Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miten minarkismissa toteuttaisiin terveydenhuolto myös työttömille ja työkyvyttömille? Esim yhtäkkinen syöpä voisi olla aika rankka juttu jos ei satu rahaa olemaan.

Kommentit (9)

Telep
Miten minarkismissa toteuttaisiin terveydenhuolto myös työttömille ja työkyvyttömille?USA:n tapaan ei mitenkään.

Vastauksia, joita olen kuullut:
[list:1xuj0v1y]
[*:1xuj0v1y] hyväntekeväisyys. Kaikki kunnon ihmiset auttavat työkvytöntä syöpäsairasta. Hän saa ylitsevuotavan määrän rahaa, ja hoidon kaupan päälle.[/*:m:1xuj0v1y]
[*:1xuj0v1y] työttömyyttä ei ole. Minarkismissa ei ole työttömyyttä, koska yhteiskunnan markkinoita vääristävän vaikutuksen poistuttua kaikki halukkaat saavat työtä.[/*:m:1xuj0v1y]
[*:1xuj0v1y] "oma moga". Ethän sä ole työtön tai työkyvytön, ellet itse halua. Taloustiede osoittaa näin.[/*:m:1xuj0v1y]
[*:1xuj0v1y] "se on voi voi". Myönnetään, että työtön tai työkyvytön syöpäsairas ei välttämättä saa hoitoa. Se on silti pienempi paha, kuin verotus. Verotushan on varkautta ja väkivaltaa, mutta kaikkien meidän täytyy kuolla täältä joskus.[/*:m:1xuj0v1y][/list:u:1xuj0v1y]

Student
Telep
ah, hyväntekeväisyys. asiahan on siis sillä selvä ja kaikki tekevät töitäNii-i. Eikö olekin kaunistaToki hyväntekeväisyys tai muu, kuin oman edun tavoittelu voi kuulostaa täysin utopistiselta raa'an markkinauskonnon kasvateille.
Minarkismissa kuitenkin pyritään minimoimaan yhteiskunnan vaikutus, ei poistamaan yhteiskuntaa kokonaisuudessaan. Yhteiskunnan toiminta paranee kokonaisuudessaan yhteisten hankkeiden avulla (infrastruktuurin rakennus ja korjaus, työkyvyn, koulutuksen sekä kasvatuksen ylläpito) ja edesauttaa täten myös jokaista yhteiskunnan toimijaa. Verotuksen tulot voisikin käyttää byrokraattien ja aristokraattien statuksen nostamisen sijaan yhteiskunnallisesti todella hyödyllisten projektien toteuttamiseksi.
"Mutta ei meillä päin siis."

Student
Telep
ah, hyväntekeväisyys. asiahan on siis sillä selvä ja kaikki tekevät töitäNii-i. Eikö olekin kaunistaToki hyväntekeväisyys tai muu, kuin oman edun tavoittelu voi kuulostaa täysin utopistiselta raa'an markkinauskonnon kasvateille.
Minarkismissa kuitenkin pyritään minimoimaan yhteiskunnan vaikutus, ei poistamaan yhteiskuntaa kokonaisuudessaan. Yhteiskunnan toiminta paranee kokonaisuudessaan yhteisten hankkeiden avulla (infrastruktuurin rakennus ja korjaus, työkyvyn, koulutuksen sekä kasvatuksen ylläpito) ja edesauttaa täten myös jokaista yhteiskunnan toimijaa sekä vähentää sosiaalisia ongelmia. Verotuksen tulot voisikin käyttää byrokraattien ja aristokraattien statuksen nostamisen sijaan yhteiskunnallisesti todella hyödyllisten projektien toteuttamiseksi.
"Mutta ei meillä päin siis."

Toope
Seuraa 
Viestejä24855
Liittynyt23.7.2006
Javert
Telep
Miten minarkismissa toteuttaisiin terveydenhuolto myös työttömille ja työkyvyttömille?

USA:n tapaan ei mitenkään.

USA:ssa on sosiaalihuoltojärjestelmä. USA ei ole minarkistinen valtio.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Veli Hopea
Seuraa 
Viestejä1249
Liittynyt29.11.2006

Minarkismissa on muuan ongelma. Selitän sen tässä.

Ensin täytyy tietää, mistä on kyse. Minarkismi on siis tätä:


Tehtäviensä toteuttamiseksi minimivaltiolla on tyypillisesti

1. rikokset ja rangaistukset määrittelevä lainsäädäntökoneisto,
2. ylintä poliittista toimeenpanovaltaa käyttävä hallitus,
3. tuomiovaltaa käyttävä oikeuslaitos,
4. rangaistuksia toimeenpaneva vankilalaitos,
5. rikoksia tutkiva ja torjuva poliisi,
6. valtakunnan ulkoista turvallisuutta ja laillista yhteiskuntajärjestystä ylläpitävä puolustuslaitos,
7. verovirasto.

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Minarkismi

Muistetaan, että minarkismissa, kuten muissakin yhteiskuntajärjestelmissä, kyse on ihmisten yhteisestä halusta muodostamasta yhteiskunnasta.

Mutta miksi ihmiset ylipäänsä muodostavat mitään yhteiskuntia? Ilman yhteiskuntia voisivat ihmiset vapaina kirmata pitkin poikin maita ja mantuja tekemässä haluamiaan asioita. Yhteiskunnan muodostamisessa kyse on turvallisuudesta. Turvallisuus on yhteiskunnan tärkein anti. Yhteiskunta tarjoaa jäsenilleen eri tasoilla turvallisuutta, jota he eivät kenties voisi saada ilman yhteiskuntaa.

Minkälaista turvallisuutta ihmiset sitten yhteiskunnalta haluavat?

Tärkeysjärjestyksessä ensimmäiset viisi: [list=0:1ykkxafb][*:1ykkxafb]Ravinnonsaannin varmuus, jotta satunnainen epäonni ei ajaisi ketään nälkäkuolemaan. [/*:m:1ykkxafb][*:1ykkxafb]Turva yhteiskunnan ulkoisia uhkia vastaan, siis jonkinlainen puolustuslaitos. [/*:m:1ykkxafb][*:1ykkxafb]Turva yhteiskunnan sisäisiä uhkia vastaan, siis jonkinlainen poliisi. [/*:m:1ykkxafb][*:1ykkxafb]Perheen suoja, todennäköisimmin avioliitto ja joitain muita lakeja lapsiperheiden turvaksi. [/*:m:1ykkxafb][*:1ykkxafb]Yksityisomaisuuden suoja.[/*:m:1ykkxafb][/list:o:1ykkxafb]

Onhan se hyvä, että minarkistisessa minimivaltiossa otetaan huomioon useita mainituista, mutta tärkein on unohdettu. Siihen minarkistinen minimivaltio kompastuu. Jos se ei ole perustaltaan riittävästi yhteiskunta, se ei ole yhteiskunta lainkaan.

Toimivan yhteiskunnan täytyy ottaa huomioon sen tehtäviin kuuluvat tärkeimmät toiminnot. Muuten se ei ole toimiva yhteiskunta vaan lakkaa olemasta, jos pääsee edes syntymäänkään.

New ideas are always criticized - not because an idea lacks merit, but because it might turn out to be workable, which would threaten the reputations of many people whose opinions conflict with it.

ISLAM: Mitä lännen tulee tietää (http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=&p=3C7052B7ADA587B6&i...) (video)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat