Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Voiko pienessä okt-öljykattilassa polttaa puuta siten, että putsauksen jälkeen palataan taas öljyn polttoon?

En viitsi luopua öljykattilasta, koska olen tilaamassa Brasiliasta kontillisen etanolitynnyreitä. Mutta se tulee vasta ensi kesänä. En haluasi maksaa öljystäkään sitä odottaessa.

Sivut

Kommentit (45)

Ja kun öljylämmityksessä ei käytetä varaajaa, niin joutuisit ottamaan jakkaran siihen tulipesän eteen ja asettelemaan niitä tikkuja ristiin sinne vartin välein.

hi3
Ja kun öljylämmityksessä ei käytetä varaajaa, niin joutuisit ottamaan jakkaran siihen tulipesän eteen ja asettelemaan niitä tikkuja ristiin sinne vartin välein.Kattilassa on 160 litran vesitila ja patteriverkossa mitä lie.

Kyllähän siellä pitäisi käydä 4 kertaa päivässä, mutta mulle ihan sama jos se on väliaikainen elämänvaihe.

Lektu-Elli
sikakoira
Eikös tuo Brasilian etanoli ole melkoinen sademetsän raiskaaja?En tiedä, tuskin.

Miten etanoli denaturoidaan?


Itseasiassa se on.. Viljelmien tieltä raiskataan valtavat määrät sademetsiä joiden maapohja ei kuitenkaan ole se paras mahdollinen viljelyalusta. Seurauksena on se että maan köyhdyttyä raivataan lisää sademetsää ja tuho voimistuu.

Etanolin denaturointi tarkoittaa siis sen nautintakelvottomaksi tekemistä. Käytännössä lisäämällä joukkoon niin pahalta haisevaa ja maistuvaa ainetta että sitä ei juo käytännössä kukaan. En tiedä mitä aineita etanoliin lisäävät..

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005
Lektu-Elli
Kattilassa on 160 litran vesitila ja patteriverkossa mitä lie.

Kyllähän siellä pitäisi käydä 4 kertaa päivässä, mutta mulle ihan sama jos se on väliaikainen elämänvaihe.


kyllä siellä käydään ainakin tunnin välein, ainakin kunnon pakkasilla
meille tuli just öljytäydennys ja pidettiin poltin pois päältä tuommoisen tunnin verran notta kerkee sakka laskeutumaan säiliönpohjalle. Tänä aikana laski kierron veden lämpötila 75 asteesta 37 asteeseen. Kattilassa vettä on 200 litraa ja patterit päälle... eli ei se määrä ihan yhdellä setillä taida ees lämmetä

mut kaippa se riippuu ihan perkuleesti itse kattilasta voiko siinä puita polttaa miten hyvin, meillä poltin on kattilan päällä ja sojottaa alaspäin. Jos siitä kääntää polttimon sivuun ja nakkelee pohjalle notskin, ni saattaapi olla että tulee sauhut sisään... tai no onhan siinä jonkin verran vetoa piippuun päin, mutta ainakin arina puuttuu että en suosittelis kuitenkaan...

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Kannattaa tsekata sopiiko hormit puunpolttoon. Puusta tulee enemmän tuhkaa ja siten ainakin nuohous täytyy suorittaa useammin.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Poltin hyrähtelee käyntiin aika paljon enemmän kuin 4krt vuorokaudessa ja kun öljynkulutus on ~10l/100kWh, niin ei siinä ihan pienillä vesi-ja puumäärillä voi vain pärjätä.

Saw
Kannattaa tsekata sopiiko hormit puunpolttoon. Puusta tulee enemmän tuhkaa ja siten ainakin nuohous täytyy suorittaa useammin.Meille tulee hormiin rosteriputki puuhun vaihdettaessa. Vanhat hormit ovat käytännössä kaikki kieltolistalla puukattiloille. Vaikka niiden pinta-ala riittääkin, niin nuohoojat ja palotarkastajat ovat kieltämässä.
Ja ei tuo kielto haittaa, ennemmin muutama satanen rahaa kuin hirsitalossa tuli vapaaksi.

"hyvä renki, huono isäntä"

Öljyn hinta on vielä näinä aikoina kohtuullisen kilpailukykyinen (n. 0,7 €/l) vaikkapa sähköön verrattuna, joten tilaa öljyä nyt, niin ei tarvitse miettiä tuollaisia hankalia "pielavetisiä" konsteja öljykattilan uusiokäytölle.

Toissavuoden puolitoista euroa litralta ylitti jo kaikki kohtuuden rajat.

Miten noi öljyautot on eristetty? Mietin vain kun ajavat näillä lähes -30 pakkasillakin kesälaatua ihmisille.
Jossain ekoversiossa taisi olla pakkasenkestävyys vain muutamia asteita.

hi3
Miten noi öljyautot on eristetty? Mietin vain kun ajavat näillä lähes -30 pakkasillakin kesälaatua ihmisille.
Jossain ekoversiossa taisi olla pakkasenkestävyys vain muutamia asteita.Niissä taitaa olla eristettä n. 30mm. Muistan joskus ihmetelleeni samaa kun raskasta polttoöljyä tuonut kuski sanoi hakeneensa lastin edellisenä päivänä ja toi sen vasta n. vrk:n päästä lastauksesta. Olosuhteet oli lähes identtiset kuin tällä hetkellä ja lastin lämpö oli tipahtanut vain n. 60:stä 58 C:een.

Alkuperäiseen kysymykseen on tainnut tulla riittävän hyvät perusteet, eli ei puuta öljykattilaan.

Kysymys kannattaa asetta muotoon:
"kannattaako öljykattilassa polttaa puuta?"

Itse kattilan vaihto ei ole kuin 2000€ homma, mutta kun siihen sitten tarvitsee hankkia 2000-3000€ varaaja, paisuntasäiliö ~300€, automatiikka, hormin uusiminen, kiertovesipumppu jne jne.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat