Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/r... Linkin takaa avautuu kuvaukseni elämäntilanteestani, en viitisi floodata sitä tähän koska se on kaiketi modettajien mielestä syntikästä touhua...

Referoituna en tee mitään ja rahaa tulee kuin olis töissä.
Useimmiten työkyvyttömyyseläkelausuntojen takana on mielenterveyden häiriöt kaiketi harvemmin fyysiset rajoitteet.

Itselläni meni sukset ristiin rautakauppiaani kanssa. Myönnettäköön että rautakauppa ei ole sosiaalihuoltolaitos eikä siellä hoideta terveyttä vaan duunia. Mutta koin ettei minun mielipiteilläni ollut väliä, jos sain hyvän muutosehdotuksen mieleeni joka oli samalla toteuttamiskelpoinen. Lisäksi ihmettelin sitä miksei minua kutsuttu tiimipalavereihin joissa käytiin läpi lyhyentähtäimen tavoitteita strategisena ohjaamisena. Ainakin muut osa-aikaiset kutsutiin niihin. Työ sinällään ei ollut stressaavaa päin vaistoin mukavaa kun sai liikku samalla ja olla asiakaspalvelutehtävissä.

Lyhyesti sanottuna minun toivottiin olevan nöryää poikaa ja tehdä vain mitä käsketään. Siksi aionkin ainakin yrittää käyttä opiskeluoikeuttani insinöörikoulussa että saisin A) enemmän vaikutusmahdollisuuksia työhoni B) Suuremman veroprosentin.

Mielestäni nykynuoriso ei tippuisi kärryiltä niin helposti jos perinteisen johtamismallin tilalle vaihdeittaisiin keskustelevampi johtaminen, olisin kaikeiti mieluiten naisen alaisena.

-

Kommentit (2)

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008
Mielenterveyden häiriöihin perusteella eläkkeelle siirtyvät ovat keskimääräistä nuorempia.
Mielenterveysseläkettä myönnettäessä toiveena on yleensä vielä työhön paluu, ja siksi
eläkkeet alkavat usein määräaikaisena kuntoutustukena. Keskimäärin kahden vuoden kuntoutustuki
muuttuu kuitenkin yleensä jatkuvaksi eläkkeeksi; kuntoutustuelta avoimille työmarkkinoille
palaa vain joka kymmenes mielenterveyseläkeläinen. Hoidolla, kuntoutuksella
ja työllistymisen tukemisella onkin mielenterveysperusteisen työkyvyn heikkenemisen ehkäisemisessä
runsaasti haasteita
*

*http://www.etk.fi/Binary.aspx?Section=58010&Item=20989 ( Eläketurvakeskuksen monisteita, kohdasta yhteenveto)

Saattaa olla että eräs syy tähän 10%:n sääntöön on mielenterveyden vakauden ongelmiin leimaava suhtautuminen työnantajatahoilta. En osaa sanoa. Toisaalta kun on jos yksilö totutetaan elämään ilman tavoitteellista johonkin järkevään päämäärään pyrkimistä tämä taantuu johtuen pitkälti henkisen joustavuuden menettämisestä mikä on mielestäni eräs peruspilareista hyvässä työnteossa ja uusien taitojen opettelemisessa.

-

Baal1984 kirjoitti:

Lyhyesti sanottuna minun toivottiin olevan nöryää poikaa ja tehdä vain mitä käsketään.
Eikö tuo oli lähes poikkeuksetta ryhmän uuden tulokkaan rooli, ellei tämä uusi tulokas ole nimenomaan uusi johtaja tai muu ylempi toimihenkilö? En sano, että tämä olisi ihanne, mutta näin vain vaikuttaisivat asiat olevan - ihan sosiaalipsykologian kannaltakin ajateltuna. Tietystikin tämän ja muidenkin sosiaalipsykologisten aspektien tiedostaminen ryhmän sisällä olisi erinomaisen tärkeää, jottei innovaatioita tukahdutettaisi - epäilen, ettei sosiaalipsykologian tuntemus ole kovinkaan hääppöistä rautakaupan työntekijöiden keskuudessa. Eri asia on sitten tietenkin tämän uuden tulokkaan kompetenssi asioiden suhteen ja tätä koskevat muut rooliodotukset - kouluttamattomalle puotipojalle tuskin kuuluvat ylemmän toimihenkilön velvollisuudet.

...olisin kaikeiti mieluiten naisen alaisena.
Siinä tapauksessa suosittelen alan vaihtoa sosiaali- ja terveysalalle. Kokemusperäisesti voin todeta, miehillä olevan tälläkin alalla taipumusta nousta pinon päällimmäisiksi - harvoin kuitenkaan törmää "armeijatyyliin johtaviin autoritäärijuntteihin" ja mainittakoot senkin ainoan olleen naispuolinen; harmi sinänsä, etten tuolloin ollut motivoitunut ja nykyisessä verbaalisessa kuosissani tämän piinaamiseen ja alasajoon.

Siksi aionkin ainakin yrittää käyttä opiskeluoikeuttani insinöörikoulussa...
Yrität? Toivottavasti heität ruikutuksesi vähemmälle ja menet ja käytät opiskeluoikeuttasi.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat