Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

..laisen, alkujaan Atonin palvonnan?

Niihän se oli nääs että farao Akhenaten, Ekhanaton, Tutankhamonin isä ja Nefertitin puoliso, ehkä isäkin.. joku saakelin pedofiili insesti hyypiö se faarao kuitenkin oli ja vahva epäilys oli että poti aika vakavaakin kehityspoikkeavuutta ja sitäkään ei voida tietää vaikka olis ollut lopulta kaksneuvoinen.. itse Neitsyt Maria ?

Kukaan meistä ei ollut paikalla ja vallasväen kuvakielessä voi olla vaikka mitä salakieltä kun aina autoritäärisissä piireissä ylhäältä alas käytetään valtaa mielivaltaisesti ja pakottamalla ja aina on kapinallisia.. ja sitähän on kristinuskokin tietenkin ihan niinkuin mikätahansa muukin.

Täältä sain idean kun vertailtiin omia elämänkatsomuksia..

Minullehan sopii joku Taolaistyyppinen monijumalaisuus mikälie jossa ihmiset planeetalla samana lajina muodostaa lauman joka yhdessä pähkäilee ja koittaa selviytyä luonnon, sen mahtivoiman "jumalan" antamista haasteista mutta kuitenkin niin että kukaan ei asetu olemaan joku *tun jumalanpoika tms. pelle.

Hommat voidaan organisoida niin että kaikille löytyy kykyjä vastaavaa työtä. Toimenkuvia voidaan pruuvata väljemmiksi jne.

Lainsäätämisestähän se vaan on kiinni ja tietenkin ne jotka ihan väenvängällä haluu kuhkia jossakin ittekseen ja olla yksavioisia yms. kaikki saa valita mutta ketään ei pakoteta.

Vastuutahan kukaan ei kuitenkaan pysty millään ilveellä kantamaan yhtikäs enempää kuin yhden ihmisen rahkeet ja pää kestää. Käytännössähän valta ja vastuu jakaantuukin mutta välillä hedonistisotiaiset, mitkälie pömpöösikeharit kahmii enemmän valtaa kuin mihin pystyy ite vastaamaan ja se on sitä maskuliinihegemoniaa josta epäilen tuon isäjumalaisuuden syntyneen.

ps..
En o tullu tuotakaan miettineks että Ekhn aton tarkoittaa jumalan poikaa tai seuraajaa.. vähempi tullu tolla epyktimmurteella juteltua niin.. nääs noin..

[size=50:2dqqv009]pps..
Yks likka.. avas mun silmät netissä kerran ja yks muukin ihminen kun muualla juteltiin jotain aihetta sivuten.. kiitos heille.. tai teille. "Likka" ainakin kirjoittaa täällä, toisesta tiä onko hirmumyrskyt vieneet jo mennessään kun ei oo aikoihin kuluunut mitään.. [/size:2dqqv009]

Todella mielenkiintoista tämä on..

[size=150:2dqqv009]Ehkä alkuyhteisöissä ennen agraarikulttuuria ei ole ollut sukupuolijaotteluita, ei yksitysomistusta.. [/size:2dqqv009] [size=200:2dqqv009]?[/size:2dqqv009]

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat