Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Minusta on aina mukavaa, kun Suomea tehdään tunnetuksi maailmalla.

http://ibnlive.in.com/videos/108641/who ... a-cos.html

Kommentit (11)

Ystäväni Pentti, joka oli biostatistikkona THL:llä, sai lahjuksia GSK:lta. Olen siitä varma, koska hänellä oli varaa ajaa mersulla ja lentää etelään joka viikonloppu. En tiedä, mitä hän lahjukset saadakseen teki, mutta voisin kuvitella, että hän päivät pitkät väärenteli tutkimustuloksia ja muutteli regressiomallien virhetermejä ja lisäili seuranta-aikaa tutkimuksiin tai mikä vielä pahempaa, työajanseurantajärjestelmään! Näiden tutkimusten takia meillä on Suomen vauvoille MPR-rokote, joka on täysin turha ja haitallinen, toisin kuin taudit, joita vastaan sitä käytetään

Student
Ystäväni Pentti...Kyllä pitäisi ymmärtää, että rahallinen tukeminen ei ole pyyteetöntä ja selvästi asettaa saajan jääviysasemaan.

JW
Student
Ystäväni Pentti...

Kyllä pitäisi ymmärtää, että rahallinen tukeminen ei ole pyyteetöntä ja selvästi asettaa saajan jääviysasemaan.

Niin. Kyllä pitäisi ymmärtää että ilmaisia rokotteita ei ole. Taudit sen sijaan ovat ilmaisia ja niitä voi saada ihan pyyteettömästi, jopa ilman rahallista tukeakin. Eikä taudin saajakaan ei ole jäävi sairastumaan. Siispä taudit ovat hyviä ja moraalisia luonnontuotteita ja rokotteet tutkimuksineen pahoja korruptoituneen kapitalismin kirouksia. Pthyi!

Hmm... toisaalta ennenvanhaan saatettiin tauteja kyllä ostaakin, esimerkiksi rokonistutus saattoi edellyttää rokon ostamista joltakulta onnekkaalta isorokkoon sairastuneelta. Mutta nykyään sentään taudit ovat ilmaisia kaikille. Ja jolleivät ole niin vaadimme sitä! Tasa-arvo!

"Tehtävät

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on sosiaali- ja terveysministeriön alainen tutkimus- ja kehittämislaitos, joka toimii ministeriön tulosohjauksessa. THL:n toimintaa säätelevät laki ja asetus.
Lakisääteiset tehtävät

1. tutkia ja seurata väestön hyvinvointia ja terveyttä, niihin vaikuttavia tekijöitä ja niihin liittyviä ongelmia, ongelmien yleisyyttä ja ehkäisymahdollisuuksia

2. kehittää ja edistää toimenpiteitä hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi ja ongelmien vähentämiseksi

3. tutkia, seurata, arvioida ja kehittää sekä ohjata sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa

4. antaa asiantuntijatukea hyvinvointia ja terveyttä edistävien politiikkojen, toimintatapojen ja käytäntöjen toteuttamiseksi

5. harjoittaa alan tutkimus- ja kehittämistoimintaa, edistää innovaatioita sekä tehdä aloitteita ja esityksiä sosiaali- ja terveydenhuollon ja sen palvelujen kehittämiseksi ja väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi

6. toimia tilastoviranomaisena ja ylläpitää alan tiedostoja ja rekistereitä sekä huolehtia tehtäväalueen tietoperustasta ja sen hyödyntämisestä;

7. kehittää ja ylläpitää sosiaali- ja terveysalan keskeisiä termejä, määrityksiä ja luokituksia

8. osallistua toimialansa kansainväliseen toimintaan.

Asetuksen mukaiset tehtävät

1. toimia asiantuntijaviranomaisena sosiaalihuoltoon, kehitysvammaisten erityishuoltoon, kansanterveystyöhön, erikoissairaanhoitoon, mielenterveystyöhön, tartuntatauteihin, ympäristöterveyteen ja geenitekniikkaan sekä muihin laitoksen toimialaan liittyvissä asioissa

2. vastata valtion mielisairaaloita ja valtion sosiaalihuollon toimintayksiköitä koskevista asioista sekä sotasiirtolaisten yhteiskunnallisesta huollosta annetun asetuksen mukaisten avustusten myöntämisestä siten kuin niistä erikseen säädetään

3. huolehtia Suomen rokotehuollosta ja valvoa maassa käytettävien rokotteiden ja vastaavien valmisteiden laatua."

Ei välttämättä ole ihan oikein yleisen oikeustajun kannalta että kansallinen viranomaisvaikuttaja saa yksittäiseltä kansainväliseltä suuryritykseltä suhteellisen merkittäviä summia.

Jos yleisen tiedonvälityksen pohjalta tulee mielikuva että kyseistä yritystä suositaan erilaisin hankinnoin ja tutkimussopimuksin ei edelleenkään olla ihan oikeilla laduilla.

Niin suuren kansallisen vaikuttajan kun THL on, rahoitus pitäisi tulla kansallisesti, ei ylikansallisen yrityksen kautta mikä aina jättää tulkinnanvaraa siitä kenen etua loppujen lopuksi asioissa ajetaan. Koska se on varmaa ettei yksikään kansainvälinen suuryritys aja yhdenkään yksittäisen kansan parasta vaan suoraan omia maksimaalisia etujaan.

No, THL vetäisi pohjat tänätalvena ja luotto siihen instanssiin on melkoisen vähäistä monienkin asioitten osalta.

Ancient

Mielestäni se on askel parempaa kohti, kun lääketeollisuus ei enää itse tee kaikkia tutkimuksiaan, vaan antavat tutkimuksen tekemiseen tarvittavan rahamäärän ulkopuoliselle taholle, jotta tämä voisi tehdä tutkimuksen!

Lääketeollisuus kun voisi jättää negatiiviset tutkimustulokset kokonaan julkaisematta, jos tekisi tutkimuksen täysin itse! Kun THL suorittaa käytännön työn tutkimuksessa, ei tällasta vaaraa ole.

"Tutkimusrahat = Lahjus" - logiikkaa en ymmärrä. Enemmänkin se kertoo siitä, että ihmiset näkevät sitä mitä haluavat nähdä.

Eiköhän kysymys ole ennemmin siitä, että THL:llä on valmiina henkilökuntaa laajempiin projekteihin. Kun tuttujen kesken asia sovitaan, saadaan halvalla mitä halutaan. Ja näyttää muka siistimmältä ulos päin.

[quote="Ancient"]"Tehtävät

...

3. huolehtia Suomen rokotehuollosta ja valvoa maassa käytettävien rokotteiden ja vastaavien valmisteiden laatua."

Niin muuten, nythän nämä bisnestehtävät - suomalaislasten välittäminen kansainvälisten lääkeyhtiöiden koekaniineiksi oikeusasiamiehen toimiston jo kahdesta laittomiksi toteamin menettelyin, lääketutkimusten etiikan vertailuvalmistettu koskevaa pääsääntöä rikkoen miljoonien eurojen korvausta vastaan - ovat olleet varsin tuottoisia. Kuitenkin ne ovat kiinnittäneet huomiota, kun ovat perustehtävien (kuten rokotteiden hankinta) suhteen eturistiitoja aiheuttavia.

Lääkevalmistajille tehtävää rokotetutkimustahan THL on perustellut sillä, että sillä pysyy asiantuntemus, ja asiantuntemus on välttämätöntä perustehtävien hoitamiseksi.

Arvatkaapas sitten, mikä on ministeri Risikon ratkaisu eturistiriitoihin? Ei, se ei suinkaan ole luopuminen aputehtävistä ja liiketoiminnasta, vaan nyt ollaan siirtämässä yksi perustehtävä, rokotteiden hankinta, pois THL:stä. Onko tämä nyt asiallista toimintaa ministeriltä, mitä olette mieltä?

Seurannut
Ancient
"Tehtävät

...

3. huolehtia Suomen rokotehuollosta ja valvoa maassa käytettävien rokotteiden ja vastaavien valmisteiden laatua."

Niin muuten, nythän nämä bisnestehtävät -
Hups, nyt kirjoitin väärin - eihän tuo lapsivälitys ole mikään THL:n tehtävä, koska sitä ei ole laissa eikä asetuksessa THL:n tehtäväksi määritelty. Liiketoiminta on ihan THL:n itsensä hankkeeksi ottama, eräänlaista viranomaisyrittäjyyttä - viranomainen ottaa omien hommiensa lisäksi vastaan sivutoimia ja alkaa heittää keikkaa sinne mistä rahaa saa.

Viranomaisyrittäjyys perustuu lainopilliseen kiemuraan siitä, että virkamiestä ja viranomaista kohdellaan eri tavalla. Jos virkamies - sanotaan vaikka rakennuslupatarkastaja - alkaise tehdä samaa, tarjoaisi omakotirakentajille omia palveluitaan korvausta vastaan, virkamies saisi melko äkkiä poliisin peräänsä ja syytteen lahjoman pyytämisestä.

Viranomaisella ei nähtävästi ole tätä ongelmaa - kun raha ei ole tule laitoksen yhdelle työntekijälle vaan koko laitokselle, josta sitä sitten toki maksetaan monille työntekijöille, kyseessä ei ole ola lahjoman pyytäminen tms. Niinpä viranomaisessa toimiva henkilökunta voi viranomaisen korkeimman johdon luotsaamana luoda yrittäjyyttä ja vastaanottaa ja ohjata rahavirtoja sopivaksi katsomiinsa tarkoituksiin. THL:n johto käyttää rahavirtojen käsittelyyn laitoksen lisäksi myös erillistä säätiötä, nimeltään KTL-säätiö.

salai
Seuraa 
Viestejä7600
Liittynyt17.3.2005

Mikähän tuossa on totuus:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005738377.html

IS-reportaasi: Joukko lääkäreitä pitää THL:n rokotetutkimusta haitallisena

"Useat korkeassa asemassa työskentelevät ja alallaan arvostetut lääkärit arvostelevat kovin sanoin rokotustutkimusta, jota Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tekee lääkejätti GlaxoSmithKlinen (GSK) rokotteella. He kyseenalaistavat tutkimuksen eettisyyden. He arvioivat, että tutkimuksen seurauksena ihmishenkiä vaarantuu, kun lapsia rokotetaan vähemmän kattavalla rokotteella ja ikäihmisille ei suositella rokotetta."

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat