Seuraa 
Viestejä45973

Että tämmöstä..
Toisaalla törmäsin 30-40v. suomalaisiin jotka fanittaa akuankkaa ihan täböillä kyseenalaistamatta, kritisoimatta sen sisällöllisiä vaikuttimia kulttuurisesti ja telkkari pukkaa usalaista propagandaa ruudun täydeltä.

Pah pah ja pah.. *nyreys* vieköön!

Mikä neuvoksi?
Onko olemassa aitoa suomalaista identiteettiä?
Onko ylipäätään olemassa sellaista kuin kansallinen identiteetti?
Hompanssit, eikö teitäkään kiinnosta?

Sivut

Kommentit (61)

Pönni
Että tämmöstä..
Toisaalla törmäsin 30-40v. suomalaisiin jotka fanittaa akuankkaa ihan täböillä kyseenalaistamatta, kritisoimatta sen sisällöllisiä vaikuttimia kulttuurisesti ja telkkari pukkaa usalaista propagandaa ruudun täydeltä.

Pah pah ja pah.. *nyreys* vieköön!

Mikä neuvoksi?
Onko olemassa aitoa suomalaista identiteettiä?
Onko ylipäätään olemassa sellaista kuin kansallinen identiteetti?
Hompanssit, eikö teitäkään kiinnosta?


Jos se häiritsee, älä pidä telkkaria auki. Luuletko muuten ihan oikeasti, että kukaan ottaa USAlaisia TV-sarjoja tosissaan? Edes USAlaiset itse?

Pönni
Onko olemassa aitoa suomalaista identiteettiä?No mutta Aku Ankkahan juuri edustaa tyypillistä suomalaista mentaliteettia aidoimmillaan. Siksihän ne jenkit tykkääkin enemmän Mikki Hiirestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Desi
Jos se häiritsee, älä pidä telkkaria auki. Luuletko muuten ihan oikeasti, että kukaan ottaa USAlaisia TV-sarjoja tosissaan? Edes USAlaiset itse?Pakko minun on elää tässä maassa. Pakko mun on elää myös näitten ihmisten kanssa täällä, jotka toteuttaa kulttuuria, joka muokkaantuu myös propagandan pohjalta.

Ja ei, en tapa itteeni.
On sanavapaus ja käytän sitä. Kritisoin omalta taholtani, kritisoin ja voin vaikuttaa.
Nehän sanoopi kallonkutistajatkin ettei saa padota tunteitaan ettei ala ahistaa. Nääs.

Kyllä me ihmiset otetaan aika paljonkin vaikutteita kaikesta siitä mitä telkkarista tulee, mitä lukee lehdissä, mitä muut puhuu jne. Paljoltihan ihmisyys on juurikin olemista kulttuuriolentona.
On inhimillistä olla sosiaalinen olento.
On inhimillistä olla myös moraalinen olento.

Siispä.. kenellä on oikeus tai häpyä komentaa joku syrjään.. hm.. yhtään mistään?
Miks ei sais olla kriittinen ja kyseenalaistaa asioita?
Tietenkin koitan pysyä ajan tasalla siitä kulttuurista joka muovaa kanssakulkijoita. En syrjäydy käskystä.

Mua ärsyttää ihan oikeesti liika propaganda.
Tietenkin minä siitä voin jättäytyä paitsi mutta ei se poista sitä tosiasiaa että hahmotan silti sitä mitä on.

Nuoriso, teini-ikäiset ja pikkulapset on alttiita muiden taholta tuleville vaikutteille ja se mikä muokkaantuu varhaislapuudessa ja nuoruusiässä, se on se perusta mille rakennetaan oma aikuisiän identiteetti.
No.. täällä kun on etupäässä n. 30v:ta, joitten lapsuus on pursunnut Mc Donaldsia ja muuta ameriikanihmettä, CocaCola on ollut ihan tavallinen, tavallisin limu, lelut etupäässä kait muovia, joko kovamuovia tai muovista tehtyjä kuituja tettyelukoina, yms. niin meikäläistä sanavapaudenkäyttäjää ja syrjäytymisestä kieltäytyjää pidetään kalkkismummona, joka ei elä oikeesti, kitisee turhaan, jms.
Kitisen mitä kitisen.

Sen tiedän että Amerikan maa on suuri maa ja sieltä löytyy kelvollisuuttakin mutta se mitä halppisohjelmien ja halppiskulttuurin kautta tännekin tuputetaan, se ei oo aina sitä parasta.

Akuankka sinällään, no.. isäni ansiosta sain nauttia Ankkalinnan uutisia apauttia 13v:n saakka.
On se kait ollut kova juttu aikoinaan 50-luvun alkupuolella nuorille vanhemmille että on voinut tilata Aku Ankan kun on syntynyt eka muksu. Muistan yhä miten Ti. oli hieno päivä. Isä tuli töistä ja me kersat odotettiin jo Akuankan kanssa innoissamme että sapuskan jälkeen päästään sohvalle istumaan isän ympärille kun se lukee tekstit.

Sitä Amerikan ihmettä oli tuollin jo paljon muutenkin.
Äite on puhunut miten heidän vähävaraiseen perheeseensä saivat ameriikanpaketteja sota-aikana ja sen jälkeenkin vielä. Yltäkylläiset ihmiset lähetteli sieltä hepeniään, sifonkikolttuja, päähineitä, muotilehtiä, sun muuta, mitä sitten köyhien töllien nuoret silmät vesissä selaili kaiken puutteen ja kurjuutensa keskellä kun sota-aikana kaikesta oli pulaa, jne.

Samainen ameriikanihme, joittenkin yltäkylläisyys oli aiheuttanut Wallstreetin "ihmeen", lama-ajan, jota seurasi sota, josta kärsi tietenkin eniten kaikkein köyhimmät joilla ei ollut omaa maata eikä muutakaan omaisuutta, jne.

Jos tässä aikuistenoikeesti ajattelen mikä olis parempi tapa lähestyä asioita suomalaisen kulttuurin, tai pohjoismaisen kulttuurin, hyvinvoinnin, identiteetin, yms. kontekstissa niin kait se olis sivuuttaa muiden kulttuurien kritiikki ja etsiä jotakin parempaa, mikä on omaa.
En o tietääkseni nepotisti tai nationalisti, mun mielestä vaan on tärkeetä että ihmisillä on oma identiteetti eikä muilta kopiotu.

En tiä sit että tuleeko tässäkin taas törmäys valtaväestön kanssa assina? Että onko olemassa neurostatukseltaan laumasielujen enemmistö, joita voidaan viedä kuin pässejä narussa ilman että sopis kyseenalaistaa vallitsevaa kulttuuria, tapoja, käyöstä, yms. ellei joku auktoriteetti niin määrää ja vaadi tekemään?
Siten amerikkalaistuminen olis sosiaalinen pakko siks että joku auktoriteetiksi kohonnut taho on niin sanellut tuputtaen omaansa runttamalla sen omaperäisen jota oli sitä ennen.

En mä mitään körttiläisyyttä halua mutta on kai minussa ripaus sitä? Tykkään silläviisiä suomalaisidentiteetistäni etten oo ihastunut muovikulttuuriin, en omituisiin nuorisokulttiureihin joissa on ideana olla vain kuluttajan roolissa.
Mun nuoruuteeni kuului olla ideoija, suunnittelija, kokeilija ja sitten piti haalia jostakin materiaalia, sitä mitä oli lähistöllä ja siitä itse tehden tuottaa sitä omaperäistä.

Nykyään kun rohkenee olla omaperäinen niin saakin valtapopulan edustajia päivittelemään poikkeavuutta vaikka se olis erittäin käytännöllistä ja järkevää ja mukana olis ripaus huumoria.

Tämä ei koske Stadia. Pääkaupunki on erillinen osa tavallaan kun se on erilaisten kulttuurien sulatus-uuni. Toisaalta ei koske myöskään autioituvaa maaseutua kun siellä nykyisin asuu paljolti just kaikenmaailman "hörhöjä", jotka sinne just siks on hakeutuneet asumaan kun siellä voi toteuttaa itseään paremmin. Riippuu tietenkin paljon kylän koosta, sen elinkeinorakenteesta, vauraudesta, jne. Mutta noin siis kuitenkin pääpiirteittäin ja syrjäseuduilla on omaperäistä kulttuuria ja arvostusta sitä kohtaan.

Välimaastossa kait sit elääkin just joku mielikuvitukseton, helposti laitostuva, muilta "lupaa" kysyvä sakki, sosiaalisesti täysin toisistaan riippuvaiset, joitten arvoja ja asenteita on helppoa muokata auktoriteetista käsin.
Ne tyytyy asumaan jossain kuppasessa lähiössä, tekemään vastenmielisiä, etenkin yksitoikkoisia töitä, elämään persoonatonta elämää ottamalla mallia muista, uskaltamatta olla ikinä mistään oikeestaan mitään mieltä niin että mielipiteessä olis mukana jotakin mikä voi ärsyttää valtapopulaa.
On tässä mun karikatyyrissä mukana provoa kans mutta idea kait selviää että mistä puhun?

Miks auktoriteetin pitää olla joku Aku Ankan tai Roopen nokalla vaakkuva hahmo?

Miks ei oo jotakin Suomalaista?
Mauri Kunnaksen Koiramäkihahmoja?
Onks ihmiset täällä niin läpitte aivopestyjä häpeemään omia juuriaan ettei mikään kotimainen tai lähialueen elämäntyyli, tavat ja kulttuuri kestä päivänvaloa?
Pitääkö kaikessa olla usalaista tuntua että se on jotenkin omempaa? Wtf?
Missä sitä suomalaista sisua on?
Mikkihiiressä? Ohhoh..

Minä en tilannut omalle lapselleni Aku Ankkaa. Sai tietenkin lukea niitä. Telkkarinkin hävitin useammaksi vuodeksi ja penska kävi kattelemassa töllöä muualla mutta niin olikin hän sitten se kummajainen. Tuolloin emme tienneet kukaan että on 'assin' laps. Hän joutui aika koville välillä koulussa mutta on onneks sellainen persoona että ei ota helpolla kuonoonsa. Erikoinen pukeutuminen ja se ettei tiedä jotain sarjakuvahahmoja, yms. on tarhassa ja alakoulussa aika rankkaa.

Joku pölvästi kuittasi minulle kerran täällä että sun jälkeläiseshän onkin sairas, viitaten homouteensa, kun tuli jotakin juttua kasvattamisesta. Huh.. Amerikassahan nimenomaan joissakin osavaltioissa homoutta yhä pidetään riivaajan aiheuttamana vitsauksena ja niin suomessakin ns. länsimaisessa kulttuurissa valtauskonnon johtajamiehet, ne herrojenherrat, heikäläiset tuomitsee yhä ikäänkuin olis kyse islamista eikä siitä uskonopista, jotka koitti apostoloida Jeesus.

Jos on sairasta olla poikkeava mutta valtaväestöön nähden järkevä, käytännöllinen, luova, rohkea, elää omaperäisesti aiheuttamatta vahinkoa muille.. niin mitä se terveys on?

En oo aikoihin lukenut Akuankkaa, miten siinä nykyään mahdetaan suhtautua seksuaalisesti poikkeaviin? Onko mahdollista että Iines ja Minni voivat rakastua ja reksiteröidä parisuhteensa?
Entäs mites on karhukoplan laita. Pääseeks niitten jäsenet terapiaan, saako lukiopetusta ja erityisavustajia apukouluun?
Vieläkö Akuankka on propagandaa vahvimman oikeudesta, köyhät kyykkyyn, poikkeavuudet syrjään, pois silmistä kun niitä ei siihen piirretä, jne.

Sekin itseäni on lapsesta asti huolestuttanut että mistä mm. Akuankka tempoo nenäliinat ja paljon muuta kun sillä ei oo taskuja?
Onko kyse poroporvarillisen palveluyhteiskunnan markkinoitikikasta, jossa taskut on turhia kun näkymätön käsi ojentaa kaiken kuin taivaasta?

Aika pienenä mietin oman, melko askeettisen elämän perspektiivistä sitä miks jokkut viittii jahdata jotakin timantteja ja miks aina piti olla se asetelma missä on häviäjät ja voittajat? Jotenkin hirveen elukkamaista.
Miks ne ei sulassa sovussa voinu jakaa asioita?
Miks Roope aina solvas Akua..

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

Muuten hyväksyn tuon kritiikin oletetusta/kuvitellusta/mahdollisesti olemassa olevasta suomalaisen kulttuuri-identiteetin puutteesta,mutta en ymmärrä Aku Ankka-politisointia.En itse ole kauhea AA-fani(hups..jenkeistä se AA kerhokin) koska Aku Ankat(ja koko disneyhömppä)ovat niin huonoja nykyään.Mutta pohjimiltaan ja alkuperältään se on vaan sitä samaa universaalia satua,jonka "turvalliseen viattomaan syliin" on helppo uppoutua.Siellä on pohjimmiltaan kiltti setä veljen poikien kassa(vaikka ongella),mikki ja hessu saavat huseerata yhdessä ilman homo-epäilyjä.Kenenkään ei tarvitse oikeasti tehdä raskaita töitä....
Mikä tosta nyt tekee niin kavahdettavan?Sekö,että se satuttiin luomaan amerikassa,ja siirrettiin aikanaan ankkahahmot etäisesti sen ajan amerikan ihanteita muistuttavaan ympäristöön?
Ei ankkoja American Bantam autossaan Grimmin veljesten metsiinkään voinut asuttaa halkoja hakkaamaan.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Ensimmäiset Disneyn piirretyt olivat hyvin rasistisia ja kuvasivat lama-ajan kurjuutta. Ne olivat oman aikansa radikaaleja piirrettyjä, joita ei suunnatta lapsille. Niissä oli enimmäkseen vain mustaa huumoria.

T-Bolt
Seuraa 
Viestejä3602
Pönni
Että tämmöstä..
Toisaalla törmäsin 30-40v. suomalaisiin jotka fanittaa akuankkaa ihan täböillä kyseenalaistamatta, kritisoimatta sen sisällöllisiä vaikuttimia kulttuurisesti ja telkkari pukkaa usalaista propagandaa ruudun täydeltä.

Pah pah ja pah.. *nyreys* vieköön!

Mikä neuvoksi?
Onko olemassa aitoa suomalaista identiteettiä?
Onko ylipäätään olemassa sellaista kuin kansallinen identiteetti?
Hompanssit, eikö teitäkään kiinnosta?
Seuraan telkkarista pelkästään usalaisia ihmissuhdesarjoja kuten Law & Order, Californication ja Rescue Me.

Olen yrittänyt katsoa Kutukatua, Salaisia Eläimiä, BB:tä ja Maajusseille höyläpenkkiä mutta minut on aivopesty! Ne tuntuvat täydeltä paskalta ja 10 minuuttia saa aikaan itsetuhoisia ajatuksia sekä euforisen mielihyväntunteen siitä että TV-lupa jäi maksamatta.

Too many protest singers, not enough protest songs...

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

Vai oliko tässä alun alkujaan sittenkin kyse Aku Ankan saamasta roolista suomessa,ei sisällöllisestä annista?

Toki kansallisten identiteettien perään on hyvä huudella ihan syystäkin.
Olis jenkkienkin syytä huolestua jos Jaakko Kolmonen ruisleipäteeseineen ja hattuineen olis niiden ravitsemuksellinen auktoriteetti.Ei silti.Eipä jenkkien oma auktoriteettikaan kovin kummoisiin ole pystynyt jos ei suomen vastaavatkaan.

RaahenTiikeri
Mikä tosta nyt tekee niin kavahdettavan?Saahan sitä asioista puhua vaikka ne ei suoranaisesti kavahduttais.
En oo mikään ilta/juorulehtilööppifani. Juttelen mielelläni vaikka mistä, mm. suomalalaisesta kulttuurista, vaikka siitä että sen eteen ei jokkut viittis tehdä mitään kun telkkarista tulee parempaa ? muualta ?

Kulttuurinkin suhteen kannattaa olla jonkinverran omavarainen.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Aku Ankkaa on palkittu suomalaisten lukutaidon edistämisestä monta kertaa. Aku Ankan kieli on rikasta ja sujuvaa, äidinkielenopettajien liitto on myös tunnustanut Aku Ankan sekä Kielihelmi-palkinnon se sai vuosituhannen alussa. Aku on maamme laajalevikkisin viikkojulkaisu ja Suomessa Akua luetaan eniten maailmassa per capita. Akua ovat tuoneet lähemmäksi suomalaisia myös suomalaiset Akupiirtäjät, Korhonen, Murtosaari ja Vainionmäki, unohtamatta Mauri Kunnasta! Seitkytluvun kohina Akun housuttomuudesta on muuten uutisankka.

Tässä vielä hauska sivu Ankkalinnan nimiväännöksistä http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_s ... sist%C3%A4

Hämmentää.

RaahenTiikeri
Vai oliko tässä alun alkujaan sittenkin kyse Aku Ankan saamasta roolista suomessa,ei sisällöllisestä annista?Ei.. kyllä mä tzoomaan sisällöllisyyttä kun voin verrata elämäntyyliä ennen TV:ta ja sitä miten täällä oltiin aiemmin kun suomi ei ollut vielä muuttunut Disniländiksi.

Toki kansallisten identiteettien perään on hyvä huudella ihan syystäkin.
Olis jenkkienkin syytä huolestua jos Jaakko Kolmonen ruisleipäteeseineen ja hattuineen olis niiden ravitsemuksellinen auktoriteetti.Ei silti.Eipä jenkkien oma auktoriteettikaan kovin kummoisiin ole pystynyt jos ei suomen vastaavatkaan.Mikäköhän se jenkkien oma mahtais olla?
Ovatko Mennoniitit jotain vastaavaa kuin täällä körttiläiset?
Vai onko hampurilaiskulttuuri, shoppailu, epäpoliittinen elämäntapa vapaamuotoisena induvidualiisutena olevinaan usalaista tavallisuutta?
Usahan on unioni.
Elämäntavat eroaa vallan paljon jos vertaa jotain eteläusan maalaisjunttilaa, nevyorkia tai sitten jotain esikaupunkialueita, lähiöitä, slummeja, maahanmuuttajakortteleita isoissa kaupungeissa tai sit jotain syrjäseutujen inkkarireservaatteja.

Ruokakulttuurista ei tuu ihan heti mieleen muuta kuin kaupunkilaisten hampurilaistsydeemit, kiitospäiväkalkkunat ja mummoankan omenapiirakka.
Meillä pienessä suomessa on maakuntaruokia, on kalakukkoo, talkkunaa, piirakoit ja sulstinoit, on mykysoppaa, rantakalaa ja riistakäristyksiä, niitähän riittää.

Vatkain
Aku Ankkaa on palkittu suomalaisten lukutaidon edistämisestä monta kertaa. Aku Ankan kieli on rikasta ja sujuvaa, äidinkielenopettajien liitto on myös tunnustanut Aku Ankan sekä Kielihelmi-palkinnon se sai vuosituhannen alussa. Aku on maamme laajalevikkisin viikkojulkaisu ja Suomessa Akua luetaan eniten maailmassa per capita. Akua ovat tuoneet lähemmäksi suomalaisia myös suomalaiset Akupiirtäjät, Korhonen, Murtosaari ja Vainionmäki, unohtamatta Mauri Kunnasta! Seitkytluvun kohina Akun housuttomuudesta on muuten uutisankka.

Tässä vielä hauska sivu Ankkalinnan nimiväännöksistä http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_s ... sist%C3%A4
Onkos tuo nyt jokin valtion virallinen totuus?

Vatkain
Aku Ankkaa on palkittu suomalaisten lukutaidon edistämisestä monta kertaa. Aku Ankan kieli on rikasta ja sujuvaa, äidinkielenopettajien liitto on myös tunnustanut Aku Ankan sekä Kielihelmi-palkinnon se sai vuosituhannen alussa. Aku on maamme laajalevikkisin viikkojulkaisu ja Suomessa Akua luetaan eniten maailmassa per capita. Akua ovat tuoneet lähemmäksi suomalaisia myös suomalaiset Akupiirtäjät, Korhonen, Murtosaari ja Vainionmäki, unohtamatta Mauri Kunnasta! Seitkytluvun kohina Akun housuttomuudesta on muuten uutisankka.

Tässä vielä hauska sivu Ankkalinnan nimiväännöksistä http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_s ... sist%C3%A4
UGH... vatkain saa kiihkeän kielarin...
*vetää vatsaa sisään
ja työntää kieltä väkisin
vatkaimein suuhun*

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Pönni
Vatkain
Aku Ankkaa on palkittu suomalaisten lukutaidon edistämisestä monta kertaa. Aku Ankan kieli on rikasta ja sujuvaa, äidinkielenopettajien liitto on myös tunnustanut Aku Ankan sekä Kielihelmi-palkinnon se sai vuosituhannen alussa. Aku on maamme laajalevikkisin viikkojulkaisu ja Suomessa Akua luetaan eniten maailmassa per capita. Akua ovat tuoneet lähemmäksi suomalaisia myös suomalaiset Akupiirtäjät, Korhonen, Murtosaari ja Vainionmäki, unohtamatta Mauri Kunnasta! Seitkytluvun kohina Akun housuttomuudesta on muuten uutisankka.

Tässä vielä hauska sivu Ankkalinnan nimiväännöksistä http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_s ... sist%C3%A4
Onkos tuo nyt jokin valtion virallinen totuus?

On.

omena
UGH... vatkain saa kiihkeän kielarin...
*vetää vatsaa sisään
ja työntää kieltä väkisin
vatkaimein suuhun*

Huhu! Kiihkeetä! Miks sitä vatsaa pitää vetää sisään?

Hämmentää.

Olisihan se pitänyt arvata, että jos joku Aku Ankasta saa kohtauksen, se olisi katkera kommarinoita Pönni. Sinänsä ei ole mitenkään uutta tai yllättävää, että vasuri kiusaantuu tarinoista, joissa arvot ovat kohdallaan ja paha saa palkkansa.

T-Bolt
Olen yrittänyt katsoa Kutukatua, Salaisia Eläimiä, BB:tä ja Maajusseille höyläpenkkiä mutta minut on aivopesty! Ne tuntuvat täydeltä paskalta ja 10 minuuttia saa aikaan itsetuhoisia ajatuksia sekä euforisen mielihyväntunteen siitä että TV-lupa jäi maksamatta.

Kappas, en sentään ole yksin tuntemuksineni. Jos Pönnin suomalainen identiteetti vaatii yllä mainitusta paskasta nauttimista, joutaa koko identiteetti roskakoriin. Ainoa suomalainen sarja, jota yritän seurata, on Uutisvuoto, ja senkin formaatti on ulkomailta.

Fakta nyt vain on, että ulkomailla osataan tehdä aivan helkkarin paljon laadukkaampaa viihdettä kuin Suomessa. Jopa Hovimäki-sarjan sinänsä hieno potentiaali haaskattiin lapsellisiin juonikuvioihin ja kuvottavan surkeaan näyttelijäntyöhön.

Toinen seikka, mihin Uutisvuodossakin Stan kiinnitti huomiota, ovat suomalaiset joululaulut. Masentavampia virsiä saa hakea kissojen ja koirien kera. Kaikkien muiden maiden jolulaulut kuvastavat iloista tai ylevää tunnelmaa, mutta suomalaiset veisut herättävät lähinnä halun vetää itsensä narunjatkoksi. Sekö nyt on sitä aidosti suomalaista identiteettiä?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat