Jättivauvasairaus

Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Yhdessä dokumentissa jokin aika sitten näytettiin lasta, jolla oli sairaus. Hän lihoi ylimalkaisesti, vaikka söi ihan normaalin verran. Ei ollut edes mitenkään suuri ruokahalu. Jotain puoli kiloa viikossa lisää painoa, ainakin niin siinä muistaakseni sanottiin. Ihmettelen vain sitä, kuinka on mahdollista kerätä rasvavarastoja, vaikkei syö normaalia enempää? Mistä se massa tulee? Jostain sen on tultava, en keksi muuta lähdettä kuin ruoka, mutta hän söi aika vähän. Mistä se ylimääräinen energia tuli? Oliko hänen kulutuksensa sitten syystä tai toisesta ihan mielettömän pieni? Kuinka sekään on mahdollista, meneehän sitä energiaa perusruumiintoimintoihin ja liikkumiseen jo aika paljon.. eihän se selitä mitään, että keho ei vain osaa käyttää ravintoa oikein ja varastoi sen, koska tällöinhän hän ei saisi energiaa käyttöönsä juuri ollenkaan ja kuolisi.

くそっ!

Sivut

Kommentit (18)

μOR
Seuraa 
Viestejä373
Liittynyt4.1.2010

En ole tutustunut asiaan, mutta voisiko olla kyse tehostuneesta mitoosista, tässä kohtaa rasvasolujen jakautumisesta? Tai no tottakai, mutta niin... jos vaikka keho jostain syystä luulee tarvitsevansa tavallista suuremman energiavaraston ja reagoi tällätavoin.

Ehkäpä kyseinen sinappitehtaan johtaja oli vain tavallista pihimpi, eikä viitsi jaella tuotoksiaan koko kylälle. Rasvaa poistuu sitäkin kautta ulos kehosta.

Vierailija

Suoliston mikrobitkin vaikuttaa. Hiiriltä, joilta suolistomikrobit oli tuhottu, laski paino ja väheni rasvakudos kontrolleihin verrattuna identtisellä ruokavaliolla. Suolistomikrobit pilkkovat ruoan sulamattomia polysakkarideja, mm. kuitua ja resistenttiä tärkkelystä, energiaksi isäntäeläimelle mm. butyraatin muodossa.

Ei hyvä laihdutuskeino kuitenkaan, koska johtaa vakaviin puutoksiin.

μOR
Seuraa 
Viestejä373
Liittynyt4.1.2010
μOR
Ehkäpä kyseinen sinappitehtaan johtaja oli vain tavallista pihimpi, eikä viitsi jaella tuotoksiaan koko kylälle...



Mimei
Suoliston mikrobitkin vaikuttaa. Hiiriltä, joilta suolistomikrobit oli tuhottu, laski paino ja väheni rasvakudos kontrolleihin verrattuna identtisellä ruokavaliolla. Suolistomikrobit pilkkovat ruoan sulamattomia polysakkarideja, mm. kuitua ja resistenttiä tärkkelystä, energiaksi isäntäeläimelle mm. butyraatin muodossa.
Ei hyvä laihdutuskeino kuitenkaan, koska johtaa vakaviin puutoksiin.



Eikö tässä haettukaan tieteellistä selitystä

Vierailija

Ohjelmassa ei ehkä ollut kysymys tästä vaan harvinaisesta geenivirheestä mutta ylisuuret vauvat ovat kasvavat ongelma Suomessakin jota esiintyy lähes 20 %: lla raskauksista. Makrosomia johtuu lähes aina odottavan äidin raskausdiabeteksesta. Synnytys joudutaan suorittamaan yleensä keisarinleikkauksella, etteivät äidit ja vauvat vahingoittuisi. Vauvoilla on usein hypoglykemia ongelmia, joka johtuu ilmeisesti äidin ja vauvan hyperinsulemiasta.
Makrosomiaa esiintyy neljä kertaa enemmän insuliinihoitoisten kuin ruokavaliohoitoisten raskausdiabeetikoiden lapsilla.
Hyperinsulemiasta kärsivän laihduttaminen on lähes mahdotonta koska heidän verensokerinsa on niin alhaalla että he ovat lähes insuliinishokin partaalla ja se on erittäin epämiellyttävä tila jota korjataan hiilihydraateilla. Erittäin vaikeita hyperinsulemia ongelmia korjataan poistamalla osa haimasta.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Raskausdiabetes tuntuu ihan käsittämättömän yleiseltä nykyään. Hyvin monelle tutulleni joka on viime aikoina saanut lapsen on tullut se. Onko se aina ollut näin yleistä?

μOR
Seuraa 
Viestejä373
Liittynyt4.1.2010
ttszz
Ohjelmassa ei ehkä ollut kysymys tästä vaan harvinaisesta geenivirheestä...

Eikös siinä tapauksessa geenivirhe aiheuttaisi juurikin sen että rasvasolujen jakautuminen on tehostunut? Ihan tiedonjanoinen kysymys siis. Olen jonkunverran fysiologiaa lueskellut, mutta en näistä asioista ole vielä niin perillä että pystyisin päättelemään kaikkia asiayhteyksiä.

Vierailija

Raskausdiabeteksen lisääntyy huolestuttavaa vauhtia, vielä muutama vuosikymen sitten se oli erittäin harvinainen. Lainasin tähän Hesarin uutista. Tuskin voidaan puhua mistään perinnöllisestä ongelmasta. Kuinka käy lasten jotka ovat syntymästään ylipainoisia ja entä tulevaisuudessa heidän lapsilleen kun tiedetään kuinka vaikea asia laihduttaminen on.

Jo lähes joka kymmenes raskaana oleva nainen sairastuu raskausdiabetekseen. Määrät vaihtelevat huimasti Suomessa: useampi kuin joka viides Etelä-Pohjanmaalla, joka kuudes Kanta-Hämeessä. Vielä 1990-luvulla prosentti oli 3–4.
Ylipainoon liittyvä tauti loppuu synnytykseen, mutta voi vaikuttaa sekä lapsen että äidin terveyteen vielä vuosien kuluttua. Se lisää selvästi äidin vaaraa sairastua kakkostyypin diabetekseen ja kasvattaa myös lapsen vaaraa.
Raskausdiabetesta yritetään ehkäistä pääkaupunkiseudulla alkaneessa laajassa tutkimuksessa, johon etsitään raskautta suunnittelevia naisia. Heistä osa saa tehostettua ruokavalio- ja liikuntaneuvontaa.
Ylipaino on raskausajan diabeteksen suurin syy. "Normaalipainoisia synnyttäjiä ei näe enää paljon", kuvailee tutkimusta tekevä dosentti Risto Kaaja Hyksin Naistenklinikalta. Tuoreet äidit ovat joko todella hoikkia tai ainakin hieman ylipainoisia.
"Raskausdiabetes on ikkuna naisen tulevaan terveyteen. Se vihjaa, että naisella on vaara sairastua myöhemmin", luonnehtii tutkimusta tekevä tohtori Saila Koivusalo Jorvin sairaalasta.
Vaara kasvaa painoindeksin 25 yläpuolella ja säteilee äidin ja lapsen elämään vuosien päähän.
"Jos äidillä on raskausdiabetes ja lapsi syntyy suurikokoisena, metabolisen oireyhtymän kriteerit täyttyvät 20–30 prosentilla lapsista 11-vuotiaina. Äideistä 40 prosentilla on kakkostyypin diabetes kymmenen vuoden kuluessa", Kaaja sanoo. Samalla kasvaa sydän- ja verisuonitautien vaara

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Rask ... 5234492029

Vierailija
μOR
ttszz
Ohjelmassa ei ehkä ollut kysymys tästä vaan harvinaisesta geenivirheestä...

Eikös siinä tapauksessa geenivirhe aiheuttaisi juurikin sen että rasvasolujen jakautuminen on tehostunut? Ihan tiedonjanoinen kysymys siis. Olen jonkunverran fysiologiaa lueskellut, mutta en näistä asioista ole vielä niin perillä että pystyisin päättelemään kaikkia asiayhteyksiä.



Jos esimerkiksi äidin aliravitsemus tai vääränlainen ravitsemus aiheuttaa muutoksia sikiöön niin onko vika silloin geeneissä vai olosuhteissa tai ravitsemus suosituksiassa. Tutkijoilla riittää vielä töitä, läeskää kaikkia asioita ei ole vielä perusteellisesti selvitetty

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005
ttszz
Ylipaino on raskausajan diabeteksen suurin syy.

Sanoisin kuitenkin mieluummin että sekä ylipaino että raskausajan diabetes ovat seurauksia samasta perimmäisestä syystä.

RaahenTiikeri varmaan ainakin arvaa mitä yritän tällä vihjailla.

Vierailija
PeterH
ttszz
Ylipaino on raskausajan diabeteksen suurin syy.

Sanoisin kuitenkin mieluummin että sekä ylipaino että raskausajan diabetes ovat seurauksia samasta perimmäisestä syystä.

RaahenTiikeri varmaan ainakin arvaa mitä yritän tällä vihjailla.




Jätin sen syyn tarkoituksella mainitsematta, kun ei siitä saisi oikein puhua

μOR
Seuraa 
Viestejä373
Liittynyt4.1.2010
ttszz

Jos esimerkiksi äidin aliravitsemus tai vääränlainen ravitsemus aiheuttaa muutoksia sikiöön niin onko vika silloin geeneissä vai olosuhteissa tai ravitsemus suosituksiassa. Tutkijoilla riittää vielä töitä, läeskää kaikkia asioita ei ole vielä perusteellisesti selvitetty

Totta turiset. Tarkoitin kuitenkin aloitusviestin keskeistä kysymystä. Sitä että jos tilaanteeseen on syystä tai toisesta päädytty, millä mekanismilla se kaikki rasva muodostuu. Eli missä viiraa kun ravinnonsaanti on normaalia... tuli mieleen että ehkä käsitit asian siitä syystä toisin, että se, miten se rasva muodostuu on sinulle jo sen verran selvä asia, että mietit enemmänkin syytä.

Vierailija
ttszz
PeterH
ttszz
Ylipaino on raskausajan diabeteksen suurin syy.

Sanoisin kuitenkin mieluummin että sekä ylipaino että raskausajan diabetes ovat seurauksia samasta perimmäisestä syystä.

RaahenTiikeri varmaan ainakin arvaa mitä yritän tällä vihjailla.


Jätin sen syyn tarkoituksella mainitsematta, kun ei siitä saisi oikein puhua



Mikä salaseura se täällä supattaa. Kertokaa ny muillekin?

Onko nykyään "prinsessoja" joita vaan palvellaan, jotka ei liiku riittävästi, joilla ei ole lihasmassaa, jotka kittaa teini-iästä jotain siidereitä kun ovat pienestä asti tottuneet syömään jotain makeita jogurtteja ja roskaruokaa, ranskanpottuja, pullaa ja limpparia..

Just juttelin yhden ihmisen kanssa aiheesta irl ja päiviteltiin miten on nuoremmassa sukupolvessa sellaisia joilta on puuttunut aktiviteetit jo lapsuudessa eikä ole sellaista normi fyysistä temmellystä ja muuta liikerasitusta josta kasvaa normilihakset.

En kyllä toisaalta oikein taas tiedä että mitä ennen on kuviteltu olevan? Kuka teistä muistaa esmes 50-luvun lihavat naiset synnyttäjinä, jättivauvat, yms?
Harvoin kuitenkaan sellaisia hyytelötytinätyttöjä oli kuin nyt. Sellaisia joilla on vanhuksen kunto jo parikymppisenä.

Vierailija
μOR
ttszz

Jos esimerkiksi äidin aliravitsemus tai vääränlainen ravitsemus aiheuttaa muutoksia sikiöön niin onko vika silloin geeneissä vai olosuhteissa tai ravitsemus suosituksiassa. Tutkijoilla riittää vielä töitä, läeskää kaikkia asioita ei ole vielä perusteellisesti selvitetty

Totta turiset. Tarkoitin kuitenkin aloitusviestin keskeistä kysymystä. Sitä että jos tilaanteeseen on syystä tai toisesta päädytty, millä mekanismilla se kaikki rasva muodostuu. Eli missä viiraa kun ravinnonsaanti on normaalia... tuli mieleen että ehkä käsitit asian siitä syystä toisin, että se, miten se rasva muodostuu on sinulle jo sen verran selvä asia, että mietit enemmänkin syytä.




Insuliini on avainasemassa ihmisen energia metaboliassa, sen oikea toiminta ratkaisee. Ääritapauksissa esimerkiksi 1-tyypin diabeteksessa insuliini puuttuu, ruuasta saatu sokeri jää verenkiertoon aiheuttaen kudosten sokeroitumisen ja tuhoutumisen, osa sokerista poistuu elimistöstä virtsan ja ulosteen mukana. Lopputulos on että henkilö laihtuu hallitsemattomasti ja ilman insulinihoitoa kuolee.
Toisessa ääripäässä jos insuliinia on liikaa sokeri varastoituu niin nopeasti ettei sitä riitä soluille, tilaa kutsutaan hypoglykemiaksi joka pahimillaa johtaa shokiin ja kuolemaan. Glukoneogeneesin avulla voimme saada valmistettua glukoosia syödyistä ja kehomme proteiineista mutta pahimmassa tapauksessa insuliini varastoi myös ne rasvaksi. Lihavilla on myös havaittu että heidän kehonsa vanhenee nopeammin. Korkeasta veren insuliinipitoisuudesta on myös seurauksena että solut tulevat sille resistensseiksi ja näinolle energian saanti solun sisälle vaikeutuu. Liialliseen insuliinin veressä kiinnitetään vähän huomiota, yleensä vasta kun ihminen menettää tajunnan, esimerkiksi jos insuliinihoito on epäonnistunut tai insulinooma tapauksissa jotka ovat melko harvinaisia.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

En vain vieläkään käsitä, mistä sille jättivauvalle kertyi se kaikki massa. Eihän se voi tyhjästä syntyä, oli elimistön systeemit kuinka päin vittua tahansa. Ei massaa voi luoda tyhjästä, ainakaan ihmiskehossa. Oliko sitten vain niin, että hänen kulutuksensa oli sairauden johdosta jotain 100 kilokaloria päivässä? Kuvittelisin että silloin hän olisi aika koomainen.. ei voi samaan aikaan sekä kuluttaa paljon energiaa että kerätä varastoon, syömällä aika vähän. Jommasta kummasta se on pois ihan fysiikan lakien perusteella jo.

くそっ!

Vierailija
Ronron
En vain vieläkään käsitä, mistä sille jättivauvalle kertyi se kaikki massa. Eihän se voi tyhjästä syntyä, oli elimistön systeemit kuinka päin vittua tahansa. Ei massaa voi luoda tyhjästä, ainakaan ihmiskehossa. Oliko sitten vain niin, että hänen kulutuksensa oli sairauden johdosta jotain 100 kilokaloria päivässä? Kuvittelisin että silloin hän olisi aika koomainen.. ei voi samaan aikaan sekä kuluttaa paljon energiaa että kerätä varastoon, syömällä aika vähän. Jommasta kummasta se on pois ihan fysiikan lakien perusteella jo.



Fysiikan lakihan edellyttää että ihminen paskoisi tuhkaa. Luitko lainkaan mitä tapahtuu 1-tyypin diabeteksessa

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat