Seuraa 
Viestejä451

Helsingissä on ongelmana nyt kerrostalojen räystäistä roikkuvat suuret jääpuikot, ja myös jää ja lumi katoilla. Nämä kaikki uhkaavat pudota kadulla kulkijoiden niskaan. Pudotustöihin ei riitä enää riittävästi työntekijöitä ja kalustoa.

Eräs ehdotus olisi, että jalankulkijat suojautuisivat katolta putoavalta jäältä pyöräilykypärän avulla. Mutta mikä mahtaa olla pyöräilykypärän suojaava vaikutus jääpuikkoa tai 10 metriä putoavaa jääkipaletta vastaan.

Toisaalta, jos putoavalla jäällä on tarpeeksi massaa, niin vaikka kypärä suojaisi kalloa, niin seurauksena voisi olla niskan murtuminen, ja loppuelämä hengityskoneessa?

Entä skeittikypärä, moottoripyöräkypärä tai jääkiekkokypärä?

Kommentit (5)

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

sehän riippuu jääpuikon koosta, mutta jos se pistemäinen kärki edellä mossahtaa kypärään ja puikko on käden kokoluokkaa niin itse en ainakaan haluaisi sitä täräystä vastaanottaa. paksu kallo varmaan kestäs ilman kypärääkin, mutta niskasta en usko samaa

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

ajakaa kaduilla niin ei tarvitse varoa, ainakaan jääpuikkoja.

jos haluaa ajaa katosten vaarojen vyöhykkeissä niin kunnon suojat päälle----> HANS-niskatuki, moottoriurheilukypärä ja lisäksi ehkäpä motocross-puku suojineen päivineen niin ei rankakaan katkea heti ensimmäisestä yllätyksestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Emotion Science
Helsingissä on ongelmana nyt kerrostalojen räystäistä roikkuvat suuret jääpuikot, ja myös jää ja lumi katoilla.Havannassa on ongelma koko ajan, että ihmisiä vammautuu ja kuolee kun räystäät ja katto-, parveke- ja seinätiilet putoilevat niskaan. Ratkaisu on se, että ihmiset eivät kävelle niiden alla vaan keskellä tietä. Toimii varmaan Helsingissäkin. Autot oppivat väistämään ihmisiä ja ihmiset autoja. Sopu sijaa antaa.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

vorrester
Seuraa 
Viestejä615

Armeijan komposiittikypärä taitaa olla tehokkain torjuja teräviä jääpuikkoja vastaan. Olkapäitä voi yrittää suojella jääkiekon olkasuojilla.

Paras suoja on ajella autolla, ei tarvitse koluta räystäiden alla.

Mutta kyllä se pyöräkypäräkin suojaa paremmin kuin päänahka.

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

Emotion Science
Seuraa 
Viestejä451

Iltasanomien uutisessa kerrottiin suomalaisnaisesta, jonka päähän putosi katolta jääpala Tallinnassa. Päähän tuli iso haava, mutta vakavin oire oli niskanikaman murtuminen.

Eli niskan murtuminen on todellinen riskitekijä katolta putoavan jään tapauksessa, joten pään suojaaminen kypärällä ei ole kunnollinen ratkaisu ongelmaan. Niin kuin tämä video esittää:
http://www.youtube.com/watch?v=QLE42rG-Aj4

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat