Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

BBC:n toimittaja tutki brittiläisen yrityksen laitetta, jonka pitäisi tunnistaa erilaisia räjähteitä. Raportin mukaan yksittäinen laite maksaa 40 000 dollaria ja ainakin Bagdadiin niitä on hankittu 85 miljoonan dollarin edestä.

Raportti löytyy täältä: http://www.youtube.com/watch?v=rQMwXo1SSVo

Videossa todetaan laitteen olevan pelkkä lelu, jonka sisällä ei ole edes mitään elektroniikkaa. Jopa laitteelle myytävät "ohjelmointikortit" sisältävät vain pelkän alumiinisen myymälävarashälyttimen. Laite perustuu ilmeisesti samaan periaatteeseen, kuin veden etsiminen varvun avulla.

Voiko tämä juttu edes olla totta? Viime vuosien taloushuijaukset ovat kyllä osoittaneet, että ihmiset voivat osoittaa poikkeuksellista tyhmyyttä, mutta että kokonainen maa...

Ilmeisesti Britit ovat tämän raportin takia kieltämässä kyseisen laitteen viemistä Britannian ulkopuolelle. Vaan mitäs sitten tapahtuu, kun laite on todettu virallisesti huijaukseksi ja muualta ruvetaan kyselemään rahojen palauttamista?

Kommentit (5)

Kaverihan vain vedätti tyhmiä, kouluttamattomia ja tietämättömiä poliitikkoja ostamaan tuotteensa. Ihan jokapäiväistä meininkiä jopa täällä suomessa, tosin täällä kärsii vain lompakko (ja joskus sairaat ja eläkeläiset), kun taas tuolla taisi kuolla porukkaa huijauksen johdosta.

Myyjä ja ostaja kumpikin yhtä tuomittavia tahoja.

salai
Seuraa 
Viestejä7593
Liittynyt17.3.2005
Cubemon
Vaan mitäs sitten tapahtuu, kun laite on todettu virallisesti huijaukseksi ja muualta ruvetaan kyselemään rahojen palauttamista?

Uusi kehittyneempi (ja varmaan kalliimpikin) malli poistaa kaikki epäilyt, tuleehan siihen vilkkuvat valot:
author="<a href="http://en.wikipedia.org/wiki/ADE_651">ADE 651 - Wikipedia</a>" kirjoitti:
Jim McCormick refused to be interviewed for the Newsnight investigation, but told The New York Times that ATSC would remain in business: "Our company is still fully operational."[11] He told The Times that ATSC had been dealing with doubters for ten years and that the device was merely being criticised because of its "primitive" appearance. He said: "We are working on a new model that has flashing lights."[7]

Kulta-Hannu Kailajärvenkään ei kannattaisi kehittää kokonaan uutta valuutanvaihtorobottia; riittää kun ohjelmoi ADE 651:een sopivan älykortin ja osoittaa viisarilla näyttöruudulla pyörivää Ahtopainemittaria.

EDIT: Tuo laite vaikuttaa paljon tehokkaammalta Youtube: HEDD1 detector promo.mov, onhan siinä patteritkin.
Tuleekohan siinä mukana myös lippahattu ja puku, eleethän voi opetella videosta. Hitto kun pokka pitäis, vois mennä elvistelemään tuolla tavalla - vaikkapa Keravalle (Hikipedia). Siellä tosin on jo (ainakin) yksi tuon näköinen hiippailija.

Lähde: Questions About Sniffex, ADE651, GT200, H3 Tec, HEDD1, and Other Explosive Detectors

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Heh, bongasin laitteen YLEn uutisesta, jossa Irakilaissotilas tarkasti vehkeellä pyhiinvaeltajien reittiä pommien varalta. Yllättäen uutinen käsitteli pomminräjähdystä kyseisellä pyhiinvaellusreitillä.

aes
Seuraa 
Viestejä173
Liittynyt4.7.2008
Cubemon
Ilmeisesti Britit ovat tämän raportin takia kieltämässä kyseisen laitteen viemistä Britannian ulkopuolelle.Olisivatpa! Valitettavasti kielsivät sen viemisen ainoastaan niihin maihin joissa brittilä/kansainvälinen koalitio sotii, eli Irakiin ja Afganistaniin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat