitäkähän fonttia tarkoitat? Times new romania? TNR:n 12 vastaa Arialin 10:ä.

Voit ajatella siten, että konsepti olisi 2-3 sivua TNR 12. Onhan ihmisten käsialatkin erilaisia. Kirjoitatko joka riville konseptissa vai joka toiselle?

Yksi vaihtoehto on tietty kysyä kurssin pitäjältä. Esim. s-postilla se käy näppärästi.

Hämmentää.

Eipä tullutkaan mieleen

Eli Arialia käytän ja näille isoruutuisille konseptille kirjoitetaan (ainakin meillä) joka riville.

Ja ope on nyt lomalla, joten en saa häneen yhteyttä.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
peepee_
Eli Arialia käytän ja näille isoruutuisille konseptille kirjoitetaan (ainakin meillä) joka riville.

Laske montako riviä tekstiä per konsepti. Sitten kirjoitat yhtä monta riviä koneella + vaikkapa puoli sivua päälle, koska koneella kirjoitettu on yleensä tiiviimpää kuin käsin kirjoitettu. Toki riippuu käsialasta.

Hämmentää.

Tai laske keskimääräinen sanamäärä per rivi kun kirjoitat konseptille. Sitten kaivat laskimen esiin ja kerrot sen 24:lla (rivien määrä per konseptisivu) ja sen sitten kerrot 4:llä (sivumäärä konseptissa). Lähes jokaisesta säällisestä kirjoitusohjelmasta (kuten Wordista ja OpenOfficesta) löytyy automaattinen työkalu joka laskee asiakirjaan kirjoitettujen sanojen määrän. Näitä lukuja sitten vertailemaan.

Fonttikoon lisäksi myös riviväli vaikuttaa huomattavasti luettavuuteen, meillä opettajat vaativat järjestään vähintään riviväliä 1,5 jotta saavat punakynämerkintänsä ja kommenttinsa sinne tekstin sekaan mahtumaan, tosin filosofian tapaisessa aineessa jossa pilkutusta ym. ei arvioida ei tällä taida niin suurta merkitystä olla. Silti on muutenkin miellyttävämpää lukea tekstiä joka on kirjoitettu sopivalla rivivälillä.

Viimeisin englannin aine jonka koneella kirjoitin oli fonttikooltaan 12, riviväliltä 1.5, oli noin 250 sanaa pitkä ja vei puolikkaan A4:n. Englannissa on tosin paljon enemmän pikkusanoja kuin suomen kielessä.

Olen aina ihmetellyt miksi jopa YO-lautakunnan ohjeissa käsketään vastaamaan tehtävään "1-2 konseptisivulla" kun paljon yksiselitteisempää olisi antaa sanamäärä ja prosenttiluku paljonko pituus tästä saisi poiketa, kuten kielten kokeissa tehdään.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat