Seuraa 
Viestejä45973

Katselin dokumenttia Keniassa toteutettavista energiahankkeista. Yllätyin näkemästäni, sillä olin kuvitellut maan paljon karummaksi.

Maahan on potentiaalinen paratiisi, tässä havaintoja dokumentista:

- ilmasto suotuisa kasvillisuudelle, sateita sopivasti
- maasto kumpuilevaa, vesi ei jää lillimään
- maaperä hedelmällistä maanviljelyyn ja metsänkasvatukseen sekä energiakäyttöön sopivan öljykasvin viljelyyn (öljy käy suoraan dieselin korvikkeeksi)
- geotermistä energiaa runsaasti, maan koko sähköntarve voitaisiin hoitaa geotermisellä lämmöllä
- aurinkolämpöä voidaan hyödyntää kaikkialla
- vuorilla tuulee tasaisesti - tuulivoima on hyvin tehokasta
- maata suhteessa väkilukuun on paljon, tilasta ei ole puutetta

Jos maata hoidettaisiin suomalaisella tehokkuudella ja teknologialla niin tuo paikka voisi oikeasti olla paratiisi. Nyt se ei sitä ole.

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kenia olisikin ihanteellinen paikka kylvää joutomaat täyteen Jatropha Curcas:ia. Erinomainen tuottoisa öljykasvi, jolla ei ole luontaisia vihollisia -> ei tarvitse myrkyttää, ei kelpaa eläimille, kasvaa lannoittamatta ja sietää tarvittaessa kuivuuttakin hyvin.

Siemenet sisältää kolmanneksen öljyä, jota voi käyttää vaikkapa biodieselinä.

MarsMan
voi käyttää vaikkapa biodieselinä.Maailma käyttää vuodessa about 5 000 megatonnia raakaöljyä. Siihen tarvitaan muutama papu poikineen.

Voisihan Kenian savannilta poistaa kirahvit ja antiloopit ja muut metaania päästävät kasvinsyöjät (ehkä samalla lihaa syövät ja siten isohiilijalanjälkiset petoeläimetkin häviävät) ja tehdä savannilla biopolttoaineita. Ilmasto on tosiaan hyvä siihen tarkoitukseen. Näillä ekoenergioilla yhdessä sademetsässä tehdyn palmuöljyn ja bioetanolin kanssa voidaan pelastaa maailman monimuotoisimmat biotoopit - savannit ja sademetsät!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat