Seuraa 
Viestejä7593
Liittynyt17.3.2005

author="<a href="http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2010/01/1044679">MTV3 – AP</a>" kirjoitti:
Puolassa tutkijoita kuljettanut alus on pelastanut jäälautalle jumiutuneen koiran keskellä Baltian merta.

Baltica-aluksen miehistö löysi koiran maanantaina yli 24 kilometrin päässä rannikolta. Jään keskelle loukkuun jääneen koiran arvioidaan kulkeutuneen lautan mukana yli 120 kilometrin matkan pitkin Vistula-jokea ennen pelastumistaan.
. . .ja koneäly kepitti MTV3:n toimittajat. Tuossa on sentään paikat oikein:
author="<a href="http://translate.google.fi/translate?hl=fi&amp;sl=en&amp;u=http://www.wopular.com/dog-drifts-75-miles-ice-rescued-baltic-sea-ap&amp;ei=l9JiS8SaKNGgsQa42LzDAw&amp;sa=X&amp;oi=translate&amp;ct=result&amp;resnum=2&amp;ved=0CDQQ7gEwAQ&amp;prev=/search%3Fq%3Dap%2Bbaltic%2Bsea%2Bdog%2Bvistula%26hl%3Dfi%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26hs%3DcNq%26sa%3DG%26tbo%3Dp%26tbs%3Dqdr:w">Google Käännä</a>" kirjoitti:
AP - peloissaan, vilunväristykset koira pelastettiin jälkeen uivat 75 mailia (120 km) jäälautalla alas Puolan Veikselin ja Itämereen, virkamiesten sanoi torstaina.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Kommentit (6)

Veiksel ja Vistula on sama joki. Ensimmäinen on vain saksankielestä väännetty versio ja jälkimmäinen puolestaan puolasta.

Asiasta toiseen, koiran kohtalon unohtaen..

Miksi Baltian merta meillä valheellisesti kutsutaan Itämereksi? Ei ainakaan sen takia että se olisi idässä! Lounameri olisi huomattavasti osuvampi. Liittykö tämä taas jotenkin ruotsalaisiin?

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907
Liittynyt8.12.2007

Wikipediasta katselin, että Viroksi se on Läänemeri (viittaa kai jotenkin länteen?).

Ne ruotsalaiset....

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat