Seuraa 
Viestejä45973

Tein tutkimustyötä holokaustista, antisemitismistä sekä natseista. Eipä yllättänyt kovinkaan paljon mitä kaikkea asioiden takana piilee.

Tässä pätkä tekstiä:

Sivulta poimittua:

300-luvulla Rooman katoliset keisarit antoivat määräyksen, että jos kristityt kääntyvät juutalaisuuteen ja jotkut juutalaiset estävät toisia juutalaisia kääntymästä kristinuskoon, niin he kaikki saavat kuolemanrangaistuksen. Juutalaiset eivät saaneet mennä naimisiin kristittyjen kanssa, työskennellä julkisessa virassa tai omistaa orjia (palvelijoita).

Ensimmäisen ristiretken aikana tuhottiin juutalaisten yhteisöjä. Juutalaiset riisuttiin alasti ja vain ne jäivät henkiin, jotka suostuivat ottamaan kirkon vesikasteen. Ristiretkeläiset ajattelivat, että juutalaiset olivat Jumalan vihollisia ja rotu joka on kaikkein vihamielisin ja vahingollisin Jumalalle. Neljäs lateraalinen kokous vuonna 1215 määräsi, että juutalaisten tuli pukeutua eri tavalla kuin muitten ihmisten. Syy tähän pukeutumisen oli se ettei kukaan olisi vahingossa sekaantunut seurustelemaan tai syvällisempään yhteyteen juutalaisten kanssa. Pukeutumisen kautta kyettiin erottamaan juutalaiset eikä sekaantumista tapahtunut. 1200-luvulla katolisen kirkon toimesta myös usein määrättiin, että juutalaisten tuli laittaa vaatteisiinsa pyöreä merkki, että heidät voitiin tunnistaa. Jos juutalainen saatiin kiinni ilman merkkiä, niin hän menetti vaatteensa kiinniottajilleen. Juutalaisia karkotettiin monista maista katolisen kirkon toimesta. Paavi Leo XII määräsi vuonna 1826, että juutalaiset tuli sulkea ghettoihin ja heidän omaisuutensa tuli takavarikoida. Rooman katolinen kirkko sulki juutalaisia ghettoihin jo 1200-luvulla.

Jos katsomme katolisen kirkon historian aikana heidän tekemiä tekoja juutalaisia kohtaan, niin ne ovat hyvin samanlaisia kuin mitä natsit tekivät juutalaisille. Katolinen kirkko tappoi juutalaisia, samoin tekivät natsit; katolinen kirkko pakotti juutalaiset kantamaan merkkiä vaatteissaan, natsit tekivät samoin; katolinen kirkko sulki juutalaisia ghettoihin, natsit tekivät samoin. Katolinen kirkko piti juutalaisia vahingollisimpana rotuna Jumalalle maan päällä, natsit pitivät juutalaisia ali-ihmisinä, jotka tuli tappaa, Hitler uskoi toimivansa Jumalan tahdon mukaan, kun hän harjoitti antisemitismiä. On täysin päivänselvää, että natsit lainasivat katolisen kirkon antisemitistisiä menetelmiä kun he toisen maailmansodan aikana toteuttivat juutalaisten kansanmurhan, holokaustin. Natseilla ja katolisella kirkolla on identtiset antisemitismin juuret, eroa on vain siinä, että katolinen kirkko toteutti antisemitismiä aikaisemmin ja natsit ottivat käyttöön katolisen kirkon antisemitistisiä menetelmiä. Päivänselvää on myös se että katolisen kirkon antisemitistinen historia osoittaa katolisen kirkon hedelmän mädäksi ja pahuuden kyllästämäksi.

Kirjoituksen voi lukea kokonaan täältä:

http://koti.phnet.fi/petripaavola/natsiokkultismi.html

Sivut

Kommentit (114)

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Kyllä Luther myös hyvin omaksui katolilaisen asenteen, joten natsien antisemitismin juuret kiemurtelivat sekä katolilaisuuden, että protestanttisuuden kautta.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Seppo_Pietikäinen: Olemme kerrankin samaa mieltä. Martti Lutherkaan ei puolustanut juutalaisia epäoikeudenmukaisuudelta. Miten on Seppo sinun laitasi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
anklebone
Seuraa 
Viestejä475

Sanoisin tähän, että VALTAuskonnot eivät ole niinkään hyvän asian kannalla, vaan toimivat juuri sananmukaisesti vallan ja rahan sanelemina. Katolinen kirkko on koko valtakautensa aikana pyrkinyt oman asemansa pönkittämiseen ja "vääräuskoisten" rankaisemiseen, muodossa taikka toisessa. Ristiretket ovat aika hyvä esimerkki tästä. Natsien teot juutalaisia kohtaan ovat myös hyviä esimerkkejä.

En tiedä löytyykö natsien toiminnan ja katolisen kirkon väliltä jotakin selkeää yhteyttä? Osaisiko joku vastata tähän kysymykseen? Itselle on muodostunut kuva, että katolinen kirkko on taustavaikuttaja monessa asiassa, eikä halua toimiensa päätyvän päivänvaloon kaikkien tarkasteltaviksi.

Milloin ja kuka/ketkä antoi katoliselle kirkolle sen vallan, sekä tietysti koska tämä asema annettiin Paaville? Tapahtuiko kaikki tämä samaan aikaan vai miten on?

En itse enää tätänykyä kuulu mihinkään kirkkoon, koska koen sen olevan vain laitos joka rahastaa. Uskonnot ja usko ovat täysin eri asiat. Sitä voi uskoa kuulumatta mihinkään kirkkoon tai lahkoon. Uskominen ja uskonnolliseen ryhmään kuuluminen täytyisi selkästi erottaa toisistaan. Valtionkirkon asema pitäisi mielestäni poistaa ja antaa sille tavallisen lahkon määritelmä ja oikeudet sekä velvollisuudet.

Jokainen saa uskoa tai olla uskomatta tahollaan, ilman mitään pakoitteita kirkon suunnasta.

Olisi paljon parempi roikkua puussa ja syödä banaania.

Mitäköhän varten niitä juutalaisia piti sitten niin pelätä ja ennaltaehkäistä, jos ali-ihmisiä olivat? Eihän ali-ihminen ole miksikään vaaraksi.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
kiittäen
Seppo_Pietikäinen: Olemme kerrankin samaa mieltä. Martti Lutherkaan ei puolustanut juutalaisia epäoikeudenmukaisuudelta. Miten on Seppo sinun laitasi?Vastustan kommareita, fasisteja, rasisteja, antisemitistejä ja uskonnollisia fundamentalisteja tasapuolisesti. Samaa paskaa.

EDIT: Korjattu roskalista.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

anklebone

En tiedä löytyykö natsien toiminnan ja katolisen kirkon väliltä jotakin selkeää yhteyttä?Olen ymmärtänyt että Hitler oli katolinen, joskin kovin ristiriitaisia kommentteja antoi aatu katolisesta kirkosta ja muista uskonnoista. Mutta siinäpä yhteys.

anklebone
Seuraa 
Viestejä475
LQuestion
anklebone

En tiedä löytyykö natsien toiminnan ja katolisen kirkon väliltä jotakin selkeää yhteyttä?Olen ymmärtänyt että Hitler oli katolinen, joskin kovin ristiriitaisia kommentteja antoi aatu katolisesta kirkosta ja muista uskonnoista. Mutta siinäpä yhteys.Selvä. Haen kuitenkin enemmän konkreettista toiminnallista yhteyttä katolisen kirkon/Vatikaanin ja natsien toiminnan väliltä. En väitä, että näin on, mutta pohdin kuinka mahdollista se voisi olla.

En halua tällä ajatuksella loukata ketään, mutta mielestäni asioita pitää voida pohtia avoimin mielin ja joskus julkisestikin. Olisi toivottavaa, että yleisestikin monia asioita käsiteltäisiin enemmän julkisesti eikä pidettäisi niitä tabuina. Totuuden selvittämisen vaikeuttaminen tai totuuden kätkeminen ei palvele kuin tiettyjä tahoja. Edelleenkään en syyllistä ketään, enkä halua kirjoitusteni aiheuttavan mielipahaa kenellekkään.

Olisi paljon parempi roikkua puussa ja syödä banaania.

Erkki Hartikainen
Evankelisluterilaisuuden pimeä puoli, vapaa ajattelija 1/2003:

Saksassa lietsottiin juutalaisvihaa levittämällä Suomen kansan suuresti rakastaman Martti Lutherin (1483-1546) vuonna 1543 ilmestynyttä kirjaa "Juutalaisista ja heidän valheistaan". Vuosina 1931-1937 otettiin Hans Ludolf Parisiuksen Münchenissä laatimasta lyhennetystä kansanpainoksesta peräti yhdeksän painosta. Lutherin juutalaisvastaisuus ei supistunut tähän yhteen kirjaan, sillä vielä samana vuonna, 1543 hän kirjoitti ja julkaisi toisen juutalaisvastaisen kirjansa "Shemhamforaksesta ja Kristuksen suvusta". Näiden lisäksi Lutherin tiedetään eräissä viimeisistä saarnoistaan julkisesti varoittaneen kristittyjä kavahtamaan juutalaisia.

Lutherin kirja "Juutalaisista ja heidän valheistaan" ilmestyi Kustannus Oy Vasaran julkaisemana suomeksi vuonna 1939. Suomentaja T. T. Karanko sanoo esipuheessa mm. seuraavaa:

"Neljäsataa vuotta on tämä Lutherin kirja ollut meiltä kokonaan kätkettynä ... Yksinpä juutalaistuneitten vallanpitäjien pelonkin vuoksi oli parasta peittää unhoon suuren uskonpuhdistajan tämänlaatuinen julistus, kuten myös sitten tapahtuikin.

Mutta vain ajaksi. Sillä Adolf Hitlerin valtava kansallinen herätystyö ja kansallissosialistisen Saksan valtakunnan voimakas nousu teki vihdoinkin lopun juutalaisuuden ja juutalaisen hengen vaikutuksesta ei ainoastaan Saksassa, vaan koko Keski- ja Kaakkois-Euroopassa. Ja sanottakoonpa uuden Saksan juutalaisvastaisuudesta ja sen käyttämistä menettelytavoista muuten mitä hyvänsä, niin se on kuitenkin ilmeistä, että siellä on verrattain sananmukaisesti seurattu ja noudatettu suuren saksalaisen Martti Lutherin, hänen juuri tässä kirjassaan esittämiä toimenpiteitä ja menettelytapoja juutalaisvaaran torjumiseksi ja poistamiseksi kansakunnan terveen elämänkehityksen tieltä..."

Karanko mainitsee lisäksi, että mm. edesmennyt arkkipiispa Gustaf Johansson edusti Suomessa jokseenkin samoja käsityksiä juutalaisista kuin Luther.

Näin puhui Luther kirjassaan "Juutalaisista ja heidän valheistaan":

"He (juutalaiset) elävät siis joka päivä vaimoineen ja lapsineen pelkästä varastamisesta ja rosvoamisesta kuten suurvarkaat ja maarosvot, kuitenkin kaikessa katumattomassa turvallisuudessa. Sillä koronkiskoja on suurvaras ja maarosvo, jonka hyvinkin pitäisi riippua hirsipuussa seitsemän kertaa korkeammalla kuin muiden varkaiden...

Miten meidän kristittyjen on nyt tämän turmeltuneen, kirotun juutalaiskansan kanssa meneteltävä?

Ensiksi, että heidän synagogansa tai koulunsa sytytettäköön tuleen, ja mikä ei tahdo palaa, se peitettäköön ja umpeen luotakoon maalla, ettei ikänä yksikään ihminen näkisi siitä kiveä eikä kuonaa... Sillä mitä me olemme tähän asti tietämättömyydessämme sietäneet (minä itsekään en ole sitä tiennyt), sen Jumala on antava meille anteeksi ... Mooses kirjoittaa 5 Moos. 13:12-16, että missä jokin kaupunki harjoittaa epäjumalisuutta, se on kokonaan tulella hävitettävä eikä siitä ole mitään jätettävä jäljelle. Ja jos hän nyt eläisi, niin hän olisi ensimmäisenä sytyttämässä juutalaisten kouluja ja taloja palamaan...

Toiseksi, että heidän talonsakin samalla tavalla rikki revittäköön ja hävitettäköön, sillä niissäkin he harjoittavat samaa, mitä he kouluissaan harjoittavat. Sen sijaan heidän annettakoon asua ulkosuojissa ja talleissa, kuten mustalaisten, jotta he tietäisivät, etteivät he ole herroja maassamme, kuten he kerskailevat, vaan ainoastaan vankeja maanpaossa, kuten he lakkaamatta Jumalan edessä meistä parkumalla huutavat ja valittavat.

Kolmanneksi, että heiltä otettakoon pois kaikki heidän rukouskirjansa ja Talmudin selityksensä, joissa sellaista epäjumalanpalvelusta, sellaisia valheita, kirouksia ja jumalanpilkkaa opetetaan.

Neljänneksi, että heidän rabbiineitaan kiellettäköön elämän ja hengen menettämisen uhalla vastedes opettamasta, sillä sellaisen viran he ovat täydellä syyllä menettäneet...

Viidenneksi, että juutalaisilta kokonaan peruutetaan tien ja saattovartion käyttöoikeus, sillä heillä ei ole maaseudulla mitään tekemistä, koska he eivät ole herroja, ei virkamiehiä eivätkä kauppiaita tai sentapaisia. Heidän on pysyttävä kotonaan. Minulle on sanottu, että nyt kuuluu eräs rikas juutalainen ratsastelevan maaseudulla kahdellatoista hevosella (hän tahtoo tulla kohabiksi) ja nylkee ruhtinaat, herrat, maat ja ihmiset puhtaaksi, niin että suuret herrat katsovat sitä karsaasti. Jos te ruhtinaat ja herrat ette voi kunnollisella tavalla kieltää sellaisilta nylkyreiltä tietä, niin koottakoon jokin ratsumiesjoukko heitä vastaan, koska te tulette tästä kirjasesta oppimaan, mitä juutalaiset ovat ja miten heidän kanssaan on meneteltävä, eikä heidän olemustaan ole suinkaan suojeltava...

Kuudenneksi, että heiltä kiellettäköön koronkiskominen, jonka heiltä Mooses on kieltänyt, koska he eivät ole omassa maassaan eivätkä vieraiden maiden herroja, ja heiltä otettakoon kaikki omaisuus ja hopea- ja kultakalleudet ja pantakoon syrjään talletettaviksi. Ja syy on tämä: kaiken, mitä heillä on (kuten edellä on sanottu), he ovat meiltä varastaneet ja ryöstäneet koronkiskomisellaan, koska heillä muuten ei ole mitään muuta elinkeinoa...

Seitsemänneksi, että nuorille voimakkaille juutalaismiehille ja juutalaisnaisille annettakoon käteen varsta, kirves, kuokka, lapio, rukki, värttinä ja annettakoon heidän ansaita leipänsä otsansa hiessä kuten Adamin lasten osaksi on määrätty (1 Moos. 3:19)...

Mutta jos pelkäämme, että he voisivat meitä ruumiin, vaimon, lasten, palvelusväen, karjan jne. puolesta vahingoittaa, jos heidän pitäisi meitä palvella ja tehdä työtä meille, koska hyvinkin on otaksuttavaa, että sellaiset jalot maailman herrat ja myrkylliset, äkäiset käärmeet mihinkään työhön tottumattomina varsin vastenmielisesti niin suuresti nöyrtyisivät kirottujen gojimien alaisiksi, niin meneteltäköön, kuten minä tiedän muiden kansojen, kuten Ranskan, Espanjan, Böömin jne. menetelleen ja tehtäköön tili heidän kanssaan, mitä he ovat meiltä kiskoneet ja sen mukaan jaettakoon sovinnolla, mutta heidät karkotettakoon maasta. Sillä, kuten olemme kuulleet, Jumalan viha heitä kohtaan on niin suuri, että he lempeällä armeliaisuudella kohdellen tulevat yhä vihaisemmiksi ja vihaisemmiksi, mutta ankaruudella hyvin vähän paremmiksi. Sen vuoksi heistä on pikaisesti päästävä!

... heidän kanssaan meneteltäköön kaikella armottomuudella, kuten Mooses teki erämaassa ja löi kuoliaaksi kolmetuhatta miestä, ettei koko joukko olisi joutunut perikatoon ... Jollei tämä tahdo auttaa, niin meidän täytyy karkottaa heidät pois niin kuin hullut koirat, ettemme tulisi osallisiksi heidän kauheaan jumalanpilkkaansa ja kaikkiin paheisiinsa, emmekä heidän kanssaan vetäisi päällemme Jumalan vihaa ja tulisi kirotuiksi..."

Arvio vuodelta 1970

"Sekä Luther että Hitler olivat vaarallisten pakkomielteiden vaivaamia mielisairaita. Mielisairaina yksilöinä heitä voidaan jopa ymmärtää. Sen sijaan on vaikeaa ymmärtää, että kokonaiset kansat seuraavat mielisairaita. Ankaran uskonnollinen koulutus sai Lutherin kokemaan Raamatun normit pakonomaisesti ja hyökkäämään raivoisasti kirkon piirissä vallitsevaa leväperäisyyttä vastaan...

Lutherin kirjan avulla lietsottiin juutalaisvihaa kansallissosialistisessa Saksassa. Tuntuu kohtalon ivalta, että sodan jälkeisessä Länsi-Saksassa perustettiin kristillisdemokraattinen puolue, jottei kaikki toistuisi. Juuri kristillisporvarillinen normisto teki Hitleristä sen, mikä hän oli."


Wiki:
hengen riistäminen juutalaisilta kuului Lutherin kirjassa oikeutettuihin toimenpiteisiin kristinuskon puolesta. Koska Luther katsoi Raamatun nojalla, että muun muassa jumalanpilkka, kristittyjen eksyttäminen pois Kristuksesta ja esivallan halveksiminen ovat vääryyksiä, hän kehotti esivaltaa rankaisemaan vääryyttä tekeviä juutalaisia. Kansallissosialistisessa Saksassa Lutherin kirjaa käytettiin juutalaisvihan lietsontaan." Kristalliyö ", jolloin synagoogat poltettiin, järjestettiin Lutherin syntymäpäivänä "suuren saksalaisen profeetan" kunniaksi. Esivallan pitäisi rangaista jumalanpilkasta ja sillä on oikeus puolustaa totuutta ja oikeaa Jumalaa. Luther itse sanoi kirjoituksessaan Juutalaisista ja heidän valheistaan, että häneltä on pyydetty kirjoitusta juutalaisista. Joidenkin kristittyjen pelättiin horjuvan kristillisestä uskostaan juutalaisen uskonnon puoleen, koska Luther ei ollut ottanut kovin näkyvästi kantaa sitä vastaan "Minä en soisi, että kristityt antaisivat juutalaisten vietellä itsensä samaan kurjuuteen ja surkeuteen, jossa he itse ovat." (kirjan esipuheessa)

Kyllä natsien antisemitismi on (oli..) lähtöisin vain yhdestä ainoasta henkilöstä. Se myös loppui samaisen henkilön lakattua olemasta. Case closed.

Turha etsiä tekosyitä ja "juuria" uskonnoista yms. paskanjauhannasta.

Herättäjä 1/1925:

Meistä suomalaisista on 96 prosenttia Lutherin opetuslapsia ja me uskomme hänen opinkappaleisiinsa. Haluammeko me siis väittää, että hän on täydellisesti erehtynyt juutalaisiin nähden ja että hänen kokemuksensa ovat arvottomia meille, hänen sanansa tuulesta temmattuja ja hänen varoituksensa joutavia? Tuskin - sillä onhan kansankirkkomme edesmennyt, suuresti kunnioitettu ylipaimenkin, arkkipiispa Gustaf Johansson, joka tunsi juutalaiset ja jolla oli heistä jokseenkin samanlainen käsitys kuin Lutherilla, lausunut: »Juutalaiset odottavat Messiasta, joka tuo heille maailmanvallan. Messias on tullut, mutta hän ei tullut sellaisena kuin juutalaiset toivoivat. He kokoavat nyt rahoja ja koettavat kaikin keinoin heikentää muita kansoja, jotta Messiaan tullessaan olisi helpompi päästä valtaan. Tämä väärä messiastoivo kannattaa juutalaisten pyrintöjä, mutta se pettää, sillä lupaus Messiaan maailmanhallinnosta toteutuu tulevassa maailmanajassa. Sionismi on luopunut isiensä uskosta ja uskonnosta».Miten natsien antisemitismi voi olla Hitleristä lähtöisin, kun Suomessakin arvostetuin hengellinen auktoriteetti toi samat asiat agendalle kymmeniä vuosia ennen natsien valtaannousua?

Taksari

Miten natsien antisemitismi voi olla Hitleristä lähtöisin, kun Suomessakin arvostetuin hengellinen auktoriteetti toi samat asiat agendalle kymmeniä vuosia ennen natsien valtaannousua?
Oliko hän natsi ennen natseja?

Kyllähän se on totta, että esmes Mussolinia ei Hitlerin juutalaismania kiinnostanut ollenkaan.

mvd
Taksari

Miten natsien antisemitismi voi olla Hitleristä lähtöisin, kun Suomessakin arvostetuin hengellinen auktoriteetti toi samat asiat agendalle kymmeniä vuosia ennen natsien valtaannousua?
Oliko hän natsi ennen natseja?

Kyllähän se on totta, että esmes Mussolinia ei Hitlerin juutalaismania kiinnostanut ollenkaan.
Kristinusko on lähtökohtaisesti, ainakin katolilaisuus sekä luterilaisuus, antisemitististä.
Natsit lainasivat tämän viholliskuvan sieltä, ei toisinpäin. Juutalaisten tuhoamisella ja kansallissosialismilla tuskin on mitään välttämätöntä yhteyttä. Kansallissosialistista politiikkaa harrastetaan tänäpäivänä ainakin Venäjällä, Kolumbiassa ja samantyylistä myöskin Kiinassa.
Vainot olivat varmaankin ennemminkin hengellisen/henkisen yhteenkuuluvaisuuden korostamista varten, viholliskuvan syvältä omasta perinteestä lainaten. Mikäpä olisi parempi vihollinen saksassa kuin Lutherin vihan kohde.

Seppo_Pietikainen
Kyllä Luther myös hyvin omaksui katolilaisen asenteen, joten natsien antisemitismin juuret kiemurtelivat sekä katolilaisuuden, että protestanttisuuden kautta.Näin on kuten sanoit ja olen myös tuonut esille Lutherin antisemitismiä kirjoituksessani.

Nimikristillinen tekopyhyys saa paimenet poikkeamaan Raamatun Sanasta. Paimenen omaksuessa Raamatun ulkopuolelta tulevia vaikuttumia, käy kuin Lutherille tai 2. maailmansodan aikaiselle kirkolle, joka hylkäsi juutalaiset.
Nimikristillisyys ei tee kenestäkään Raamatun Sanan mukaan vaeltajaa. Natsien antisemitismin juuret löytyvät asenteesta, joka kumoaa Jumalan Sanan lupaukset Juutalaisille.

Seppo_Pietikäinen: Haluaisitko jakaa Jerusalemin kahden maan pääkaupungiksi? Jos, niin miksi?

KBolt
Kyllä natsien antisemitismi on (oli..) lähtöisin vain yhdestä ainoasta henkilöstä. Se myös loppui samaisen henkilön lakattua olemasta. Case closed.Ei mikään asia oikeasti ole noin yksinkertainen.

Ei natsismi ollut lähtöisin pelkästään Hitleristä, eivätkä natsien käsitykset syntyneet tyhjästä. Kyllä niillä oli oma pitkä historiansa takanaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat