Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Ruotsin Östersundissa Vaasan korkeudella on rakenneltu höyrykäyttöinen potkukelkka, jolla on saman tien tehty potkukelkkojen nopeusennätys, 105 kilometriä tunnissa.

Kelkalle antaa potkua höyrypaine, joka saadaan aikaan kuumentamalla vesisäiliö 400 asteeseen, kertoo Ruotsin televisio. Nopeusennätystä yritetään parantaa vielä näillä lumilla.

http://yle.fi/uutiset/tiede_ja_tekniikk ... 00278.html

Sivut

Kommentit (24)

tiäremiäs
Ensi talvena meen Näsinjärven jäällä 250 km/h potkukelkalla. Mitäs siihen sanotte. Rakennan tollasen amiksessa, tai siis tilaan niiltä metallimiehiltä.

Ei tartte olla höyrykäyttönen; laita jalaksien väliin 200 kilon happipullo, niissä on 200 ilmakehän paine - ja lyö venttiili irti

Voit vielä kehittää siihen turbon laittamalla suihkuun turbopyörän

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Vaarallista leikkiä. Jos vauhdissa jalakset tökkää vaikka railoon, kuljettaja lentää komeasti kyydistä.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Kevätjäillä kokeillaan!
Tarviiko välttämättä tuota rakettimoottorien tyypillistä kartiota kiihdyttämään höyryn virtausta, vai toimiiko ilmankin?

hi3
Kevätjäillä kokeillaan!
Tarviiko välttämättä tuota rakettimoottorien tyypillistä kartiota kiihdyttämään höyryn virtausta, vai toimiiko ilmankin?
Ei tarvitse, pullossa on kyllä painetta niin että se kulkee ilman kartiotakin ja itse menet mukana ;D tosin kannattaa käyttää jotain muuta kuin happea, esimerkiksi typpi tai hiilidioksidi on suositeltavampaa tuohon touhuun. Ja muista että hengelläsi leikit.

Kartion mitat ovat ratkaisevia työntövoiman suhteen. Kannattaa kaivaa jostain se suomiharrastajan tutkimus ruutiraketeilla tai kokeilla penkissä erillaisia.

tietää
Kartion mitat ovat ratkaisevia työntövoiman suhteen. Kannattaa kaivaa jostain se suomiharrastajan tutkimus ruutiraketeilla tai kokeilla penkissä erillaisia.Tarkoitin tuota vesihöyryratkaisua...
Tuohon kartion rakentamiseen on yli miljoona kuvaa netissä, mutta turha rakentaa jos ei tartte.
Kuristinhan siinä on jo itsessään pullossa.

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327
Liittynyt26.4.2009

MOottoroitu POtkuKElkka, Mopoke? Sekö on seuraava villitys

No joo, kaikenlaistahan sitä kokeillaan. Ohjastinhan minäkin tenavana isoveljen mopolla vetämää potkukelkkaa. Toimi ihan hyvin kunnes tultiin mutkaan...

Sinällään potkukelkka on kiva ajopeli, vaikkei sellailsta ole kyllä tullut kohta 15 vuoteen kokeiltua. Nyt olisi kyllä harvinaisen hyvä talvi potkukelkkailulle, kun hiekoitus ei pilaa luistoa.

Riso abundat in ore stultorum

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
Liittynyt1.2.2010

Suuttimen muodolla reaktiomoottorissa tässä tapauksessa paljonkaan arvoa tiemmä.

Miksi tehdä asia noin vaikeaksi? Vettä johon muussataan grillihiilltä , kiteistä rikkiä ja sapietaria. Valetaan putkeen ja annetaan kuivua.

Valmis putki irtohihnoilla potkuriin kiinni ja avustaja tuikkaa tulta törön päähän, pilotin istuessa potkurin istuimella.

- Ubi bene, ibi patria -

tiäremiäs
Ensi talvena meen Näsinjärven jäällä 250 km/h potkukelkalla. Mitäs siihen sanotte. Rakennan tollasen amiksessa, tai siis tilaan niiltä metallimiehiltä.Jukoliste Höylä... te olette hullu mies? Kertokaa heti, kun tarvitsette apua projektissanne vaikkapa höyryntuotannon suhteen. Esim kesätyöpaikkojakin on muita kuin marjanpoimintaa tai puutarhatyötä.

Oletko harkinnut uraa lentotukialuksilla höyrykatapulttien pilottina? Wanhan mallin wolkkarin (Kupla) pitäisi lähteä 1,5 km:n päähän eli vauhtia voisi varmaan nostaa pienemmän massan kustannuksella

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Ärsyttävää muute, ku nykyään aina hiekotetaan kävelytiet ja tiet, niin ei voi enää kulkea potkukelkalla teitä pitkin.

tiäremiäs
Ensi talvena meen Näsinjärven jäällä 250 km/h potkukelkalla. Mitäs siihen sanotte. Rakennan tollasen amiksessa, tai siis tilaan niiltä metallimiehiltä.

Oletko varma että haluat lentää 250 kilometrin tuntivauhdilla jäähän?
Siinä mänöö kallo meinaa. Jäähän kaatuminen meinaa sattuu enemmän kuin graniitti portaissa kaatuminen niihin teräviin portaikkoihin. Typerä idis.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat