Seuraa 
Viestejä451
Liittynyt18.3.2008

VHH:ta (Vähähiilikydraattinen dieetti) on monesti kutsuttu uskonnoksi ja sen kannattajia VHH-uskovaisiksi. Mutta voitaisiinko koko laihdutusliike tulkita uskonnon kaltaiseksi ilmiöksi.

Tieteen kannaltahan koko laihdutusbuumi on turhaa, sillä tutkimusten mukaan 95 %:lla ihmisistä paino palaa myöhemmin takaisin. Mutta kuten muutkin uskonnot, niin laihdutususkovaiset eivät millään suostu uskomaan tätä tosiasiaa, vaan kiistävät sen, yhtä kiihkeästi, kuin evoluutioteoriakin kielletään.

Kun pysyvä laihtuminen on mahdotonta, niin koko laihdutus on järjenvastaista puuhaa, paino saadaan aina laskemaan vähäksi aikaa, mutta sen jälkeen se nousee takaisin ennalleen. Laihdutus vaatii aikaa ja rahaa, ja kieltäymystä, ja tuloksen ovat aina vain hetkellisiä.

Mutta toisaalta laihdutususkontoon liittyy palkintoja, niin kuin muihinkin uskontoihin. Laihdutususkovaiset muodostavat löyhän seurakunnan, ja laihduttajien keskusteluja voitaisiin verrata seurakuntien toimintaan. Jumalan sanan sijasta kuunnellaan ja luetaan saarnoja ravinnosta ja laihdutuskeinoista. Kun uskovainen kieltäytyy seksistä, tanssista ja musiikista, niin laihduttaja kieltäytyy ruuasta. Ennen kristinuskossa esiintyi pylväspyhimyksiä, jotka viettivät pitkiä ajanjaksoja pylväiden päällä eläen osoittaakseen uskonsa voimakkuutta, laihdutususkon pylväspyhimys on anorektikko.

Kristinuskolle on tyypillistä käännytystoiminta. Tätä samaa harjoittavat myös laihdutususkovaiset, jotka yrittävät käännyttää mahdollisimman monet omaan uskontoon. Vakuutellaan muille, että liittymällä seurakuntaan saa hoikan ja kauniin vartalon. Onni ei odota taivaassa, vaan jo ensi kesänä uimapuvussa.

Ikuista kuolemanjälkeistä elämää eivät laihdutususkovien saarnat kuitenkaan lupaa. Mutta kenties kaikkiin uskontoihin kuuluva ajatus kuolemattomuudesta kuitenkin on sillä tavalla sisällä laihdutususkonnossa, että terveiden elämäntapojen avulla uskotaan elämän pidentyvän lähes ikuiseksi.

Kommentit (2)

Tarkoitatko nyt painonhallintaa joka on ihan ok. ja etenkin tieteellistä, ei mihinkään uskoon perustuvaa.

Anorektisyyteen päätyvä liikalaihduttaminen on sairaus, eikä uskontoja kait voida sairauksiksi luokitella kun ne on vaan tietämättömyyden, tunteiden, tapa- ja käytöskulttuurien uskomusten muodostamia jutskia, joilla korvataan tietoa ja kaikki johonkin uskoo kun kaikkea ei tiedetä.

Painonhallita on ihan ok. "harrastus" tai elämäntapa. Sen pitäis olla kaikkien ulottuvilla.
Diabetes II vaanii ylipainoisia ja monet muutkin vaivat on tyypillisiä niille, joilla on ylimääräistä massaa raahattavanaan.

Omakohtaisesti oon joutunut nyttemmin ylipainokurimuksen ansaan ikääntymisen ja vaivaistumisen kautta ja tämä suorastaan *tuttaa kun oon ikäni ollut normipainoinen. Alkaa olla jo 20 liikakiloa ja niissä on ikävät terveysriskinsä.. eikä se ole mitenkään mukavaa kuskata tuollaista määrää täysin turhaa läskiä mukanaan.
Siitä ei enempää. Uskonnoksi en luokittele mitään jolle on tieteelliset perusteet, tässätapauksessa lääketieteelliset. Toki paljon muitakin järkiperusteluja löytyy kuin terveyssyyt. Kansanataloudellisestikin tulee kalliiksi huonokuntoinen porukka, joka ei jaksa, sairastelee, tarvitsee lääkkeitä ja aiheuttaa terveysriskisinä myös onnettomuusalttiutta vaikka sairaskohtausten muodossa, yms.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat