Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ja aluksi mainittakoon, että en todellakaan ole minkäänlainen aktivisti minkään suhteen. En ole edes ikinä osallistunut mielenosoitukseen - enkä tule osallistumaan jatkossakaan. Aivan "tavis" siis, jota on google kuitenkin alkanut nyppimään..

Löytyy kuvia, videoita, karttoja ja ties mitä tulevaisuudessa. En kuitenkaan yhtään pidä ajatuksesta, että yksi palvelu saa näin suuren "vallan". Sehän kuihduttaa kaikki muut varjoonsa! Muut hakukoneet ovat jo hätää kärsimässä, ja pian esim. kotimaiset karttapalvelut ovat samassa tilassa. Pikkuhiljaa google alkaa olemaan ainoa vakavasti otettava keino etsiä netistä mitään - eikä se ole hyvä juttu.

Tekisi mieli boikotoida koko roskaa mutta ei se mitään kuitenkaan vaikuta. On se vaan yksinkertaisesti niin hyvä, että taidan jatkaa käyttöä..

Sivut

Kommentit (45)

ratz
Tekisi mieli boikotoida koko roskaa mutta ei se mitään kuitenkaan vaikuta.Kyllä se vaikuttaa. Vaikutus ei vain ole sinulle ehkä näkyvä.

Itselläkin ois tarkoitus boikotoida Googlea, mutta se on kuitenkin paras, joten sitä tulee kuitenkin käytettyä. Kohta google omistaa koko internetin.

Tässä on oikeasti huolestuttavia piirteitä. Milloin olemme siinä tilanteessa että google määrää vaikkapa tv -luvan kaltaisen 100 euron google -luvan? Jos se kehittyy niin oleelliseksi netin hallitsijaksi ettei ilman sitä pärjää. Sitten maksat tai ei netti näy.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009
kabus
Itselläkin ois tarkoitus boikotoida Googlea, mutta se on kuitenkin paras, joten sitä tulee kuitenkin käytettyä. Kohta google omistaa koko internetin.elä anna heille hyviä ajatuksia toteuttaa kieroutunutta rahan sanelemaa politiikkaansa.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

ratz
En kuitenkaan yhtään pidä ajatuksesta, että yksi palvelu saa näin suuren "vallan". Sehän kuihduttaa kaikki muut varjoonsa!


Otin lopulta itseäni niskasta kiinni, ja nyt 4kk ajan "boikotoinut" googlea. Vaihdoin ennen etusivun virkaa toimittavan guuglen Altavistaan. (Boikotti hapsuissa, sillä sitäkin tulee käytettyä, vaikkakin harvemmin.)

Kaikenkaikkiaan Altavista on erittäin hyvä vastine ja sillä pärjää hyvin. Pakko kuitenkin todeta itsestäänselvyys ja sanoa, että on se google vain parempi. Altavistan viat ovat pieniä mutta joskus merkityksellisiä:

-Kartat ja reitit pitää hakea googlesta
-Esim. hakusanalla "OP" (osuuspankki) tulee Altavistassa ensin useita sponsoroituja linkkejä, jotka ottavat nuppiin. Hakemani linkki onkin vasta sivun puolessavälissä (pieni mutta ärsyttävä asia). Googlella oikea linkki on heti ensimmäisenä silmien alla.
-Harvemmin tapahtuu, mutta joskus Altavista ei vain löydä etsimääni. Yleensä Googlesta sitten löytyy..
-Lisäksi Altavistasta puuttuvat nuo "pikalinkit" vai mitä ovatkaan. Siis kun kirjoittaa vaikka "ylex", niin googlella hakutuloksen alle tulee näkyviin muutama tärkein linkki tuolta sivulta, esim. "kuuntele radiota", jota itse tulen käyttäneeksi.

Ihan tyytyväinen olen kuitenkin tähän pieneen näkymättömään kapinaani. Altavistalla pärjää mutta joskus pitää ottaa sen isoveli apuun. Viat ovat kuitenkin niin pieniä ja helposti korjattavissa, että suosittelen muitankin tukemaan sen toimintaa.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907
Liittynyt8.12.2007

https://ixquick.com/
Tosimies käyttää https:n kautta hakuja.

GMail mulla on, koska se vaan toimii, mutta postin sisällön voi kryptata tai lähetellä proxjyen kautta.

Googlea en paljoa muuten käytä, mutta jonkin verran toki Youtubea.

En tykkää liian pitkälle viedystä pilvipalveluista.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Selaimiin saa lisäosia, jotka muistuttaa Google-haun sivulla, että on muitakin hakupalveluita kuin G.

Kyllä kilpailuviranomaiset jossain vaiheessa vaatii että G:n etusivuun tulee ensin 8:n vaihtoehtoisen palvelun ikonit, ja muistutus että elämää on G:n ja F:n ulkopuolella.

Mutta mitä on Googlen ja Facebookin ulkopuolella, ja miten sinne pääsee? Nokialla!

Nokia ei ole enää rahassa mitattuna suurin, joten se on HYVIS. Käyttäkää Nokia OVEA!

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Testasin hiljattain Bing Mapsia joka on Mikkisoftan vastaveto Google Mapsille. Ei oikeastaan yhtään huono. Kappas. Siinä on myös isometrinen näkymä suoran ylhäältä katsovan näkymän lisäksi. Toisaalta Bingissä ei ole Street Viewiä, koska Mikkisoftalla ei taida olla Google-autoja vastaavia real world -crawlereita.

Satelliittikuvat ovat Googlea tarkempia, ilmeisesti noilla on uudempaa kuvadataa käytössä kuin Googlella.

Vertailkaa vaikkapa tätä: Lauttasaaren Lukio
[list:vefvwjai][*:vefvwjai]Google Maps[/*:m:vefvwjai]
[*:vefvwjai]Bing[/*:m:vefvwjai][/list:u:vefvwjai]

EDIT: Jaaha, Bingin linkki ei näköjään tallenna zoom-tasoa. Zoomatkaa tuosta Bingin linkistä lähelle, kartta on keskitetty kohteeseen.

Vierailija

Bing on ihan hanurista. En koskaan löydä sillä BackStreetBoys:a uugeempaa tavaraa.
Johtunee vähäisestä aukiolo-ajata, jonka vuoksi sheettien etsiminen johtaa vesiperään.
(hakukone ei ole etsinyt nettiä merkittävää aikaa)

Bing ei kuitenkaan ole vastaus boikottiin, ellei sitten tykkää mikkisoftasta.

Vierailija
PeterH
Testasin hiljattain Bing Mapsia joka on Mikkisoftan vastaveto Google Mapsille. Ei oikeastaan yhtään huono. Kappas. Siinä on myös isometrinen näkymä suoran ylhäältä katsovan näkymän lisäksi. Toisaalta Bingissä ei ole Street Viewiä, koska Mikkisoftalla ei taida olla Google-autoja vastaavia real world -crawlereita.

Satelliittikuvat ovat Googlea tarkempia, ilmeisesti noilla on uudempaa kuvadataa käytössä kuin Googlella.

Vertailkaa vaikkapa tätä: Lauttasaaren Lukio
[list:vuiy7cvx][*:vuiy7cvx]Google Maps[/*:m:vuiy7cvx]
[*:vuiy7cvx]Bing[/*:m:vuiy7cvx][/list:u:vuiy7cvx]

EDIT: Jaaha, Bingin linkki ei näköjään tallenna zoom-tasoa. Zoomatkaa tuosta Bingin linkistä lähelle, kartta on keskitetty kohteeseen.

Microsoftilla tosiaan on paremmat kartat, mutta jää jälkeen ennakoivassa ja korjaavassa haussa.

(hitto kun en muista sitä sivustoa jossa on noi ja nasan kartat nivottu yhteen pakettiin.)

Mitä sitä hyvää/parasta hylkäämään? Eihän sitä itselle parasta mahdollista naista/autoa pistetä kiertoon huonomman tieltä. Tai ei ainakaan mun järkeen käy semmonen ajatus. Paitsi sitten kun alkaa käymään liian kalliiksi. Koskee kaikkia edellä mainittuja.

Google on vielä hakuvärkkinä. Mutta. Kiukutti vähän lukea sen kuvanjakopalvelun käyttöehtoja: palveluntarjoajalla on yksipuolinen oikeus käyttää sinne lataamiani kuvia - ymmärsin. Ehkä väärin ymmärsin Jäi käyttöön ottamatta se palvelu.

Eihän tietenkään ole mitään ilmaista. Something must give... Keräävät osoitteita ja käyttötapoja, demografioita. Nuuskut.

Ei todellakaan ole mukavaa, että palvelu ja valta keskittyvät.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat