Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Osakkeiden myyntivoittoverotus ?

Yritykset mittaavat ulkomaisten omistusosuutta yrityksissään, onko kotimainen omistus pahasta ? Näin voisi luulla ainakin yritysten halusta lisätä ulkomaista omistusosuutta yrityksissään. On laadittu jopa kaavioita, joissa ylpeillään ulkomaisen omistuksen osuudella yhtiössä ???

Suomalainen osakkeenomistaja sai ennen myydä yli 10 vuotta omistamansa osakkeet verottomasti. Ja vielä muistan ajan, jolloin raja oli 5 vuotta. Nyt yli 2 vuotta saat vähentää hankintameno olettamana 20 % ja 10 vuotta 40 %. Hankintahinnassa ei huomioida rahanarvon heikkenemistä, joka voi jo kymmenessä vuodessa olla melkoinen. Vuodesta 1995 – 2005 on 10:n euron ostovoima laskenut 1,65 euroa, tätä ei kuitenkaan huomioida mikäli 40 % hankintameno olettama ei alitu, eli osake ei ole noussut tarpeeksi. Tämä on kuitenkin pientä verrattuna ajanjaksolle 1985-1995 inflaatio vaihtelee valuutasta huolimatta., tuolloin ostoarvo olisi tippunut jo 4,92 euroa.

Suomalaisten yritysten omistusten pitää kuulua Suomalaisille. Hallituksen ja eduskunnan on saatava omistuksen suunnanmuutos aikaan. Samalla kansalaisia patistetaan säästämään nykyistä enemmän, eläketulo ei tulevaisuudessa enää riitä ja suositellaan vapaaehtoisia eläkesäästämisen muotoja. Jos ihmisille tarjottaisiin oikeudenmukaisempaa osakesäästämistä, antaisi se turvaa myös vanhenevalle väestölle.

Ehdotankin seuraavaa: Hankinta olettama kasvaisi joka omistusvuosi 1/15 *100= 6,67 %. Eli 2 vuotta olisi vain 13,33 % hankintameno olettama ja 10 vuotta olisi jo 66,67 % hankintameno olettama. Viidentoista omistusvuoden jälkeen osakkeet saisi myydä verovapaasti. Tämä antaisi oikean signaalin pitkäaikaiselle säästämiselle ja sijoittamiselle.

Kaikki osinkotulot, jotka jäisivät kotimaahamme pönkittäisivät kansantalouttamme pitemmällä tähtäimellä paremmin, kuin lyhytaikainen myynti. Kaikkea ei pidä mitata osavuosikatsauksessa tai edes vuosikatsauksessa vaan katsoa pidemmälle tulevaisuuteen. Vuodesta 2007 vuoteen 2009 on kotimainen omistus pörssiyhtiöissä noussut 49:stä prosentista 51:een prosenttiin. Ostakaa Suomi takaisin suomalaisille, nyt se on alennusmyynnissä.

Jyrki Vaskela Itsenäisyyspuolue Uusimaa
http://www.saunalahti.fi/jvask

Kommentit (2)

Periaatteessa samaa mieltä kanssasi. Tuo viidentoista vuoden raja olisi houkutteleva ja todellakin kannustaisi pitkäaikaiseen osakesäästämiseen ja osakkeen mennessä hyvin, muhkeisiin voittoihin.

Nykyisellään ulkomaalaisomistuksella ja ulkomaisiin pörsseihin viemällä yritetään saada näkyvyyttä yritykselle ja näin "manipuloida" pörssikurssia korkeamaksi kuin pienillä suomalaisilla markkinoilla.

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197
Liittynyt22.11.2007

Harva tavallinen ihminen voi sijoittaa rahansa viideksitoista vuodeksi. Mihin sitten idean mukaan rahat kannattaa laittaa viideksi ja kymmeksi vuodeksi? Eihän lyhytaikainen osakesijoitus tarkoita sitä, ettei osakkeet olisi suomalaisilla. Jos se nyt ylipäätänsä on arvo sinänsä. Ne vain vaihtaa omistajaa useammin.

Kannattaisi ennemmin huolehtia siitä, että eläke riittää myös tulevaisuudessa. Tämä vain erottelee ihmiset entisestään. Toiset pystyvät pitkäaikaisiin vapaaehtoisiin eläkesäästämiseen ja pärjäävät myös vanhana. Toisille ei jää työaikana elämisestä mitään säästettävää, eivätkä pärjää eläkkeellään. Ei ole malli mitä minä kannatan.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat