Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen viime aikoina alkanut tutustumaan paremmin omaan tietokoneeseeni, ja yritän saada sitä vähemmän jumittamaan. Luin, että msconfigista voi hallita ohjelmia, jotka aukeavat käynnistyksen yhteydessä. Siellä oli jo valmiiksi uncheckattu messenger ja joku muukin ohjelma, ja uncheckasin myös joitakin muita tarpeettomia (tarkistin mm.sysinfo.org:sta mitä ei tarvitse). Käynnistin koneen alusta niinkuin kehoitettiin, ja kaikki toimi hyvin.
Mutta kun annan koneen olla yön yli tai pidempään kiinni, niin seuraavan kerran käynnistäessäni Messenger ynm ohjelmat aukeavat taas käynnistyksen yhteydessä. Katson msconfig:sta, ja siellä ne on taas raksittuna. Miten saisin nuo ohjelmat pysymään unchekattuna?

Koneessani on Vista. Ruksitanko ne pois oikeasta paikasta kun teen sen toisiksi viimeisestä ohjelmat-välilehdestä? Yleiset-välilehdessä on aluksi valittuna Normaali käynnistys, mutta kun menen ohjelmat-välilehteen ja teen siellä muutoksia, tuo käynnistys on vaihtunut Valikoiva käynnistys kohtaan. Liittyykö se jotenkin asiaan?

Kiitos jo etukäteen jos joku osaa neuvoa, saatoin selittää vähän sekavasti

Kommentit (10)

Euphemos
Seuraa 
Viestejä793
Liittynyt16.3.2005

XP:ssähän tuo ainakin kysyy uudelleenkäynnistyksen jälkeen, että hyväksytkö muutokset käynnistyksen yhteydessä ladattaviin ohjelmiin ja siitä popupista pitää muistaakseni poistaa se ruksi (tai jos siinä oli vaan tyhjää, niin sillon pitää lisätä ruksi). Vistassa taas on noita hölmöjä safeguardeja vakiona päällä niin paljon, että ne on aina hyvä poistaa Käyttäjätilit-kuvakkeen takaa. Tarkempi ohjeistus löytyy googlella, sillä omalle koneellenihan en moista roskakäyttistä asentaisi.

Nervus rerum

Käynnistys-välilehdessä ei ole mitään raksitettavia ohjelmia, siinä lukee vain Microsoft Windows Vista (C:/Windows): nykyinen käyttöjärjestelmä; oletuskäyttöjärjestelmä ja alhaalla voi valita Käyninstys vikasietotilaan-kohdan.

Niin, Vista on kyllä huono

punainenkuu
... Miten saisin nuo ohjelmat pysymään unchekattuna?

Koneessani on Vista.


Kokeile CCleaneriä http://www.ccleaner.com/
Ainaklin se asentuu Vistaan, koska toimii Seiskassakin.
Mutta, en tiedä, toimiiko Vistassa, jotta kun olet asentanut CCleanerin, käynnistä se ja klikkaa Työkalut-välilehti ja siitä Aina ajettavat ohjelmat, josta listasta deletoi kylmän rauhallisesti kaikki ei-toivotut.

Muoks: nyt huomasin, että puhuit mesestä..
Siihen auttaa, että avaat sen asetukset ja ruksaa pois siitä : Käynnistä mese, kun Windows käynnistyy.

Paree olisi, että poistat koko ohjelman

mensaani
punainenkuu
... Miten saisin nuo ohjelmat pysymään unchekattuna?

Koneessani on Vista.


Kokeile CCleaneriä http://www.ccleaner.com/
Ainaklin se asentuu Vistaan, koska toimii Seiskassakin.
Mutta, en tiedä, toimiiko Vistassa, jotta kun olet asentanut CCleanerin, käynnistä se ja klikkaa Työkalut-välilehti ja siitä Aina ajettavat ohjelmat, josta listasta deletoi kylmän rauhallisesti kaikki ei-toivotut.

Muoks: nyt huomasin, että puhuit mesestä..
Siihen auttaa, että avaat sen asetukset ja ruksaa pois siitä : Käynnistä mese, kun Windows käynnistyy.

Paree olisi, että poistat koko ohjelman
Ccleaner onkin jo koneessa olisi kyllä kiva tietää mikä auttaa tuohon Msconfigiin, koska kaikkia ohjelmia en viitsi ihan poistaa jos en halua että ne käynnistyvän koneen auetessa.. Onhan niitä muitakin tapoja hallita käynnistysohjelmia, mutta tuo jäi vaan mietityttämään. Kiitos tosin vinkeistä, tsekkaan tuon Ccleanerin osion

Diam
Seuraa 
Viestejä2498
Liittynyt14.9.2006

http://www.youtube.com/watch?v=f7-TEWaf ... re=related

Nuo videon jutut varmaan kannattaa tehdä diagnostiikka ohjelmilla, niin kone toimii paremmin. Advanced windows care ...

Korjausasennus?

Defenderit ja nuo ovat vitsejä tai mikä lie hämärä tarkoitus niillä on koneissa. Lähettää Billille tietoa.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

vorrester
Seuraa 
Viestejä615
Liittynyt22.7.2005

Vistaa olen sen verran kokeillut että esiasennus tarjoaa vistaa valikosta ja itse tarjoan XP:n downgrade CDtä.
XP:llä tuo messenger hoituu control panelin add-remove programs - windows komponents laatikko ja messenger täppä pois. Vieläkö vistalta löytyy samaa.

Koneen siivoukseen on hyvä työkalu hijaakthis ohjelma (nykyisin trendmicron).
Käytettävä varovasti, koska tekee tarvittaessa pahankin tuhon tietämättömän käsissä.
Itsellä tulostuu XP:llä vain 12 riviä Hijaak listausta.
Scotty watchdog ohjelma valvoo käynnistyviksi asentuvia ohjelmia. Hyvä työkalu estämään ohjelmia asentamasta turhia käynnistys osioita.

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

Mesehän laittaa itsensä käynnistymään koneen käynnistyessä aina kun sen (Mesen) käynnstää. Järkevästi ajatellen niinhän sen pitäisi tehdäkin, koska jos haluaa käyttää pikaviestintä, sen täytyykin olla valmiustilassa koneen ollessa auki.

Ccleaner on hyvä, toinen hyvä on kotimainen EasyCleaner. Sieltä tuon poiston voi tehdä Käynnistys-osiosta. En ole ihan satavarma, toimiiko tuo Vistassa.

Parasta on kyllä poistaa Mese kokonaan, ellei sitä käytä.

punainenkuu
Olen viime aikoina alkanut tutustumaan paremmin omaan tietokoneeseeni, ja yritän saada sitä vähemmän jumittamaan. Luin, että msconfigista voi hallita ohjelmia, jotka aukeavat käynnistyksen yhteydessä. Siellä oli jo valmiiksi uncheckattu messenger ja joku muukin ohjelma, ja uncheckasin myös joitakin muita tarpeettomia (tarkistin mm.sysinfo.org:sta mitä ei tarvitse). Käynnistin koneen alusta niinkuin kehoitettiin, ja kaikki toimi hyvin. Mutta kun annan koneen olla yön yli tai pidempään kiinni, niin seuraavan kerran käynnistäessäni Messenger ynm ohjelmat aukeavat taas käynnistyksen yhteydessä. Katson msconfig:sta, ja siellä ne on taas raksittuna. Miten saisin nuo ohjelmat pysymään unchekattuna?Ihan ensimmäisenä neuvoisin loggautumaan sisään administratorina, eli sillä tunnuksella, joka on Windowsin itsensä luoma administrator -tunnus. Tee samat tarvittavat muutokset tällä tunnuksella ja kokeile jäävätkö ne voimaan pidemmäksi aikaa.

Ainakin XP:n asennuksen yhteydessä tällainen käyttäjätili luodaan, jota ei voi poistaa, toisin kuin esim. tavallisia administrator -tunnuksia.

Koneessani on Vista. Ruksitanko ne pois oikeasta paikasta kun teen sen toisiksi viimeisestä ohjelmat-välilehdestä? Yleiset-välilehdessä on aluksi valittuna Normaali käynnistys, mutta kun menen ohjelmat-välilehteen ja teen siellä muutoksia, tuo käynnistys on vaihtunut Valikoiva käynnistys kohtaan. Liittyykö se jotenkin asiaan?Ei todennäköisesti liity. Tuo käsittääkseni vain osoittaa sen, että koneessa on aktiivisena käynnistystapa, joka sisältää pidemmälle vietyä räätälöintiä. En ole Vistaa kokeillut käyttää kuin ohimennen tuttavani koneella, mutta sama merkkikieli on tuttu aiemmista Windowsin versioista tai muista Windows-alustalla toimivista ohjelmista.

Taivaantallaaja
Mesehän laittaa itsensä käynnistymään koneen käynnistyessä aina kun sen (Mesen) käynnstää. Järkevästi ajatellen niinhän sen pitäisi tehdäkin, koska jos haluaa käyttää pikaviestintä, sen täytyykin olla valmiustilassa koneen ollessa auki.Joo, näiden softakohtaisten asetusten säätäminen onkin seuraava vaihe. Harvassa ovat silti ne ohjelmat, joihin tuo perustason konfigurointi ei toimi. Yleensä niitä ovat lähinnä sellaiset softat, jotka eivät vaadi erillistä asennusta.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat