Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Eli kertokaas mistä johtuu, että esim. vierasesineen poistamisen jälkeen keuhkopöhö voi kehittyä vielä tuntienkin päästä, vaikka siitä ei alussa olisikaan merkkejä.

Sydämen vajaatoiminnassahan on käsittääkseni kyse paineen kasvamisesta keuhkoverisuonissa ja sitä seuraa sitten nesteen siirtyminen aina alveoli tasolle asti.

Kiitän jo etukäteen

Kommentit (1)

En tiedä, mutta veikkaisin jotain tulehdusperäistä (ARDS) tai ei-tulehdusperäistä mekanismia joka aukaisee keuhkoverisuonien seinämät, jolloin nesteet valuvat hiljalleen alveoleihin.

Ehkä vierasesine on vienyt mukanaan bakteereja keuhkoihin tai tehnyt fyysisesti vaurioita (-> tulehdus)

Oletan siis, koska keuhkopöhöstä ei ole ollut merkkejä alussa, on vierasesine mennyt todennäköisesti oikeaan pääkeuhkoputkeen, jolloin hengenahdistus ei ole ollut henkeäuhkaava ja on ollut aikaa röntgeniin (jossa ei keuhkopöhön merkkejä ole siis vielä ollut näkyvissä).

Ehkä vierasesine on poistettu skopioimalla? Hyvin epämiellyttävä toimenpide potilaalle. Pistää sykkeen varmasti taivaisiin (kuten myös mahdollinen huono happisaturaatio), näin siis verenpaine nousee, ja myös keuhkosuonien paine. Yhdessä vähäisen keuhkon ilmapitoisuuden (ja paineen) kanssa, alveolit täyttyvät nesteillä. Elimistön kompensaatiomekanismien ollessa käynnissä, ei keuhkopöhö oireile, kuin vasta myöhemmin tai sen oireet eivät erotu vierasesineen ollessa paikoillaan.

Vai esiintyikö keuhkopöhö molemmissa keuhkoissa?

Veikkauksia siis, oletan paljon, enkä tiedä mitään varmasti
Toivottavasti oli kuitenkin jotain hyötyä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat