Seuraa 
Viestejä45973

Hei, sinä siellä! Oletko aktiivinen foorumiroolipelaaja? Vai pidätkö semi-realistisen fiktion kirjoittelemisesta?
Vai haluatko kokeilla jotain uutta? Tule ja kokeile Valtioroolipeliä! Siellä voit harrastaa kaikkea kolmea edellämainittua asiaa ja paljon muuta! Kokemuksen puute ei ole este, kunhan motivaatiota riittää oppimiseen!

Valtioroolipeli on parhaillaan seitsemättä kierrostansa aloitteleva foorumiroolipeli, jossa nimensä mukaisesti jokainen pelaaja saa johdettavakseen yhden tai useamman valtion tai valtion osan (jos pidät haasteista). Tyyli on vapaa valtiosi tapahtumien ilmaisussa, oli se sitten virallisten uutisien tai henkilödraaman kautta tehty. Muiden pelaajien välinen kanssakäyminen tulee olemaan myös olennainen osa peliäsi, jonka olomuoto on myös täysin sinun mielikuvituksestasi kiinni. Haluatko järjestää kansainvälisen foorumin, punoa pirullista salajuonta naapureittesi päänmenoksi vai ihan rehellisesti laajentaa kansasi elintilaa aseellisesti? Siitä vain, me emme estä sinua! Ainakaan hirveästi, ellet yhtäkkiä keksi käydä sotaasi ydinkärjillä aseistetuilla mechoilla. Pidämme kuitenkin kiinni näennäisrealismista, jolla jätämme tilaa meheville "entä jos?" skenaarioille, mutta välttelemme pahimpia ylilyöntejä. Ota mallia muista pelaajista ja edellisten kierrosten teksteistä.

Olemme aloittamassa juuri uutta kierrosta uusitulla pelityylillä, jos täältä löytyy aiempien kierroksien veteraaneja. Pelaamme nykyään kahden-kolmen kuukauden pituisia jaksoja, jonka jälkeen teemme aikahypyn pelinsisäisesti eteenpäin, kattaen vuodet 1900-2000 (ehkä myös 2025) neljännesvuosisadan pituisin loikin. Foorumimme pelinikkarit ovat myös viilanneet sääntöjä sekä pelimekaniikkaa helpommin noudatettavimmiksi, tähdäten miellyttävään mutta silti haastavaan pelikokemukseen! Pelaajien välisen kanssakäynnin lisäksi tarjolla on nyt myös satunnaistapahtumia, joilla voi olla hyvinkin kauaskantoisia vaikutuksia maallesi.

Uusi veri kelpaa meille aina, ja olemme hyvin innokkaita toivottamaan lisää pelaajia seuraamme! Tulethan käymään foorumeillamme osoitteessa www.valtioroolipeli.tk ja rekisteröidy. Vastaamme kysymyksiinne taitojemme mukaan!

Ja pienenä huomautuksena myös että ripaus vakavamielisyyttä on myös suositeltavaa, siinä mielessä ettei ylläpitäjien tarvitse ruveta kaitsemaan laumaa banaanivaltioiden diktaattoreita, jotka repivät tyhjästä miljoona miestä ja valtaavat puoli maailmaa tappioitta.

Kommentit (9)

Kyse on siis tälläisestä http://fi.wikipedia.org/wiki/Internet-roolipeli paitsi yksittäisten hahmojen sijasta kokonaisilla valtioilla?

On nuo teidän foorumit vähän sekavat aloitteilijoita varten (moniko tiede.fi -foorumin käyttäjistä edes roolipelaa?). Jokin koottu opas (esimerkein varustettu) olisi kätevä jos semmoisen saisitte kirjoitettua.

Kyllähän sitä kiinnostustakin ainakin minulta löytyy, tosin ei ole foorumiropettamisesta juurikaan kokemusta.

EDIT: jaa jostain syystä eksyin tuonne suunnitteluosiolle kyllähän tämä selkeältä näyttää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Clarvin
Kyse on siis tälläisestä http://fi.wikipedia.org/wiki/Internet-roolipeli paitsi yksittäisten hahmojen sijasta kokonaisilla valtioilla?

On nuo teidän foorumit vähän sekavat aloitteilijoita varten (moniko tiede.fi -foorumin käyttäjistä edes roolipelaa?). Jokin koottu opas (esimerkein varustettu) olisi kätevä jos semmoisen saisitte kirjoitettua.

Kyllähän sitä kiinnostustakin ainakin minulta löytyy, tosin ei ole foorumiropettamisesta juurikaan kokemusta.

EDIT: jaa jostain syystä eksyin tuonne suunnitteluosiolle kyllähän tämä selkeältä näyttää


Mää en tajunnu mitään, mikä sinällään ei ole mikään ylläri. Kiinnostusta riittäisi mutta ohjeet olis kivat. Tommonen step by step -ohje, tai edes selitys pääpiirteistä olis kiva kyllä...

Hämmentää.

Tuollainen avoin pelisysteemi vaikuttaisi jännältä, mutta siinä taitaa tulla liikaa tekstiä tuotettavaksi ja luettavaksi minun makuuni.

Vierailualueelle voi laittaa viestejä ilman tiliä, joten sieltä voi kysyä tarkemmin jos jokin (tai koko pelin toimintatapa) hämmentää. Minun sijasta kaikki pelaajat jotka huomaavat viestin voivat myös tarjota apuansa.

Tästä ketjusta voi katsella vaikka aluksi, ja jos jokin aihe vaivaa niin minä yritän parhaani mukaan vastata siihen täällä.
http://s1.zetaboards.com/Valtioroolipel ... 932/1/#new

Vierailualue? En löytänyt semmoista .

No kysyn sitten tässä:

1. "Valtioroolipeli 1900" on siis tämän uuden pelin alue?

2. Onko peli jo alkanut?

3. Kuinka laaja/rajoitettu kontrolli pelaajilla on omiin valtioihinsa? Vaikka esimerkit siitä mitä pitää tehdä, saa tehdä, mitä ei ja mitkä asiat pitää tehdä pelin sääntöjen puitteissa.

4. Ketkä kontrolloivat NPC-maita? Voinko vain ilmoittaa "Naapurivaltioni Brutopian kuningas julistaa minulle sodan"? Vai pitääkö NPC-maiden kanssa pelata niin kuin PC-maiden kanssa?

5. Maailmankartta näyttää täydeltä. Jos luon uuden valtion, pitääkö minun ottaa joku NPC-maa?

6. Kuinka aktiivinen pelaajan tulee olla? Kerran päivässä foorumeilla? Useammin? Harvemmin? Mitä jos lähtee lomailemaan?

7. Kuinka paljon aikaa minulla on kirjoittaa valtion historiaa ym. jos nyt päätän aloittaa?

8. Kuinka vapaasti saan kirjoittaa valtioni ja jonkun toisen pelaajan valtion yhteisestä historiasta?

Eiköhän tässä ollut tärkeimmät. Jos koneella ei tartte istua 24/7, niin voisin hyvinkin kokeilla tätä.

Anteeksi, tarkoitin siis Aloitusaluetta vierailualueella. Mutta tässäpä sinulle vastauksia.

1. Kyllä se on se.

2. Peli on alkanut, mutta mukaan ehtii vielä. Oikeastaan aina ehtii mukaan, poislukien juuri ennen kierroksen loppua, mutta siitä ei tarvitse huolehtia vielä vuoteen.

3. Sotiminen ja taloushankinnat menee sääntöjen ja adminien mukaan. Toisin sanoen he huomauttavat jos on menossa överiksi/rutkaasti alle, muuten kaikki on vapaata.

4. NPC-maat ovat yleensä ilman pelaajaa, mutta niille on määräilty aika-ajoin joku hoitamaan tapahtumia jos on tarpeen. Jos NPC-maa julistaa sinulle sodan (jonkun muun pelaajan ohjaamana) niin sille yleensä pitää olla hyvä syy, esim. olet vallannut kaksi muuta NPC-naapuria.

5. Kyllä. NPC-maat ovat ensisijaisia paikkoja uusille pelaajille. Se ei tietenkään tarkoita että sinun pitäisi pelata ihan juuri kuin NPC-maa kuvaus määräisi (jos se on kirjoitettu). Esim. Jos otat Sapporon niin sen pitää olla aasialainen maa (mutta ei ole pakko olla juuri Japani). Tosin saat imperialistiset pelaajamaat kiusaksesi tällä maalla.

6. Suosittelisin että käyt ainakin kerran viikossa katsomassa jos on viestejä. Yhteydenottojen määrä riippuu valtiostasi (sillä on väliä ottaako "eurooppalaisen" teollisuusmaan vaiko kehittyvän "afrikasta") ja myös omasta aktiivisuudesta. Jos muut näkevät että pelaat ahkerasti, niin he suuntaavat huomiotaan sinulle ja niin edelleen. Jos olet odottamassa viestejä niin kukaan ei estä tekemästä useampaa tarkistusta.
Jos olet menossa lomille, niin voit ilmoittaa siitä vaikka tiedotus-osiossa. Silloin maasi saamaasi huomiota vähennetään välttämättömyyksiä lukuunottamatta.

7. Kokonainen vuosi tai enemmän. Kapea yleiskatsauskin riittää jos haluat tehdä niin.

8. Aika vapaasti, luulisin. Kannattaa aina kysyä kuitenkin isommista kohdista varmuuden vuoksi.

Sitoutumaton
Anteeksi, tarkoitin siis Aloitusaluetta vierailualueella. Mutta tässäpä sinulle vastauksia.Aivan, pitäisi opetella ajattelemaan itse :P.

Kyllä. NPC-maat ovat ensisijaisia paikkoja uusille pelaajille. Se ei tietenkään tarkoita että sinun pitäisi pelata ihan juuri kuin NPC-maa kuvaus määräisi (jos se on kirjoitettu)Löytyykö linkki näihin jostain niin voin aloittaa uljaan valtioni luomistyön?

EDIT: Ja niin, saako NPC-vallan nimen vaihtaa?

Nonih! Olemme päässeet aloittamaan oikein mukavasti seitsemättä kierrostamme, ja uusia viestejä satelee joka päivä. Vielä kuitenkin ehtii mukaan peliin luomaan omaa maatansa ja sen tulevaisuuden suuntia!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat