Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tämän viestin kuva on Barnett Newmanin teoksesta Who is afraid of red, yellow and blue. Kertokaa ensivaikutelmanne maalauksesta.

Minusta se muistuttaa kaapin ovia ja ensimmäinen ajatukseni oli, että jos avaisi ovet, kaapissa voisi olla jotain mielenkiintoista. Teos on mielestäni silti suhteellisen tylsä, enkä museossa kiinnittäisi siihen paljonkaan huomiota.

Kyseinen teos on ollut useamman kerran vandalismin kohteena, koska joissain ihmisissä maalaus herättää pelkoa ja aggressioita, myös niissä, jotka ovat teosta puolustaneet. Miksi ihmeessä, osaatteko vastata?
Haluaisin vastauksen varsinkin psykologi Juhalta.

Sivut

Kommentit (371)

Tulee lähinnä mieleen näkötesti joka tehdään kaikille 45 täyttäville autoilijoille. Ainoastaan kirjain värillisen nelikulmion sisällä puuttuu.

"kumpi väri näkyy paremmin kun peität vasemman silmän...jne."

Koen siis maalauksen näkötestinä (ensivaikutelma..).

Toope
Seuraa 
Viestejä24551
Liittynyt23.7.2006

Taiteesta 90% on täyttä roskaa. Nykytaiteesta sitä on 99% (koska julkisrahoitteisia taiteilijoita on paljon). Taiteen arvostus riippuu ilmeisesti lähinnä toisten taiteilijoiden ja taiteen rahoittajien arvostuksesta, ei todellakaan suuresta yleisöstä.

Säveltelijä K. Saariaho sai juuri taas jonkun suuren sävellyspalkinnon, mutta onko kukaan ikinä viitsinyt kuunnella jotain hänen kakofonisia sävellyksiään? Yritin kerran kuunnella Teemalta Saariahon suollosta, mutta kestin vain 10 minuuttia sitä epämusiikkia.
http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Kaija+Saariaholle+80%C2%A0000+euron...

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Toope
Taiteen arvostus riippuu ilmeisesti lähinnä toisten taiteilijoiden ja taiteen rahoittajien arvostuksesta, ei todellakaan suuresta yleisöstä.No niin onneksi riippuu. Rahoittajien tilalle tosin laittaisin kriitikot ja muut taiteen tuntijat. Rahoittajat ovat kärpäsiä, jotka kertyvät paikalle, jos em. tahot ovat noteeranneet jonkun.

Jos suurelta yleisöltä kysyttäisiin, kisailisimme edelleen siitä, mikä merimaisemista on eniten taidetta.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

...onko kukaan ikinä viitsinyt kuunnella jotain hänen kakofonisia sävellyksiään?
itse asiassa en ole juuri hänen "teoksiaan" yrittänyt kuunnella mutta säveltäjäystäväni on yrittänyt kuunteluttaa eräitä muita "tunnustettuja alan mestareita". Ainoa reaktio on ahdistus ja pakkomielle kuuntelutilasta poistumiseen

EDIT: ..hmmm...kuka sanoo etteikö kyseinen reaktio ole se mitä teoksella ajetaankin takaa...epäilen tosin...

iisakka
Seuraa 
Viestejä848
Liittynyt30.9.2005

Itsessä ei herättänyt pahemmin mitään. Mutta jos tuo kerran monia ihmisiä vaivaa, niin olisiko kyseessä luonnon varoitusväreihin liittyvä vaisto?

"Syötäväksi kelpaamattomat, myrkylliset hyönteiset ja eläimet ovat usein väriltään oranssi-, puna- tai keltamustia, mistä luonnossa on useita esimerkkejä tutuista ampiaisesta ja koloradonkuoriaisesta eksoottisiin korallikäärmeeseen ja myrkkynuolisammakkoon."

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
väläys
Kertokaapas nyt Aweb ja Toope, mitä ajatuksia tai tunteita teissä herätti tuo maalaus?Eipä oikeastaan mitään. En ole tuon tyylilajin ystävä/tuntija.

Onhan tuo aika seksikäs maalaus. Sitä voisi pitää naisen sukueliminä. Ehkä jotkut on suuttuneet siitä.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

iisakka:

Mutta jos tuo kerran monia ihmisiä vaivaa, niin olisiko kyseessä luonnon varoitusväreihin liittyvä vaisto?Voisi olla niin, punainenhan koetaan usein uhkaavaksi tai aggressiiviseksi väriksi. Eräs kriitikko puolestaan kertoi työn nähtyään, että hän istui yli kaksi tuntia sen luona, koska sen energia veti häntä puoleensa. Tämä maalaus siis vaikuttaa toisiin voimakkaasti, mikä minusta on aika ihmeellistä.

Huom. Viiva kuvan keskellä on oikeasti sininen, vaikka se tuossa goolella poimitussa kuvassa näyttää mustalta.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
väläys

Huom. Viiva kuvan keskellä on oikeasti sininen, vaikka se tuossa goolella poimitussa kuvassa näyttää mustalta.Siniseltähän se näyttää.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Tässä on vielä kolmas versio, Who is afraid of red, yellow and blue III . Tuo näyttää mielestäni esiripulta, ja haluaisin myös tietää, mitä sen takana on. Nämä ovat teossarja, joista ainakin kahta on yritetty sabotoida.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Tuosta jälkimmäisestä minä pidän. Mielettömän vahva punainen, jota sininen viiva korostaa. Hieno. Aggressiivinen. Matadorin viitta.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat