Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Lama ei mene ohi, koska tilanne muuttuu normaaliksi. Eli tästä lamasta tulee normi.

Eli nousukausi oli epänormaalia.

Kommentit (11)

Erään määritelmän mukaan talous on taantumassa, kun kahden peräkkäisen vuosineljänneksen kansantuotteen kasvu on negatiivinen. Lama taasen vaatii pidemmän ajanjakson negatiivista kasvua.

Tästä voimme päätellä, että lama voidaan julistaa loppuneeksi, kun kansantuote on kasvanut positiivisesti useampana vuosineljänneksenä peräkkäin.

"Useampi vuosneljännes" on kuitenkin epämääräinen termi. Riittääkö useampaan vuosineljännekseen kolme vuosineljännestä vai tarvitaanko vuosineljänneksiä enemmän?

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007

Lama on ohi nyt. Jos haluaa vielä tehdä edullisia ostoksia, kannattaa pitää kiirettä. Keväällä on sellainen ryysis päällä, ettei ehdi paljon netissä surffailla.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
Liittynyt25.5.2009

Sitten kun tämän laman aiheuttajat korjataan, niin lama on päättynyt. Suurimmat tekijät ovat öljyhuippu, eläkepommi, kapitalismi, Kiina, pankkijärjestelmä, metallien riittämättömyys, ylikansoittuminen, ylikalastus, maaperän köyhtyminen, yhteisölliset ongelmat, päihdeongelmat, puutteet koulutuksessa, ahneus ja muut vastaavat ongelmat. Tämä lama on ollut ennustettavissa jo vuosikymmeniä, sodanjälkeistä nousua ei voida jatkaa vallitsevalla mentaliteetilla. Monilla tuntuu olevan kumma luulo tämän olevan vain väliaikainen ilmiö. Todellisuudessa tilanne on niin paha, että korot pitäisi olla melkein negatiivisia, että taloutta voitaisiin kasvattaa nykyisin menetelmin. Koko talousjärjestelmän pohjautuminen jatkuvaan kasvuun on täysin sairas ajatus. Taloustieteilijät ovat aina innoissaan, jos keksitään mikä tahansa uusi reitti kierrättään rahaa. Hyvä esimerkki tästä oli IT-kupla.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009
Tuppu L 2.0
sigfrid
Lama on ohi ja kaikilla kiire uusjaolle.

Voisitko kertaa vaikka nyt alkuun pari kasvavaa alaa? Vielä hienompi, jos sanot jotain perusteluita.nk. vihreä energia ja siihen liittyvä korruptio nyt ainakin tulee miäleen.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007
taucalm
Tuppu L 2.0
sigfrid
Lama on ohi ja kaikilla kiire uusjaolle.

Voisitko kertaa vaikka nyt alkuun pari kasvavaa alaa? Vielä hienompi, jos sanot jotain perusteluita.nk. vihreä energia ja siihen liittyvä korruptio nyt ainakin tulee miäleen.Ihan satavarmasti asunnot maksavat 6 kk kuluttua enemmän kuin nyt. Samoin varmasti rakennustarvikeliikkeissä palataan normaaliin "palvelu"tasoon = 20 min jonotusta.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Denzil Dexter
taucalm
Tuppu L 2.0

Voisitko kertaa vaikka nyt alkuun pari kasvavaa alaa? Vielä hienompi, jos sanot jotain perusteluita.nk. vihreä energia ja siihen liittyvä korruptio nyt ainakin tulee miäleen.Ihan satavarmasti asunnot maksavat 6 kk kuluttua enemmän kuin nyt. Samoin varmasti rakennustarvikeliikkeissä palataan normaaliin "palvelu"tasoon = 20 min jonotusta.Nousee nousee, mutta ei kaksinkertaiseksi vuodessa. Baltia lienee parempi kohde.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat