Seuraa 
Viestejä443
Liittynyt16.3.2005

Löydän ainakin pari kolme ehkä neljäkin...

Ensinäkin: Hän ei ole saanut Irakin tilannetta rauhoittumaan toivotulla tavalla.
Toiseksi: Afaganistanin 'sodassa' ei mitään käännettä parempaan ole näkyvissä - päinvastoin - lisää joukkoja ja sinkkiarkkuja 'sotaa' käyviin maihin niin Natossa kuin myös USA:ssa.
Kolmanneksi: Kuubassa olevaa vankilaa ei ole saatu lopetettua vieläkään?
Neljänneksi: Hyvät sairaanhoitoa käsittelevät lupaukset ovat saaneet suurta vastustusta kongressissa... Eikä niistä vähäisimpänä sairaanhoitouudistus (kaikissa muissa länsimaissa jo toiminnassa)?

Lyhyesti sanottuna... Vanhoillinen puolue USA:ssa tekee kaikkensa tyrmätäkseen Obaman järkevät ja sosiaalisesti tärkeät uudistukset... Joka on valitettavaa ja kohtalonomaista...

Mitä myönteistä sitten Obaman demokraatit ovat saaneet aikaan George Bushin jäljiltä? Jäädään odottamaan - eikä niistä ole paljon julkisissa tiedotusvälineissä kerrottukaan... Ehkä niitä On?
Mutta mitä - kertokaapa?

K.K.

Elämä on ainaista opiskelua kehdosta kuolemaan - ehkä kuoleman jälkeenkin on opiskelua - kuka sen tietää?

Sivut

Kommentit (126)

En tiedä, kun en ole ikinä ajatellutkaan Obaman tekevän noille asioille mitään.

Enkä tiedä, miksi jotkut ovat saaneet päähänsä, että hänen valintansa olisi ollut jokin suuren muutoksen airut: Hänhän oli täydellinen nobody jolla kävi mäihä.

Etnisesti sopivasti sekoittunut, ei vanha eikä läski ja kaunis vaimo. Johan siinä oli media ja latteliberaalit ihan lääpällään.

Ei Obamalla ollut ikinä tarkoituksena tai mahdollisuutena muuttaa mitään. Suuren korporaation nimeltä USA uusi kiiltokuvapoika, joka tekee kuten suuret rahavirrat vaativat. Aika hyvin nämä kriisin aiheuttaneet "rahoitusinstrumenttilaitokset" rahoittaneet pressanvaaleja, varmaan ihan uusien hienojen muutosten takia.. Boldattuna ne lahjoittajat, jotka ovat olleet sekä Obaman, että McCainin takana (top10:ssä).

Obaman kampanjan top10 rahoittajat:

University of California $1,591,395
Goldman Sachs $994,795
Harvard University $854,747
Microsoft Corp $833,617
Google Inc $803,436
Citigroup Inc $701,290
JPMorgan Chase & Co $695,132
Time Warner $590,084
Sidley Austin LLP $588,598
Stanford University $586,557
National Amusements Inc $551,683
UBS AG $543,219
Wilmerhale Llp $542,618
Skadden, Arps et al $530,839
IBM Corp $528,822
Columbia University $528,302
Morgan Stanley $514,881
General Electric $499,130
US Government $494,820
Latham & Watkins $493,835

McCainin kampanjan top10 rahoittajat:

Merrill Lynch $373,595
Citigroup Inc $322,051
Morgan Stanley $273,452
Goldman Sachs $230,095
JPMorgan Chase & Co $228,107
US Government $208,379
AT&T Inc $201,438
Wachovia Corp $195,063
UBS AG $192,493
Credit Suisse Group $183,353
PricewaterhouseCoopers $167,900
US Army $167,820
Bank of America $166,026
Gibson, Dunn & Crutcher $159,596
Blank Rome LLP $154,226
Greenberg Traurig LLP $146,437
US Dept of Defense $144,105
FedEx Corp $131,974
Bear Stearns $117,498
Lehman Brothers $114,357

Jos huvittaa läpällä katsoa rahoittajien osuuksia demokraateille ja republikaaneille (aika tasan fifty-fifty menee useimmissa tapauksissa), niin opensecrets.orgista löytyy tarkat tiedot diagrammeineen.
http://www.opensecrets.org/pres08/contrib.php?id=N00009638&cycle2=2008&g...

Suurimmat virheet Obama on tehnyt pitäessään FEDin vallassa velkauttaen maataan järkyttäviä summia edelleen ja lisäten sotatoimia.. siis demokratian ja rauhan levitystä sotaa käymällä..?..

Tämä mies tuli terveydenhuollon uudistuksen esteeksi:

http://www.cosmopolitan.com/celebrity/n ... e-in-cosmo

In June 1982, Brown, then a 22-year-old law student at Boston College, won Cosmopolitan magazine's "America's Sexiest Man" contest. Brown was featured in the magazine's centerfold, posing nude but strategically posed so that according to Brown, "You don't see anything

Since we know the candidate so, ahem, well, we thought we’d help him out with a few campaign slogans:

Who Needs Joe Plumber When You Can Have Scott Six-Pack?

Scott Brown: A Name You Can Trust, Abs You Can Believe In

Vote for Brown. He Has One Hell of a Stimulus Package.
Ja Kennedy vielä oli kovasti ajamassa uudistusta, ei voi muuta sanoa kuin:

Averange joe kertoo huoltikalla missä jamassa musta pressa on. Jenkkilässä ei suurpääoma ohjaa kuin valinnassa ja suosiosta päättää tavisjamppa tulosten perusteella. Vaalien alla julistetut aikomukset ja tavoitteet täytyy toteuttaa eikä pitää obamaisia (Fuking idiot) teatraalisia puheita palkatun taputtajakuoron kanssa.

Toope
Seuraa 
Viestejä24878
Liittynyt23.7.2006

Ehkä Obaman ongelma on liiallinen idealismi. Kyllä sillä vaalit voitetaan, mutta todellisia ongelmia ei. Terveydenhoitouudistuksella sinänsä on suurta kannatusta USA:ssa, mutta Obaman mallia ei kannata kuin reilu kolmannes kansasta. Gallupeilla ei ole merkitystä kuin vasta kolmen vuoden päästä, mutta olihan tuossa obamamaniassa aika lailla ilmaakin sisällä. "Muutoksen" noste on nyt käytetty, nyt Obama tarvitsee tekoja.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Obaman suurin virhe on olla USA:n presidentti, asema, jossa joutuu tekemään lähes aina "huonoja päätöksiä" ainakin jonkin poliittisen tahon kannalta.
Presidentti joutuu taistelemaan omaa kongressiaan vastaan ja
ulkomaisia toimijoita.
Mutta mies tiesi sen hakiessaan duunia.
Kysymys on pitkälti siinä, voiko presidentti tehdä "hyviä" päätöksiä, jotka toteutuvat ( lue menevät läpi kongressissa ).
Lisäksi päätös voi tuntua USA:ssa tai muissa maissa hyvin erilaiselta ( karrikoidusti hyvältä tai huonolta).
USA:n presidentti on ensi kädessä vastuussa tekemisistään omalle kansalleen.
Jos lähtökohdat ovat huonot ( vai ovatko ?) kuten Obamalla,
asioita ei muuteta hetkessä, jos ollenkaan täysin.
Voi olla helpompaa olla "sotiva" presidentti, jolla ainakin tietty osa kansalaisista pidetään tyytyväisinä ja status quo säilyy.
Toivottavasti Obamalta kuitenkin löytyy kanttia.

Obaman yksi ainut virhe oli uskoa kenekään hyväksyvän järkevät päätökset. Politiikka on järjetöntä ja pelaa mielikuvilla, ja kansa osoittaa suosiotaan.

Hyvä teko:

Obama peruutti osallistumisensa USA-EU-huippukokoukseen.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/02/ ... 14966.html

" Espanjan EU-USA-kokous jäänee väliin

julkaistu tänään klo 19:38

Euroopan unionin ja Yhdysvaltain huipputapaaminen Madridissa Espanjassa näyttää kuivuvan kokoon, koska Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ei aio saapua paikalle. Obaman kieltäytyminen on isku Espanjalle ja koko EU:n arvovallalle.

Huipputapaamisen piti olla maaliskuussa, mutta Valkoisen talo ilmoitti, ettei presidentti Obama aio matkustaa paikalle. Ilmoitus ei ollut täydellinen yllätys, sillä Washingtonista on aiemmin viestitty, että Obama aikoo vähentää matkustamistaan keskittyäkseen sisäpolitiikan ongelmiin.

Obaman päätös on suuri pettymys Espanjalle, jonka puheenjohtahtajuuskauden piti huipentua huipputapaamiseen. Se on diplomaattinen takaisku myös Euroopan unionille, joka pyrkii kohottamaan profiiliaan kansainvälisesti.

EU:n ja Yhdysvaltain korkeimman johdon tapaamisia on järjestetty vuosittain, viimeksi Prahassa kesäkuussa 2009. EU-diplomaatit kuiskuttelivat jo tuolloin, ettei presidentti Obama ollut kokouksesta järin innoissaan.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan Obaman jääminen pois Espanjan tapaamisesta on osoitus siitä, että Yhdysvallat on tätä nykyä kiinostuneempi Aasiasta kuin Euroopasta.

Reuters, AP "

Obama ei halua sotkea käsiään eikä naamaansa EU:n puoskari- ja haistapaskantieteeseen.

USA on lopultakin suurin syyllinen tähän EU:n toki alun perin liikkelletöräyttämään maailmanlaajuiseen tiedegangsterismiin, ja sen on se myös hoideltava pois päiväjärjetyksestä.

http://keskustelu.skepsis.fi/html/Kesku ... iID=147665

Obama pääsikin tässä hyvään alkuun jo kampanjastartissan.

post1068200.html?hilit=%20Obaman%20neuvonantaja%20#p1068200

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819
Liittynyt5.11.2008

Kun nyt vielä kommentoidaan niin kommentoidaan sitten täysillä:)

Oma mielipide on että Obaman paras teko on erityisesti tuossa sosiaaliturvajutussa ja kaikessa demokraatttitouhussa
Ja myös se ettei USA lähtenyt ilmastohömppään mukaan vielä ennenkuin asiat selvitetty oikeasti

Virheet tulevat asemasta, mutta verrattuna edeltäjiin, en näkisi isoja virheitä. En tosin ole jenkki (ja myös ymmärrä asioita täysin heidän näkökulmastaan) joten ei järkeä kommentoida.

Mutta USA:ta en suomalaisena haukkuisi, varmaan suurin apu meidän itsenäisyydellemme sieltä käsin kait on tullut. Ja muutenkin auttavat maailmalla eniten, selittäköön pellet vaikka mitä

Reiska
Seuraa 
Viestejä5306
Liittynyt6.5.2007
Pertinax
Ulkolinja: Obamanvihaajat

Onko presidentti Barack Obama oikeasti afrikkalainen, muslimi - vai kommunisti? Vai niitä kaikkia? Hämmästyttävän moni amerikkalainen uskoo vainoharhaisiin salaliittoteorioihin.
http://areena.yle.fi/video/714940
Tuossa ohjelmassa oli vähän yksipuolinen näkökanta, kun koko ohjelma oli kuvattu rasistisessa etelä-jenkissä. Haastateltiin lähinnä rasisteja(jopa Ku Klux-klaani oli edustettuna) ja idiootteja. Olis sieltä varmasti löytyny järkeviäki vastustajia.

Per se

Obaman julkisuuskuva on rakenettu tarkasti, yhä vaikka hän on vallassa. Esiintymiset ovat sisällöttömiä ja yleisöä myöten ostettuja. Tyhjä takki siis.
Tuo rasismiin osoitteleva juttu on temppu jakaa kansaa kannattajiin ja vastustajiin, joiksi valitaan ääriryhmien edustajia, joihin voi kohdistaa rankkojakin toimenpiteitä, saaden yleinen hyväksyntä.

Sosiaalisiin uudistuksiin kuuluva terveydenhuoltouudistus kuvaa tuota jeesustelevaa julkisuuskuvaa, vaikka se olisikin tarpeen. Potkua ei vain riitä.

On vähän outoa sanoa että sairaanhoitouudistuksen huono eteneminen olisi Obaman "virhe" - ei Obama ole vastuussa vastustajiensa äänestyskäyttäytymisestä vaan nämä vastustajat itse.

Jos poliitikko tekee vaalilupauksen on kohtuullista odottaa että hän pyrkii tekemään lupauksistaan totta eikä käännä kelkkaansa.. mutta ei hän vastustajiaan pysty muuttamaan eikä sellainen kuuluisikaan demokratiaan. Vastustajat ovat kenties tehneet vastakkaisia vaalilupauksia ja toimivat toisenlaisten periaatteiden mukaan.

Toope
Seuraa 
Viestejä24878
Liittynyt23.7.2006
Reiska
Pertinax
Ulkolinja: Obamanvihaajat

Onko presidentti Barack Obama oikeasti afrikkalainen, muslimi - vai kommunisti? Vai niitä kaikkia? Hämmästyttävän moni amerikkalainen uskoo vainoharhaisiin salaliittoteorioihin.
http://areena.yle.fi/video/714940
Tuossa ohjelmassa oli vähän yksipuolinen näkökanta, kun koko ohjelma oli kuvattu rasistisessa etelä-jenkissä. Haastateltiin lähinnä rasisteja(jopa Ku Klux-klaani oli edustettuna) ja idiootteja. Olis sieltä varmasti löytyny järkeviäki vastustajia.

Tarkoitushakuinen dokumenttihan tuo oli. Kyllä isosta maasta löytyy vaikka minkälaista hiihtäjää. Viime vaaleissa Obamaa muuten äänesti 95% mustista ja liki puolet valkoisista. Tuosta voisi tehdä johtopäätöksiä rotuennakkoluuloista, mutta enpä taida viitsiä...

Tokihan ensimmäisen afro-amerikkalaisen presidentin valtaannousulla oli suuri symbolinen merkitys USA:n mustalle väestölle.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Jussi
On vähän outoa sanoa että sairaanhoitouudistuksen huono eteneminen olisi Obaman "virhe" - ei Obama ole vastuussa vastustajiensa äänestyskäyttäytymisestä vaan nämä vastustajat itse.

Jos poliitikko tekee vaalilupauksen on kohtuullista odottaa että hän pyrkii tekemään lupauksistaan totta eikä käännä kelkkaansa.. mutta ei hän vastustajiaan pysty muuttamaan eikä sellainen kuuluisikaan demokratiaan. Vastustajat ovat kenties tehneet vastakkaisia vaalilupauksia ja toimivat toisenlaisten periaatteiden mukaan.
Kuollaan sitä vielä republikaanienkin kongressiryhmässä! Ja sitten tulee taas uudet edustajan vaalit!

(Niin kuin entinen satakuntalainen vanhaemäntä huusi ikkunasta naapurin saattoväelle, kun ei ollut kutsuttu hautajaisiin, että "Kuollaan sitä vielä meilläkin!")

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat