Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Mitä reikänauhaan voi tallentaa ja paljonko mahtuu tietoa. Tärkeissä tietokoneissa käytetään reikänauhaa, että ei voi vihulainen tuhota niitä säteilyllä.

Paljon tarvii reikä nauhaa jos siihen kopioi raamatun.

Kommentit (5)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Reik%C3%A4nauha

Jos siis riville saadaan mahtumaan yksi tavu, niin siitä voi sitten alkaa estimoimaan.

Reikänauhaan tietty mahtuu niin paljon tietoa kuin sen nauhan pituus on.

Tietty reikien kokokin vaikuttaa ja "rivien" välin etäisyys toisistaan siihen miten pitkä nauhan tarvitsee olla, jotta koko Raamattu siihen mahtuu.

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327
Liittynyt26.4.2009

Reikänauha! Todellista muinaishistoriaa Tosin Firmassa tuli siihenkin tutustuttua. Sääluotauksen tietokone kun saatiin tunnistamaan oikea radiosondi nimenomaan sondin mukana tulleella reikänauhalipareella. Jo 90-luvulla se tuntui todella eksoottiselta yksityiskohdalta, vaan en tiedä vieläkö näitä sondeja on Vaisalalla tuotannossa.

Riso abundat in ore stultorum

pmk
Seuraa 
Viestejä1855
Liittynyt1.1.2010
Mitä reikänauhaan voi tallentaa ja paljonko mahtuu tietoa. Tärkeissä tietokoneissa käytetään reikänauhaa, että ei voi vihulainen tuhota niitä säteilyllä.

Hyvin yleinen versio oli 5 kanavainen nauha, joita käytettiin telekseissä, jolloin ensin lävistettiin reikänauha off-line tilassa ja kun teleksi oli valmis, otettiin yhteys vastaanottajan teleksiin ja ajettiin nauha nopeasti 4-5 merkkiä sekunnissa yhteysmaksujen minimoimiseksi.

Tuuman levyinen 8 kanavainen reikänauha oli käytössä esim. Teletype päätteissä, jossa tuumalle mahtui 10 merkkiä ja lävistys- ja lukunopeus oli 10 merkkiä sekunnissa. Yleensä nauhalla oli ASCII merkkejä (usein 7 bit + pariteetti), mutta toki binääridataakin saatettiin tallettaa. Joidenkin tietokoneiden käyttöjärjestelmäkin ladattiin reikänauhalta, toki paljon tuota nopeammalla reikänauhanlukijalla.

Käytetylle reikänauhalle löytyi hyötykäyttöä vappuna serpentiininä .

Muovinen reikänauha oli varsin pitkään käytössä esim. CNC jyrsismissä, kun lerput ja korput eivät oikein pitäneet öljystä ja metallisilpusta, mutta reikänauhan saattoi pyyhkiä puhtaaksi tällaisista epäpuhtauksita.

salai
Seuraa 
Viestejä7600
Liittynyt17.3.2005

Kellarista löytyy 4 kpl perforaattoreita n. vuodelta 1980, tehdäänkö kaupat?
Yhden näppäimissä näkyy yhä Pirkon (tekstinkirjoittaja latomossa) kynsien jättämät syvät urat.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Joskus kaukaisessa historiassa 60-70 luvuilla oli reikäkortteja, joihin siihen aikaan dataa "edistykselliseti" tallennettiin.
Nå tämä nykyinen reikänauha on lievä parannus edellä mainittuun, mutta tuskin teknisesti mitenkään vallankumouksellinen.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat