Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

http://www.emdr.fi/emdr.html

Kellään kokemusta? Mielipiteitä? Lisää asiaan liittyvia linkkejä?

Hämmentää.

Kommentit (6)

Toimii vain kun asiakas on myötämielinen ja luottaa. Traumoissa juuri luottamus asioihin ja ihmisiin horjuu. Luotttamuksen luomisesta tuossa ei taittu kertoa sanaakaan?

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
tietää
Toimii vain kun asiakas on myötämielinen ja luottaa. Traumoissa juuri luottamus asioihin ja ihmisiin horjuu. Luotttamuksen luomisesta tuossa ei taittu kertoa sanaakaan?

Oli siinä siitäkin.

Hämmentää.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Tässä vielä Wikin artikkeli asiasta:

"EMDR
Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) on silmänliikkeisiin perustuva terapiahoito. Hoidon tarkoituksena on auttaa potilasta selviämään jostain traumasta, joka saattaa edelleen painaa mieltä ja häiritä ihmisen normaalia elämää. EMDR terapiassa käydään yleensä 5-10 kertaa. EMDR-menetelmässä muistikuvia neutraloidaan ja muutetaan ohjattujen edestakaisten silmäliikesarjojen avulla. Kukaan ei tarkasti tiedä miksi EMDR, "silmien liikuttaminen puolelta toiselle", tehoaa. Onkin sanottu, että EMDR:llä ikään kuin sulatetaan se osa muistia joka on "jäätynyt". Tässä on kyse jostain samanlaisesta kuin siitä, että kävellessä tai liikkuessa moni ongelma ratkeaa. EMDR on aina osaa laajempaa hoitoa, se ei ole itsenäinen terapia muoto." http://fi.wikipedia.org/wiki/EMDR

Hämmentää.

Melko rankkaa hoitoa. Siinähän ajatuksena on se, että ilmeisesti aivoihimme on syystä tai toisesta "koodattuna" jokin järjestelmä, jolla "jumiin" jäänyttä tietoa saadaan ulos silmiä sopivasti liikuttelemalla. Ilmiönä erittäin mielenkiintoinen, mihin ihmeeseen evoluutio tällaista on kehitellyt?

Tällaisen tietoisesti tai tiedostamatta kätketyn tiedon ulostuonti on voimakas kokemus. Varmaan jo ihan siksikin, että aivoihimme tavallaan tunkeudutaan ja pakotetaan sieltä jotain ulos. Lisäksi itse asia, jota löydetään on useimmiten piilossa hyvästä syystä. Toki löytyminen voi esimerkiksi terapiaa myöhemmin edistää. Kuitenkin sen piilotetun asian äkillinen esille vetäminen voi olla yllättävän traumaattista.

Välttämättä tuosta ei seuraa mitään jälkioireita, yleisintä on päänsärky, joka ei ala heti, vaan esimerkiksi seuraavana päivänä. Särky, joka on jotenkin erilaista kuin mikään aiemmin koettu, ei välttämättä kovempaa, erilaista vain. Sitten väsymys iskee heti terapian jälkeen monille kovana. Ihan eri tason ongelmia on sitten löydetyn tiedon esiin tulon aikaan saamat mahdolliset ongelmat. Vanhat traumat hyppäävät silmille kertalaakista.

Silti suosittelen, aivoihimme pesiytyneet jumit saadaan tällä liikkeelle. En suosittele, jos koet olon tällä hetkellä psyykkisesti jollain lailla epävakaaksi.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Karpov, onko sinulla omakohtaista kokemusta asiasta? Vai mistä tietosi ovat peräisin? Kuulisin mielelläni lisää kokemuksestasi ja näkemyksestäsi.

Esmes tuo kun sanot, että piilotettujen asioiden esiinvetäminen voi olla traumaattista. Niinhän se varmasti onkin, mutta emdr:ssä tarkoitus on edetä hitaasti, potilaan ehdoilla. Samalla apuna käytetään esim. turvapaikkaa.

Onko sinulla lisää tietoa noista apukeinoista, esim. turvapaikasta? Entä itse prosessista. Olen käsittänyt, että emdr vaatii monta istuntokertaa.

Hämmentää.

Katselin jonkun dokkarin fobioiden hoidosta. Siinä käytettiin tuota EMDR:ää hoitamaan jonkun naisen autoiluun liittyviä pelkoja. Mutta sitä ei todellakaan tehty hienovaraisesti.

Käsittääkseni perusajatuksena on se, että kun liikuttelee niitä silmiä, niin aivot käsittelee vuoronperään tunne- ja järkipuolta. Sitten tuodaan väkisin esille se pelko, jolle ei ole järkiperäistä syytä, mutta tunnepuoli laukaisee sitten "fight or flight"-reaktion. Sitten kun tätä heilutellaan nopeasti puolelta toiselle, niin pitäisi muodostua joku kompromissi pääkoppaan, joka auttaa sitten voittamaan tämän tunnepuolen. Sen dokkarin perusteella se näytti kuitenkin toimivan.

Voisihan tätä itsekin kokeilla. Menisi vaikka katsomaan tennistä sivukatsomosta, siitä verkon kohdalta, ja koittaisi keskittyä siihen palloon, eikä niihin naisiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat